; فوت و فن دمپخت عدس و کلم و راز خوشمزگی دمپخت عدس و کلم خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن لوبیا پلو و راز خوشمزگی لوبیا پلو و ادویه لوبیا پلو چیست

فوت و فن لوبیا پلو و راز خوشمزگی لوبیا پلو و ادویه لوبیا پلو چیست

فوت و فن لوبیا پلو فوت و فن لوبیا پلو و راز خوشمزگی لوبیا پلو و ادویه لوبیا پلو چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. لوبیا پلو، …

فوت و فن آش سورانه و راز خوشمزگی آش سورانه و نکات پخت آش سورانه

فوت و فن آش سورانه و راز خوشمزگی آش سورانه و نکات پخت آش سورانه

فوت و فن آش سورانه فوت و فن آش سورانه و راز خوشمزگی آش سورانه و نکات پخت آش سورانه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سورانه، یکی …

فوت و فن کیک لیمویی و راز خوشمزگی کیک لیمویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک لیمویی و راز خوشمزگی کیک لیمویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک لیمویی فوت و فن کیک لیمویی و راز خوشمزگی کیک لیمویی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک لیمویی، متعلق به …

فوت و فن دمپخت عدس و کلم

طرز تهیه دمپخت عدس ساده طرز تهیه دمپخت عدس و گوجه طرز تهیه دمپخت عدس و هویج دمپخت کلم قمری دمپخت عدس و شوید طرز تهیه دمپخت عدس با گوشت چرخ کرده دمپخت کلم سفید دمپخت کلم سنگی

فوت و فن دمپخت عدس و کلم و راز خوشمزگی دمپخت عدس و کلم خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دمپخت عدس و کلم، که به عنوان دمپختک یا دمپخت شیرازی نیز شناخته می‌شود، یک غذای سنتی ایرانی خوشمزه و اصالتاً شیرازی است. این غذا از برنج، عدس، کلم برگ، پیاز، سیر، ادویه و به دلخواه گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود.

دمپخت عدس و کلم به دلیل سادگی در تهیه، مواد اولیه در دسترس و طعم بی‌نظیرش، به یکی از غذاهای محبوب ایرانی تبدیل شده است. این غذا را می‌توان به عنوان وعده ناهار یا شام سرو کرد و از آن به عنوان یک غذای کامل و مغذی لذت برد.

مواد لازم برای تهیه دمپخت عدس و کلم

۲ پیمانه برنج

½ پیمانه عدس

۲ لیوان کلم برگ خرد شده

۱ عدد پیاز

۳ حبه سیر

(اختیاری) ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده

۲ عدد هویج متوسط

۱ قاشق غذاخوری شوید خشک

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت عدس و کلم

برنج را خیس کنید. برنج را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب خیس کنید.

عدس را بپزید. عدس را با ۲ پیمانه آب در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس به طور کامل بپزد (نه خیلی سفت و نه خیلی له شود).

کلم را خرد کنید. کلم برگ را به صورت خلالی ریز خرد کنید.

پیاز و سیر را تفت دهید. پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه‌ای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیرهای رنده شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

(اختیاری) گوشت را تفت دهید. اگر می‌خواهید از گوشت چرخ کرده در دمپخت عدس و کلم استفاده کنید، آن را به پیاز و سیر اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا قهوه‌ای رنگ شود.

ادویه‌ها را اضافه کنید. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

برنج، عدس و کلم را اضافه کنید. برنج آبکش شده، عدس پخته شده و کلم خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا مواد به طور یکنواخت پخش شوند.

آب و روغن اضافه کنید. به اندازه ۲ تا ۳ پیمانه آب (معادل ۴ تا ۶ لیوان) به قابلمه اضافه کنید. همچنین می‌توانید به دلخواه مقداری روغن نیز اضافه کنید.

دم بگذارید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بگذارید تا برنج پخته شود و آب آن جذب شود.

دمپخت را سرو کنید. پس از پخت کامل دمپخت، آن را از روی حرارت برداشته و برای ۱۰ دقیقه دیگر دم بگذارید. سپس دمپخت را با شوید خشک تزیین کرده و با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.

فوت و فن دمپخت عدس و کلم

می‌توانید از زعفران دم کرده برای طعم و رنگ بهتر دمپخت استفاده کنید.

به جای گوشت چرخ کرده، می‌توانید از مرغ یا قیمه نیز در دمپخت عدس و کلم استفاده کنید.

اگر کلم برگ ندارید، می‌توانید از کلم قمری یا گل کلم استفاده کنید.

برای پخت سریع‌تر دمپخت، می‌توانید از عدس نیم‌پز یا کنسروی استفاده کنید.

دمپخت عدس و کلم یک غذای خوشمزه، مغذی و کم‌هزینه است که به راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید. این غذا منبع عالی از پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها است و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و سالم برای شما و خانواده‌تان باشد.

 

آخرین بروز رسانی در : شنبه 29 اردیبهشت 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.