فوت و فن شامی جنوبی و راز خوشمزگی شامی جنوبی خوشمزه و خانگی
فوت و فن جوجه کباب لاری و راز خوشمزگی جوجه کباب لاری خوشمزه و خانگی
فوت و فن جوجه کباب لاری فوت و فن جوجه کباب لاری و راز خوشمزگی جوجه کباب لاری خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. جوجه …
فوت و فن زولبیا و راز خوشمزگی زولبیا و نکات پخت زولبیا خوشمزه خانگی
فوت و فن زولبیا فوت و فن زولبیا و راز خوشمزگی زولبیا و نکات پخت زولبیا خوشمزه خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی زولبیا یکی از …
فوت و فن لبو پلو و راز خوشمزگی لبو پلو خوشمزه و خانگی
فوت و فن لبو پلو فوت و فن لبو پلو و راز خوشمزگی لبو پلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. لبو پلو یکی …
فوت و فن شامی جنوبی
فوت و فن شامی جنوبی و راز خوشمزگی شامی جنوبی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شامی جنوبی، یکی از غذاهای محلی و بسیار خوشطعم جنوب ایران است که با طعم و عطری منحصربهفرد و بافتی نرم و ترد، میتواند گزینه ای مناسب برای ذائقههای مختلف باشد. این غذای ساده که با ترکیبی از سیبزمینی، گوشت چرخکرده، پیاز، تخممرغ و ادویههای معطر مانند زیره و فلفل قرمز تهیه میشود، در مناطق جنوبی ایران، بهخصوص در استانهای هرمزگان و بوشهر، بسیار محبوب است. شامی جنوبی معمولا به صورت سرخ شده در روغن و در اندازههای کوچک تهیه میشود و در کنار پلو، نان و سبزی سرو میشود. این غذا علاوه بر طعم فوقالعاده و ظاهر اشتهابرانگیز، دارای خواص مغذی فراوانی نیز هست و میتواند به تأمین پروتئین، کربوهیدرات و ویتامینهای مورد نیاز بدن شما کمک کند. شامی جنوبی در مناسبتهای مختلف و مهمانیها نیز قابل سرو است و میتواند به عنوان یک پیشغذای سالم و خوشمزه در منوی غذایی شما جای بگیرد.
مواد اولیه شامی جنوبی
سیبزمینی: ۳ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوساله: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
تخم مرغ: ۲ عدد
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
زیره سبز: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه شامی جنوبی
ابتدا سیبزمینیها را پخته و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را با رنده ریز یا گوشتکوب له کنید. پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید. گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده در کمی روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سیبزمینی له شده، گوشت چرخ کرده تفت داده شده، تخم مرغ، آرد نخودچی، زیره سبز، فلفل قرمز (در صورت تمایل)، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در یک ظرف مناسب مخلوط کنید و خوب ورز دهید. از مایه شامی به اندازه یک گردو برداشته و در کف دست خود به شکل گرد یا بیضی فرم دهید. در یک تابه مناسب، روغن را داغ کرده و شامیها را در آن سرخ کنید تا دو طرف آنها طلایی و برشته شود.
فوت و فن شامی جنوبی
برای اینکه شامی شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از کمی گشنیز خرد شده نیز در مواد آن استفاده کنید.
برای اینکه شامی شما وا نرود، میتوانید کمی آرد سوخاری به مواد آن اضافه کنید.
اگر دوست دارید شامی شما پوکتر شود، میتوانید کمی بکینگ پودر به مواد آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی
حتما از سیبزمینی و گوشت تازه و با کیفیت برای تهیه شامی جنوبی استفاده کنید.
میتوانید به جای سرخ کردن شامی، آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
شامی جنوبی را میتوانید با انواع سبزی خوردن، پیاز و نان سرو کنید.
چند خاصیت مهم شامی جنوبی
سیبزمینی منبع خوبی از کربوهیدرات و ویتامین C است.
گوشت قرمز منبع غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است.
زیره باعث بهبود هضم غذا و رفع نفخ میشود.