فوت و فن دلمه برگ مو و چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم
فوت و فن کیم بستنی و راز خوشمزگی کیم بستنی خوشمزه و خانگی
فوت و فن کیم بستنی فوت و فن کیم بستنی و راز خوشمزگی کیم بستنی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بستنی خانگی کیم، یک …
فوت و فن شیرینی نارگیلی و راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و علت پف نکردن
فوت و فن شیرینی نارگیلی فوت و فن شیرینی نارگیلی و راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و علت پف نکردن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.با نکات …
فوت و فن پیتزا مخصوص و راز خوشمزگی پیتزا مخصوص چیست
فوت و فن پیتزا مخصوص فوت و فن پیتزا مخصوص و راز خوشمزگی پیتزا مخصوص چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. انتخابها برای شما به سلیقه شخصی …
فوت و فن دلمه برگ مو
فوت و فن دلمه برگ مو و چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم و نکات پخت دلمه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
دلمه یک غذای سنتی و محبوب است که در مناطق مختلف جهان، از جمله خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه، مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از ترکیباتی مانند برگ درخت انگور یا برگ مو، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و بادمجان تهیه میشود. دلمه در واقع نوعی غذاست که اغلب از موادی مانند برنج نیمدانه، گوشت چرخکرده، لپه و سبزیجات تهیه میشود. استفاده از برگ مو یا برگ انگور یکی از روشهای محبوب برای تهیه دلمه است. بسته به منطقه و سلیقه فرد، دلمه میتواند با یا بدون گوشت تهیه شده و به عنوان ناهار مصرف شود.
موادمورد نیاز
۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱ پیمانه لپه
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
برگ درخت انگور (برگ مو) به مقدار کافی
۲ عدد پیاز متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان کافی
نیم کیلو سبزی دلمه (شامل جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه)
روش تهیه دلمه برگ مو
برای تهیه دلمه با استفاده از برگ مو، ابتدا لپهها را در آب قرار دهید تا خیس شوند و نفخ آنها کاهش یابد تا بهتر بپزند. سپس لپهها را با کمی آب و نمک در یک قابلمه بپزید.
در مرحله بعد، یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و نمک بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس برنج را پاک کرده و بشویید، سپس به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد. هنگامی که دانههای برنج به اندازهای نرم شدند، آنها را آبکشی کنید و کنار بگذارید. زمان پخت برنج حدوداً 20 تا 30 دقیقه است.
پیاز را پوست کنید، بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید. سپس یک ماهیتابه را آماده کنید و کمی روغن را در آن بریزید و آن را داغ کنید.
پس از پختن پیازها، سبزیجاتی مانند جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید و هم بزنید تا طعمها به خوبی مخلوط شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز و سبزیجات اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت سرخ شده و رنگ آن تغییر کند. سپس ماهیتابه را از روی اجاق گاز بردارید.
در مرحله بعد، سبزیجات دلمه را پاک کنید، بشویید و خرد کنید، سپس آنها را به مخلوط گوشت، پیاز و سبزیجات اضافه کنید. پس از کمی خنک شدن، لپه پخته شده و برنج را نیز به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
در مرحله بعد، برای پختن دلمههای پیچیده شده، یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری آب را در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برگهای انگور را که پیچیده کردهاید، در آب جوش بریزید و برای حدود 2 تا 3 دقیقه در آب جوش بگذارید. سپس برگها را با دقت خارج کنید و با آب ولرم بشویید.
سپس پنجههای برگها را از سمت چپ به وسط برگ هدایت کنید و با ایجاد فشار تمام پنجهها را به ترتیب یکی یکی روی هم تا سمت راست برگ برسانید. در این مرحله، اگر مقدار مواد میانی زیاد باشد، باید با دقت بیشتری عمل کنید تا به نحو احسن اجرا شود.
در زمان پخت دلمهها ممکن است باز شوند، بنابراین مواد میانی باید به میزان کافی باشد تا دلمه به خوبی پخته شود. همچنین، برای جلوگیری از باز شدن دلمهها، باید برگها را کمی محکم پیچید تا در زمان جابجایی در قابلمه یا در زمان سرو باز نشوند.
سپس درون یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و دلمههای پیچیده شده را درون آن بگذارید. برای پخت بهتر دلمهها، روی آنها یک بشقاب قرار دهید و درب قابلمه را تا زمان پختن کامل ببندید. بهتر است دلمهها را در حرارت متوسط تا پایین بپزید تا جلوگیری از سوختن آنها.
چاشنی دلمه برگ مو چیست
برای تهیه سس، شما میتوانید از مواد زیر استفاده کنید:
میزان دلخواه رب انار
میزان دلخواه شکر
میزان دلخواه نمک
برای تهیه سس، مقدار مورد نظر از رب انار، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و اطمینان حاصل کنید که شکر به طور کامل ذوب شده است. اگر تمایل دارید سس شیرینتر شود، میتوانید مقدار بیشتری از شکر را اضافه کنید. همچنین، اگر ترشتر را ترجیح میدهید، میتوانید مقدار کمتری از شکر را به مخلوط اضافه کنید.
بعد از تهیه سس، آن را روی دلمههای پخته شده بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا سس به خورد دلمهها جذب شود. سپس دلمهها را در یک ظرف مناسب قرار داده و با زرشک تزیین کنید. میتوانید آنها را با نان سرو کنید. در صورت نیاز، میتوانید دلمهها را در فریزر نگهداری کنید تا بعداً استفاده کنید.
فوت و فن دلمه برگ مو
در بیشتر موارد، این غذا بدون گوشت چرخ کرده تهیه میشود. اما در بعضی مناطق، دلمه با گوشت چرخ کرده تهیه میشود. اگر به هر دلیلی از گوشت استفاده نمیکنید، میتوانید از سویا استفاده کنید و یا از ترکیبی از نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
برای تهیه چاشنی برگ مو، میتوانید به جای رب انار از آبلیمو طبیعی، آبغوره و یا سرکه استفاده کنید.
نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، حرارت قابلمه است. اگر حرارت زیاد باشد، آب سریع بخار میشود و دلمهها ممکن است سوزند و اگر حرارت کم باشد، مدت زمان طولانیتری طول میکشد تا رنگ برگها تغییر کند. بنابراین، در این مرحله باید به دقت حرارت را تنظیم کنید.
با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمهها، ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پختن آنها استفاده کنید. حتماً در هنگام پختن، آب را چک کنید. اگر دلمهها هنوز رنگ ندادهاند، باید کمکم آب جوش را به آنها اضافه کنید.
این دستور تهیه دلمه مناسب برای چهار نفر است و در صورت تغییر تعداد افراد، نسبتها را تنظیم کنید. همچنین، به این نکته هم توجه کنید که بعضی افراد دلمههای پر ملات را دوست دارند و بعضی دیگر آنها را کم ملاتتر ترجیح میدهند. لذا نسبتها را بر اساس سلیقه خود تغییر دهید.
روش انتخاب برگ مو
برگهای جوان و اندازهی کف دست بهترین انتخاب برای تهیه دلمههای ترد و خوشمزه هستند. در تهیه ترشی دلمه برگ مو، میتوانید سرکه را بیشتر استفاده کنید و برای شیرینیتر شدن، شکر را به همان تناسب اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه به شربت سکنجبین است، اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
برگها نباید بسیار بزرگ باشند تا لطافت و تازگی خود را از دست ندهند، همچنین نباید بسیار کوچک باشند تا قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند. در صورتی که برگ کوچکتر از سایز نرمال باشد یا پارگی در آن داشته باشد، میتوانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
برای پیچیدن دلمهها، ادامه دهید تا به انتها برسید. سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمهها بگذارید. یک سوم قابلمه را با آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید. سپس منتظر شوید تا رنگ برگها تغییر کند و دلمهها نیمپخته شوند.
طعم ملس
برای تهیه دلمه برگ مو، چاشنی اصلی استفاده شده سکنجبین است. با این حال، در صورت تمایل به داشتن طعم شیرینی بیشتر، میتوانید یک قاشق غذاخوری شکر به مقدار مورد نیاز اضافه کنید. همچنین، اگر میخواهید طعم دلمهتان ترشتر باشد، میتوانید مقدار سرکه را افزایش دهید تا دلمهتان ترشتر شود.
راهکار ترد تر شدن دلمه برگ مو
برای بهبود قوام دلمهها و جلوگیری از پر شدن مجلس، میتوانید از روش سرخ کردن در ماهیتابه استفاده کنید. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:
ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار داده و روغن را در آن گرم کنید.
دلمهها را در ماهیتابه قرار داده و به طور مرتب آنها را برگردانید تا از هر دو طرف به طور یکنواخت سرخ شوند.
مدت زمان لازم برای سرخ شدن دلمهها به میزان قوام مورد نظر شما بستگی دارد، اما در حدود ۵ تا ۷ دقیقه معمولاً کافی است.
پس از سرخ شدن به طور کامل، دلمهها را با استفاده از دستمال کاغذی یا حوله آشپزی، روی کاغذ نشاسته یا سطح صاف دیگری قرار دهید تا اضافه روغن جذب شود.
حالا دلمههای سرخ شده را به همراه سسهای مورد علاقه و سبزیجات تزئینی سرو کنید.
طعم و عطر بهتر
برای بهبود طعم و عطر دلمهها، توصیه میشود از سبزیجات تازه و برگهای تازه استفاده کنید و ساقههای سبزیجات را پس از تمیز کردن آنها دور بیاندازید. روش زیر را میتوانید برای بهبود طعم و عطر دلمهها استفاده کنید:
سبزیجات تازه مانند نعناع، ریحان، جعفری، تره، پیازچه و سبزیجات دیگر را انتخاب کنید. این سبزیجات میتوانند طعم و عطر دلمه را بهبود بخشند.
پس از شستن سبزیجات، ساقهها را از بین ببرید. ساقههای سبزیجات معمولاً تلخ هستند و ممکن است طعم ناخوشایندی به دلمهها بدهند. بنابراین، تنها از برگهای تازه سبزیجات استفاده کنید.
سبزیجات را به صورت نازک و ریز خرد کنید. با خرد کردن سبزیجات به صورت نازک، طعم و عطر آنها بهتر در دلمهها توزیع میشود.
در هنگام مخلوط کردن مواد دلمه، سبزیجات را به مواد دیگر اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. این کار باعث میشود تا طعم و عطر سبزیجات در سراسر دلمهها توزیع شود.
با رعایت این نکات، طعم و عطر دلمههای شما بهبود خواهد یافت و سبزیجات تازه میتوانند به دلمهها طعم و اصالت بیشتری بدهند.
چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم
روش درست برای استفاده از چاشنی یا سس دلمه برگ مو در قابلمه به شکل زیر است:
۱. در قابلمه آب را به جوش بیاورید و دلمهها را در آن قرار دهید. در این مرحله، هنوز چاشنی یا سس را اضافه نکنید.
۲. پس از اینکه دلمهها به مدت حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه جوش خوردند و کاملاً پخته شدند، قابلمه را از حرارت بردارید و دلمهها را با کمک یک ملق کوچک یا چنگال از قابلمه خارج کنید. این کار برای اجتناب از شکستن دلمهها هنگام اضافه کردن چاشنی مهم است.
۳. حالا چاشنی یا سس دلمه برگ مو را به قابلمه اضافه کنید. میتوانید از یک چنگال یا قاشق کمک بگیرید تا چاشنی را به آرامی در سراسر قابلمه پخش کنید تا همه دلمهها را به خوبی پوشاند.
۴. قابلمه را دوباره بر روی حرارت قرار دهید و به مدت چند دقیقه دیگر دلمهها را در چاشنی یا سس جوشانید تا طعم و عطر آن به دلمهها منتقل شود. در این مرحله، توجه داشته باشید که حرارت را در حد متوسط یا کمتر نگه دارید تا چاشنی یا سس سوخته نشود.
۵. پس از آماده شدن دلمهها در چاشنی یا سس، آماده سرو کردن آنها هستید. میتوانید دلمههای برگ مو را در بشقاب یا ظرف سرو کنید و از چاشنی یا سس اضافی که در قابلمه مانده است، روی دلمهها بریزید.