; فوت و فن کلم پلو شیرازی و راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی و ادویه و سبزی آن موسوی ها
فوت و فن کیک اسفنجی و راز خوشمزگی کیک اسفنجی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک اسفنجی و راز خوشمزگی کیک اسفنجی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک اسفنجی فوت و فن کیک اسفنجی و راز خوشمزگی کیک اسفنجی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک اسفنجی یک نوع …

فوت و فن پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی

فوت و فن پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی

فوت و فن پخت نان خامه ای فوت و فن پخت نان خامه ای و راز خوشمزگی نان خامه ای خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. هر …

فوت و فن دنده کباب و راز خوشمزگی دنده کباب خوشمزه و خانگی

فوت و فن دنده کباب و راز خوشمزگی دنده کباب خوشمزه و خانگی

فوت و فن دنده کباب فوت و فن دنده کباب و راز خوشمزگی دنده کباب خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یادگیری روش پخت دنده …

فوت و فن کلم پلو شیرازی

ادویه کلم پلو نی نی سایت ادویه کلم پلو شیرازی کلم پلو رستورانی سبزی کلم پلو شیرازی تاریخچه کلم پلو شیرازی طرز تهیه کلم پلو ساده بهترین کلم پلو شیرازی نوع کلم کلم پلو شیرازی

فوت و فن کلم پلو شیرازی و راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی و ادویه و سبزی آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

غذای کلم پلو شیرازی، همانطور که از نامش پیداست، اصالت و اصلیت خود را به شهر شیراز بدهکار است. این غذای خوشمزه و محبوب جزء غذاهای سنتی و اصیل ایرانی تلقی می‌شود. جالب است بدانیم که کلم پلو شیرازی، به دلیل طعم خاص و فوق‌العاده‌ای که دارد، نه تنها در شیراز بلکه در سراسر ایران، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌ها به خود اختصاص داده و طرفداران بسیاری دارد. این غذا از نظر مقوی بودن و خواص تغذیه‌ای نیز بسیار مورد توجه است.

کلم پلو شیرازی به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین غذاهای شهر راز، یعنی شیراز، شناخته می‌شود. مسافران و گردشگرانی که به شهر شیراز سفر می‌کنند، بدون شک این غذای معروف را در اولویت فهرست غذایی خود قرار می‌دهند، زیرا بهترین زمان برای صرف این غذای خوشمزه ناهار است.

برای تهیه مواد اولیه کلم پلوی شیرازی، گزینه‌های متعددی در اختیار داریم. در این غذای محلی و اصیل، می‌توان از کلم پیچ، گل کلم، کلم قمری و حتی کلم قرمز به همراه سبزیجات معطر و خشک استفاده کرد. باید بگوییم که عطر و بوی خاص کلم پلو شیرازی به همراه طعم به یادماندنی، می‌تواند یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین طعم‌ها را به ما هدیه دهد. بنابراین، دیگر بهانه‌ای برای عدم تهیه این غذای مفید و خوشمزه وجود ندارد.

استفاده از کلم در غذاهای مختلف مانند دلمه کلم، کوکو کلم، املت کلم و غیره، می‌تواند به وجود تنوع فوق‌العاده‌ای در غذاهای روزمره منجر شود. خواص کلم همچنین بسیار متعدد است. این سبزیجات نه تنها کاهش کلسترول و کنترل دیابت را تسهیل می‌کنند، بلکه سلامت چشم و بینایی را نیز حفظ می‌کنند. براساس تحقیقاتی که توسط یکی از بزرگترین مراکز آزمایشگاهی در مورد کلم انجام شده است، این سبزیجات را یکی از سالم‌ترین مواد غذایی روی زمین توصیف کرده‌اند. بنابراین، پس از استفاده از این گیاه پرخاصیت، به هیچ وجه از خواص آن غافل نشوید.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو

کلم پیچ متوسط یک عدد
پیاز متوسط دو عدد
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۰۰ گرم
برنج چهار پیمانه
سبزی خشک شده (ترخان، ریحان، شوید و تره) چهار قاشق غذاخوری
زیره دو قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار دلخواه

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

در مرحله اول، کلم (کلم سفید، کلم قرمز، کلم قمری، کلم پیچ) را شسته و خرد می‌کنیم. در صورت استفاده از کلم پیچ، پیشنهاد می‌شود آن را به طوری خرد کنید که بتواند به راحتی در قاشق قرار بگیرد، به عبارتی که در زمان خوردن به مشکل نخواهد افتاد. اگر از کلم قمری استفاده می‌کنید، بهتر است آن را به صورت مشابه خلال کردن سیب‌زمینی برای سرخ‌کردن خرد کنید.

در مرحله بعد، یک تابه مناسب را انتخاب کرده و روغن را در آن ریخته، سپس کلم‌های خرد شده را به تابه منتقل می‌کنیم و شروع به تفت دادن می‌کنیم. تفت دادن باید تا زمانی ادامه یابد که آب کلم‌ها گرفته شده و حجم آن‌ها کاهش یابد.

در این مرحله، بسته به علاقه و سلیقه شخص، می‌توانیم حدود دو یا سه قاشق آبلیمو را به کلم‌ها اضافه کنیم.

حالا به مرحله بعدی، آماده سازی گوشت قلقلی می‌پردازیم. در این مرحله نحوه آماده کردن گوشت بسیار مهم است تا در حین پخت به هیچ عنوان از هم باز نشود. اما چگونه می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟

در ابتدا، پیازها را با استفاده از یک میکسر یا رنده ریز، به صورت پوره‌ای رنده می‌کنیم. اگر دسترسی به میکسر ندارید، می‌توانید از رنده ریز استفاده کرده و پیازها را به طور دقیق رنده کنید.

در این مرحله، مهمترین اصل این است که آب پیازها را به‌طور کامل جدا کنیم. با استفاده از دست خود، پیازها را فشار داده و آب آن‌ها را به‌طور کامل جدا می‌کنیم. این عمل باعث می‌شود تا وقتی پیاز رنده شده را به گوشت اضافه می‌کنیم، مخلوطی آبکی و شل نباشد. به‌همین دلیل باید به این نکته ویژه توجه کنیم.

بعد از افزودن پیازهای پوره شده به گوشت چرخ کرده، وقت آماده سازی گوشت قلقلی با عطر و طعم خوش می‌رسد. در این مرحله، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه‌های گوشت را به مخلوط اضافه می‌کنیم و با استفاده از دست آن‌ها را به‌خوبی با هم مخلوط و ورز می‌دهیم تا مواد به‌طور کامل ترکیب شوند.

بهتر است این کار حداقل به مدت پنج دقیقه انجام شود تا در زمان سرخ کردن، قلقلی‌ها انسجام خوبی داشته باشند و جدا نشوند.

یک نکته بسیار مهم دیگر که باید به آن توجه کنید، پس از ورز دادن به گوشت، باید مخلوط را سه تا چهار بار از فاصله تقریباً ده سانتی‌متری به ظرف بکوبید. این کار باعث می‌شود فضای خالی بین گوشت و پیاز کاملاً از بین برود و بافتی محکم‌تر شکل گیرد. اگر در انتهای این مرحله متوجه شدید که مخلوط شکل جامد و بافت محکمی نگرفته است، نگران نباشید! با اضافه کردن چند قاشق آرد نخودچی می‌توانید مواد را به شکل دلخواه تغییر دهید.

بیشترین زمانی که در پخت کلم پلوی خوش‌عطر و خانگی صرف می‌کنیم، مربوط به درست کردن گوشت‌های قلقلی است و این زمان بین بیست دقیقه تا نیم ساعت می‌تواند متغیر باشد، به عدد واقعی نیاز دارد.

اندازه گوشت‌های قلقلی کاملاً به سلیقه و زمان شما بستگی دارد. یک نکته مهم در این مرحله، یکسان بودن اندازه قلقلی‌ها است. اگر اندازه قلقلی‌ها یکسان نباشد و کوچک و بزرگ باشند، در زمان سرخ شدن احتمال دارد یکی از آن‌ها بسوزد و دیگری خام و نپخته باقی بماند. بنابراین، در تهیه گوشت‌های قلقلی باید دقت لازم و کافی را داشته باشید و تمام قلقلی‌ها را به یک اندازه برشته و آماده کنید تا این مشکل رخ ندهد.

در تابه مناسب، روغن سرخ‌کردنی را به میزان لازم ریخته و منتظر می‌مانیم تا روغن به دمای دلخواه و داغ شود. دمای داغ روغن موجب می‌شود گوشت‌های قلقلی در زمان سرخ‌کردن به تابه چسبیده نشوند و به راحتی سرخ و طعم‌دهنده شوند.

در مرحله بعد، برنجی که چند ساعت قبل خیس خورده است، را در قابلمه قرار می‌دهیم و به آن سبزیجات خشک و معطر همچون زیره اضافه می‌کنیم. سپس آب را به قابلمه می‌افزاییم به گونه‌ای که سطح آب دو انگشت بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.

در صورتی که تمایل دارید گوشت‌های قلقلی درون غذا پخش شوند، می‌توانید آن‌ها را در همین مرحله به قابلمه اضافه کنید. اما روش دیگر این است که پس از پخته شدن کلم پلو، گوشت‌های قلقلی را روی سطح برنج برای تزیین بچینید.

بله، به همین سادگی، کلم پلوی خانگی شیرازی خوشمزه آماده سرو کردن است. درباره زمان پخت این غذا، باید بگویم که زمان دقیق آن وابسته به نوع و میزان حرارت مورد استفاده، نوع برنج و حجم مواد است. به طور کلی، معمولاً پخت کلم پلوی خوش‌عطر و خانگی حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان می‌برد. اما برای دقت بیشتر، می‌توانید با بررسی حالت پخت برنج و کلم‌ها، زمان پخت را تنظیم کنید تا به دلخواهتان بپزد.

زمان حدودی برای طبخ کلم پلو بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه است. اما باید توجه داشت که زمان دقیق پخت این غذا وابسته به عواملی مانند حرارت پخت، نوع برنج استفاده شده و حجم مواد مورد استفاده است. همچنین، شما می‌توانید این غذا را بدون گوشت تهیه کنید و آن را به عنوان یک غذای ناهار سرو کنید.

فوت و فن کلم پلو شیرازی

در پخت کلم پلو می‌توان از سبزی‌های خشک شده مانند ریحان، تره، شوید و ترخون به جای سبزی تازه استفاده کرد. برای استفاده از این سبزی‌های خشک، در هنگام آبکش کردن برنج، آن‌ها را به آبکش اضافه کرده و با برنج مخلوط می‌کنیم.

همچنین، اگر به دنبال افزودن ادویه‌ها به کلم پلو هستید، می‌توانید از پودر لیمو عمانی استفاده کنید. این پودر لیمو عمانی یکی از ادویه‌های استفاده شده در کلم پلو است. در صورت تمایل، می‌توانید حدود ۱ قاشق چایخوری از پودر لیمو عمانی را به این غذا اضافه کنید.

در هنگام تهیه سبزی کلم پلو، باید توجه داشت که نسبت مقادیر سبزی‌ها را رعایت کنیم. پیشنهاد می‌شود میزان بیشتری از ریحان و مقدار کمتری از ترخون در نظر گرفته شود. استفاده بیش از حد از ترخون ممکن است باعث تلخ شدن طعم کلم پلو شود.

همچنین، باید توجه داشت که گوشت‌های قلقلی را همراه با برنج در قابلمه بریزیم. این کار باعث می‌شود قلقلی‌ها همراه با برنج دم بکشند و در نتیجه طعم بهتری داشته باشند.

می‌توانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده و تهیه کوفته قلقلی، از گوشت قیمه‌ای استفاده کنید. برای این کار، گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کرده و با پیاز و زردچوبه تفت می‌دهید. سپس یک قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و مجدداً به تفت دادن ادامه می‌دهید. مقداری آب ریخته و صبر می‌کنید تا گوشت بپزد. پس از پخت، کوفته‌های قیمه‌ای را همراه با کلم لایه برنج قرار می‌دهید.

برای تزئین کلم پلو، می‌توانید مقداری از کوفته‌های قیمه‌ای را کنار ظرف بچینید و آن‌ها را به عنوان تزئین استفاده کنید.

می‌توانید علاوه بر استفاده از گوشت چرخ کرده یا گوشت خورشتی، کلم پلو را با مرغ نیز آماده کنید. با استفاده از مرغ، می‌توانید کلم پلو مرغ را تهیه کنید.

در صورت تمایل به تهیه کلم پلو بدون گوشت، نیاز است که مقدار کلم را کمی بیشتر از حالت معمول افزایش دهید.

همچنین، اگر می‌خواهید از حبوبات در کلم پلو استفاده کنید، عدس بهترین گزینه است. با استفاده از عدس، می‌توانید کلم پلو عدس خانگی را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

کلم پلو شیرازی را می‌توانید همراه با سالاد شیرازی و یا ترشی سرو کنید تا تجربه غذایی کاملتری داشته باشید.

ادویه کلم پلو نی نی سایت ادویه کلم پلو شیرازی کلم پلو رستورانی سبزی کلم پلو شیرازی تاریخچه کلم پلو شیرازی طرز تهیه کلم پلو ساده بهترین کلم پلو شیرازی نوع کلم کلم پلو شیرازی

راز خوشمزگی کلم پلو شیرازی

باید توجه کنید که کلم پلو شیرازی به دلیل استفاده از سبزی‌ها و کلم، به طور کلی به رنگ سبز می‌باشد. با این حال، برخی افراد برای افزایش مزه غذا، از مقداری رب گوجه فرنگی در ترکیب سبزی و کلم استفاده می‌کنند، اما این ماده در نسخه اصیل کلم پلو شیرازی وجود ندارد.

در کلم پلو شیرازی، گوشت‌های قلقلی حتماً باید در لابه لای پلو قرار بگیرند هنگام دم‌کشیدن برنج، تا طعم بی‌نظیر غذا به همراه گوشت به دست آید.

بعضی افراد ممکن است بوی کلم در غذا را نپسندند. برای رفع این موضوع، می‌توان کلم‌ها را پس از خلالی کردن و شستن، با یک کمی سرکه در آب جوشانده و سپس سرخ کرد تا بوی کلم در غذا کمتر شود.

می‌توانید برای افزایش مزه کوفته‌ها از مقداری زعفران، گرد لیمو و دارچین استفاده کنید.

در صورت استفاده از ته دیگ برای پخت کلم پلو، مناسب است در ابتدا شعله زیر برنج را بالا ببرید تا غذا بخار پیدا کند، سپس شعله گاز را با استفاده از شعله‌پخش‌کن زیر قابلمه کم کنید و به پلو اجازه دهید به طور کامل دم بکشد و ته دیگ ترد و خوشمزه شود.

کلم پلو برای افراد گیاه‌خوار بسیار مناسب است، زیرا با حذف گوشت می‌توانند به راحتی آن را مصرف کنند.

بعضی افراد به جای گوشت قلقلی، از تکه‌های پخته و ریش‌ریش شده مرغ استفاده می‌کنند. در شکل سنتی، کلم پلو همراه با گوشت چرخ‌کرده قلقلی سرو می‌شود، اما بر اساس سلیقه شخصی، می‌توانید از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.

توصیه می‌شود از سبزی‌های تازه به جای سبزی خشک استفاده کنید. در کلم پلو شیرازی، ترخون به مقدار بیشتری نسبت به سایر سبزی‌ها استفاده می‌شود، سپس به ترتیب سبزی ریحان، تره و شوید به غذا اضافه می‌شوند.

در صورت تمایل، می‌توانید کوفته‌های قلقلی را جداگانه پخت کرده و هنگام سرو غذا، آن‌ها را روی کلم پلو بریزید.

برای بهبود رنگ و عطر کلم پلو شیرازی، استفاده از برنج ایرانی و مقداری زعفران در غذا توصیه می‌شود.

برای پخت بهتر کلم‌ها، می‌توانید قبل از سرخ کردن، مقدار کمی آب به کلم‌ها اضافه کنید تا آن‌ها به خوبی با آب پخته شوند و سپس با روغن سرخ شده تفت دهید.

توجه داشته باشید که هنگام تهیه کوفته‌های قلقلی، آب پیاز رنده شده را به خوبی جدا کنید و سپس با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید. این کار باعث می‌شود که کوفته‌ها هنگام سرخ شدن متمایل به شل شدن نشوند و از هم جدا نشوند. همچنین مهم است که اندازه کوفته‌های قلقلی را یکسان انتخاب کنید تا زمان پخت و سرخ شدن آن‌ها یکسان باشد.

استفاده از سالاد شیرازی همراه با سرو این غذا بسیار توصیه می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 10 تیر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.