; فوت و فن دنده کباب و راز خوشمزگی دنده کباب خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن لواشک و راز خوشمزگی لواشک و علت سفت شدن لواشک خانگی

فوت و فن لواشک و راز خوشمزگی لواشک و علت سفت شدن لواشک خانگی

فوت و فن لواشک فوت و فن لواشک و راز خوشمزگی لواشک و علت سفت شدن لواشک خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. لواشک، یکی از خاطرات …

فوت و فن فینگر فود جیب تاجر و راز خوشمزگی فینگر فود جیب تاجر خانگی

فوت و فن فینگر فود جیب تاجر و راز خوشمزگی فینگر فود جیب تاجر خانگی

فوت و فن فینگر فود جیب تاجر فوت و فن فینگر فود جیب تاجر و راز خوشمزگی فینگر فود جیب تاجر خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن چیپس و راز خوشمزگی چیپس خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیپس و راز خوشمزگی چیپس خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیپس فوت و فن چیپس و راز خوشمزگی چیپس خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه چیپس سیب زمینی در خانه هم …

فوت و فن دنده کباب

دنده کباب مجلسی دنده کباب در ماهیتابه سس دنده کباب طرز تهیه کباب دنده گوسفندی در فر گاز خانگی طرز تهیه دنده کباب با زغال دنده کباب چیست دنده کباب یزد عکس دنده کباب مخصوص

فوت و فن دنده کباب و راز خوشمزگی دنده کباب خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

یادگیری روش پخت دنده کباب، غذایی برجسته و خوشمزه از کرمانشاه، موقعیتی است برای کسب تجربه‌ای جدید در طبخ کباب‌های خانگی. آشنایی با غذاهای محلی کرمانشاه، که به خاطر طعم دلچسب‌شان شهرت دارند، این منطقه را در فهرست غذاهای برتر ایرانی قرار داده است. دنده کباب، در کنار دیگر خوراک‌های مشهور منطقه مانند خورش خلال و آش سورانه، از جمله غذاهایی است که تجربه‌اش در سفر به کرمانشاه ضروری است.

این کباب، که با گوشت دنده گوسفند آماده می‌شود و به شیشلیک می‌ماند، به عنوان یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه شناخته شده است. آماده‌سازی آن با استفاده از موادی چون رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه‌های مختلف، طعمی ممتاز به این کباب می‌دهد. دنده کباب، که در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص کرمانشاهی طبخ می‌شود، از پخت‌های خانگی است که مستلزم دانش فنی خاصی است.

برای تولید دنده کبابی عالی که هم آبدار است و هم کاملاً پخته، باید با حرارت متعادل، صبوری و زمان کافی پخته شود. انتخاب یک روز آرام برای تهیه این غذا ایده‌آل است، تا بتوانید تمام دقت خود را به آن اختصاص دهید. این کباب را می‌توانید با انواع پیش‌غذاها مانند برنج، نان تازه، پیاز، نارنج، ماست و سبزیجات متنوع سرو کنید. در ادامه، شما را با دو شیوه طبخ دنده کباب معرفی می‌کنیم و نکات مهمی را برای پخت این غذای لذیذ به اشتراک می‌گذاریم.

مواد لازم برای آماده سازی دنده کباب به روش اول

یک کیلوگرم گوشت دنده گوسفندی

رب گوجه فرنگی به مقدار لازم (حدود ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری)

۳ قاشق غذاخوری آبلیمو

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

زعفران دم‌کرده غلیظ به مقدار لازم (حدود ۳ قاشق غذاخوری)

روغن مایع و روغن کرمانشاهی به مقدار لازم

پیاز، نارنج، نان تازه یا برنج زعفرانی برای سرو

روش تهیه دنده کباب به روش اول

گوشت دنده‌ی گوسفندی را به صورت نوارهای بلند و عریض برش داده و چندین سیخ کباب محکم را به طور موازی از میان آنها عبور دهید تا گوشت در حین پخت شکل خود را حفظ کند و سیخ‌ها بتوانند وزن آن را تحمل کنند. از ضربات آرام پشت یک چاقوی برنده استفاده کنید تا بافت گوشت نرم شود، سپس آن را برای زمانی بین ۴ تا ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی مزه‌دار گردد.

برای آماده‌سازی سس مخصوص کباب دنده، ابتدا کمی روغن را در یک تابه بر روی حرارت ملایم گرم کنید، رب گوجه‌فرنگی را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا زمانی که رنگش تغییر کند و عطرش فراگیر شود. بعد از آن نمک، فلفل سیاه، زعفران آب‌کرده و روغن کرمانشاهی را به آن بیافزایید و تفت دهید تا سس به غلظت مناسب برسد. سپس سس را کنار گذاشته تا هنگام استفاده آماده باشد.

وقتی زغال‌ها آماده باشند، سیخ‌های دنده را بر روی آتش قرار دهید و با یک برس، سس را به طور مساوی بر روی هر دو طرف دنده‌ها بمالید. در طول پخت، دقت کنید تا حرارت به گونه‌ای تنظیم شود که دنده‌ها کاملاً پخته و همچنان آبدار باقی بمانند.

پس از اتمام پخت، کمی سس اضافه روی دنده‌ها ریخته و با نان تازه آنها را از سیخ جدا کنید.

سپس دنده کباب را در کنار پیاز، نارنج و نان داغ یا برنج زعفرانی به عنوان یک وعده غذایی لذت‌بخش سرو نمایید.

مواد لازم برای آماده سازی دنده کباب به روش دوم

۸ عدد استخوان دنده خرد شده به‌صورت یکدست (۸ تا ۱۰ سانتی‌متر)

۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی (متصل به دنده)

۵۰ گرم چربی

۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده

۲ حبه سیر پوست کنده و ریز خرد شده

۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

۴ تا ۵ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ

نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم

یک قاشق غذاخوری آب لیمو

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

روش تهیه دنده کباب به روش دوم

برای مزه‌دار کردن دنده‌ها، پیاز خرد شده را در کاسه‌ای اضافه کنید و دنده‌های گوسفندی را بیفزایید، سپس آن‌ها را با ۱ یا ۲ قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده ترکیب نمایید. دنده‌ها را با دست ماساژ دهید، بعد از آن یک حبه سیر خرد شده را به مخلوط افزوده و کاملا مخلوط کنید. برای تکمیل مزه، یک قاشق غذاخوری آب لیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه اضافه کرده، سپس دنده‌ها را بپوشانید و برای مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها نفوذ کنند. دنده‌ها را هر نیم ساعت برگردانید تا به طور متساوی طعم‌دار شوند.

برای آماده‌سازی گوشت، پیازها را رنده کرده، آب آن‌ها را بگیرید و به دنده‌ها اضافه کنید. گوشت را همراه با چربی‌هایش چرخ کنید، به آن فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و پیازهای رنده شده را اضافه و خوب ورز دهید. گوشت را روی تخته کار پهن کرده، با چاقو به مدت ۱۰ دقیقه بکوبید تا نرم و یکنواخت شود، سپس آن را درون کاسه‌ای قرار دهید و برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود.

برای درست کردن سس، کمی روغن زیتون در تابه‌ای داغ کنید و رب گوجه فرنگی را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگش باز شود. سپس سیر ریز شده، کمی آب لیمو، باقیمانده زعفران، نمک و فلفل را افزوده و خوب هم بزنید، و سس را کنار بگذارید.

دنده‌ها را به نحوی روی سیخ‌های فولادی بچینید که قسمت استخوانی به سمت بالا باشد و سیخ از میان گوشت عبور کند، اطمینان حاصل کنید که سیخ‌ها برای ثبات حین پخت، از زیر استخوان‌ها عبور کرده باشند.

گوشت را از سردخانه بیرون آورده و نیمی از آن را روی تخته گسترانده و به آرامی با پشت چاقو بکوبید تا به شکل مستطیل درآید. یک سیخ آلومینیومی عریض را از یک سوی گوشت فرو کرده و دو سیخ دیگر را نیز وارد نمایید، سپس انتهاهای سیخ‌ها را به یکدیگر متصل و لبه‌های گوشت را بالا برده و روی دنده‌هایی که سیخ شده‌اند قرار دهید.

دنده‌های کباب را بر روی شعله متوسط قرار داده و هنگام پخت با سسی که آماده کرده‌اید مرطوب سازید. اجازه دهید یک سمت کباب به خوبی بپزد سپس آن را وارونه کنید، که برای این منظور می‌توان از دو سیخ عریض استفاده نمود تا کباب به آسانی بچرخد.

کباب‌های دنده را در کنار نان تازه به عنوان سرو ارائه دهید.

فوت و فن دنده کباب

کباب دنده کرمانشاهی اغلب از دنده‌های گوسفند که طعم دلپذیر و بافتی نرم دارند، تهیه می‌شود؛ با این حال، می‌توان برای تهیه این کباب از دنده‌های گوساله هم استفاده کرد. ایده‌آل است که دنده‌ها را برای مدت زمان طولانی، به مدت دستکم ۱۲ ساعت، در یک مریناد داخل یخچال قرار دهید تا کاملا طعم‌دار شوند؛ اما اگر زمان کافی ندارید، مرینیت کردن دنده‌ها برای مدت ۴ تا ۵ ساعت نیز کافی است. عادتاً دنده کباب سنتی کرمانشاهی را با پیاز، لیموترش، جعفری خرد شده، گوجه‌های کبابی و نان می‌خورند. برای اطمینان از پخت یکدست و کامل، پیشنهاد می‌شود که از گریل استفاده کنید. علاوه بر این، در دستورالعمل کباب دنده ترش، می‌توان کشک رقیق شده را به عنوان یک جایگزین یا همراه با آب لیمو به کار برد.

روش تهیه انواع سس دنده کباب

برای آماده‌سازی مریناد دنده کباب، ترکیبی از دو پیاز بزرگ ریز خرد شده، آب دو عدد لیمو ترش تازه، مقداری آویشن، نمک و فلفل سیاه به علاوه سه قاشق غذاخوری روغن زیتون ایده‌آل است. علاوه بر این، برای افزایش طعم دنده‌ها، می‌توان از ترکیبی شامل دو پیاز بزرگ ریز خرد شده، یک حبه سیر له شده، نصف قاشق سوپ‌خوری رب گوجه فرنگی، سه قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون، یک قاشق چای‌خوری سماق و یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه استفاده نمود.

یک سس محبوب برای طعم‌دار کردن دنده کباب، شامل یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای، یک چهارم پیمانه از هم سس کچاپ و سس سویا، شش قاشق غذاخوری آب لیمو، شش قاشق غذاخوری سس فلفل، دو حبه سیر رنده شده، یک قاشق چای‌خوری پودر خردل و یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه می‌باشد. برای به دست آوردن طعم باربیکیو در دنده کباب، به کار بردن سس باربیکیو برای مزه دار کردن توصیه می‌شود.

نکات مهم برای سیخ کردن و کباب کردن دنده

نگهداری دنده در یخچال بیش از یک هفته موجب از دست رفتن تازگی آن می‌شود و باعث می‌گردد که دنده سریع‌تر بر روی شعله بپزد. حفظ لایه چربی روی دنده اهمیت دارد، چرا که به تقویت مزه خوشایند کباب کمک شایانی می‌کند. برای اطمینان حاصل کردن از پختن یکسان تکه‌های گوشت، با استفاده از چاقو، شیارهای کوچک بر روی آن ایجاد کنید. استفاده از سیخ‌های آلومینیومی برای نگه داشتن بهینه دنده‌ها مناسب است. مهم است که دنده‌ها را به طور موزون و از یک سمت به سیخ بکشید تا پخت آن‌ها به طور متوازن صورت پذیرد. بیش از اندازه دنده‌ها را روی منقل برنگردانید، ولی مواظب باشید تا آتش نگیرند.

استفاده از گریل به جای سیخ‌ها می‌تواند پروسه کباب کردن را آسان‌تر سازد. برای اطمینان از پخت کامل دنده‌ها، گریل را در ارتفاعی تنظیم کنید که دست‌کم ۸ سانتی‌متر از آتش فاصله داشته باشد و زمان به زمان آن را تهویه کنید. قبل از قرار دادن دنده‌ها بر منقل، اطمینان حاصل کنید که سس اضافی روی آن‌ها پاک شده باشد تا در زمان پخت روی زغال‌ها نچکد. کلید موفقیت در آماده‌سازی دنده کباب، بهره‌گیری از حرارت مطلوب و برخورداری از صبر کافی برای یک پخت دقیق است، تا دنده‌ها به درستی پخته و مرطوب باقی بمانند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 4 فروردین 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.