فوت و فن خیار شور و راز خوشمزگی خیار شور و علت تلخ شدن آن
فوت و فن خورش قلیه قارچ و راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ خوشمزه و خانگی
فوت و فن خورش قلیه قارچ فوت و فن خورش قلیه قارچ و راز خوشمزگی خورش قلیه قارچ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خورشت …
فوت و فن آش زرشک و راز خوشمزگی آش زرشک خوشمزه و خانگی
فوت و فن آش زرشک فوت و فن آش زرشک و راز خوشمزگی آش زرشک خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با آش …
فوت و فن دونات کدو حلوایی و راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی خوشمزه و خانگی
فوت و فن دونات کدو حلوایی فوت و فن دونات کدو حلوایی و راز خوشمزگی دونات کدو حلوایی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …
فوت و فن خیار شور
فوت و فن خیار شور و راز خوشمزگی خیار شور و علت تلخ شدن آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خیارشور یک نوع خوراک شور است که با تنظیم خیار قلمی در یک محلول شور و سرکه یا مواد مشابه مانند اسید لاکتیک، تهیه میشود. برای تهیه خیارشور، خیار قلمی را در محلول شور و سرکه یا محلولهای مشابه، که در یک بازه زمانی مشخص قرار دارند، قرار میدهند.
نوع خیار مهم است
برای تهیه خیارشور با طعم و تردی مطلوب، حتماً باید از خیارهای تازه، قلمی و ترد استفاده کنید. خیارهای مانده یا خیارهای گلخانهای مناسب نخواهند بود. بنابراین، بهتر است از خیارهای باغ و بوته با اندازههای کوچک استفاده کنید.
علاوه بر این، حتماً خیارها را تمیز کرده و خشک کنید. حتی یک قطره آب شیر کلردار روی خیارها باقی مانده باشد، ممکن است خیارشور شما در آینده به کپک بیفتد. بنابراین، حتماً مطمئن شوید که خیارها کاملاً خشک و بدون آب باقی مانده هستند.
استفاده از نخود خیارشور را تردتر می کند
جهت بهبود فرآیند ترد شدن خیارشور، شما میتوانید درون دبه خیارشور خود ۷ تا ۸ عدد دانه نخود خام، که تمیز و خشک باشند، قرار دهید. حضور نخود در داخل دبه منجر به تولید یک نوع گاز میشود که ممکن است به فرآیند ترد شدن خیارشور کمک کند.
معجزه آب جوشیده
برای تهیه خیارشور بهتر است از آب جوشیده استفاده نمایید. استفاده از آب شیر که حاوی کلر است میتواند به رشد کپک و نرم شدن خیارهای شور منجر شود. همچنین، تلاش کنید که به اندازه کافی از فلفل سبز، سیر، ترخون و مرزه استفاده نمایید تا به خیارشور طعم و عطر متنوعی ببخشید.
مقدار نمک در تهیه خیارشور
برای تهیه خیارشور به روش استاندارد، به ازای هر لیتر آب (معادل ۴ لیوان آب) دو و نیم قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید. به عنوان مثال، برای ۱۲ لیوان آب، میتوانید از ۷ قاشق غذاخوری نمک و کمتر از نصف لیوان سرکه استفاده کنید.
در این روش، سعی کنید مقدار زیادی سرکه به مخلوط اضافه نکنید، زیرا ممکن است منجر به نرم شدن خیارشور شود.
همچنین، بهتر است برای تهیه خیارشور از نمک دریا به جای نمک یددار استفاده کنید. نمک دریا بهترین گزینه است زیرا حاوی مواد معدنی طبیعی است.
به خیار شور نباید هوا برسد
ممکن است شما فکر کنید که این موضوع اهمیت زیادی ندارد و در آن کمی کوتاهی کنید. اما باید درک کنید که اگر هوا به خیارشور شما نفوذ کند، آنها به سرعت خراب میشوند و باعث رشد کپک میشوند. بنابراین، بهتر است همیشه یک لایه سلفون روی دبه قرار داده و آن را بهطور محکم ببندید تا هوا نتواند وارد شود.
زمان دقیق برای رسیدن خیارشور قابل تعیین نیست و این زمان به دمای هوا و شرایط نگهداری دبههای خیارشور در محیطی که آنها را قرار میدهید وابسته است. اما به طور معمول، زمان لازم برای رسیدن خیارشور معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز است.
ظرف پلاستیکی یا شیشه ای ؟
واقعاً اهمیت دارد که به این نکته توجه کنید که ظروفی که برای خیارشور استفاده میکنید بدون سوراخ باشند. در صورت استفاده از ظروف پلاستیکی، باید با دقت اطمینان حاصل کنید که هیچ سوراخی در آنها وجود ندارد، زیرا حتی سوراخ کوچکی میتواند باعث نفوذ هوا و رشد کپک در خیارشور شود.
علاوه بر این، برای ظروف شیشهای نیز باید به طور کامل اطمینان حاصل کنید که درب آنها به درستی بسته شده است و هوا نمیتواند وارد شود. این اقدام به حفظ تازگی و کیفیت خیارشور کمک میکند.
راه های نگهداری از خیارشور
بهتر است خیارشورها را در یک مکان مطبوع و سایهدار نگهداری کنید. در صورتی که خیارشورها را در ظروف کوچک تهیه میکنید، پس از گذشت یک هفته و آماده شدن خیارشورها، میتوانید آنها را در یخچال نگهداری کنید.
با این حال، اگر خیارشورهای شما همیشه نرم و لیز میشوند، دلیل اصلی آن میتواند به فعالیت میکروبی باشد که باعث فاسد شدن آنها میشود و این باعث میشود که دیگر نتوانید خیارشورهای ترد و خوشمزه داشته باشید. در این صورت، ممکن است دلایل مشکلاتی مانند عدم رعایت بهداشت در فرآیند تهیه و نگهداری خیارشور، استفاده از روشهای صحیح، یا نقض شرایط نگهداری مناسب باشد. برای حفظ کیفیت و تردی خیارشورها، توجه به موارد زیر بسیار مهم است:
استفاده از آب جوشیده و نمک غذاخوری برای تهیه محلول ترشی.
رعایت بهداشت کامل در استفاده از ابزارها و ظروف مورد استفاده در فرآیند تهیه و نگهداری خیارشور.
استفاده از ظروف تمیز و بدون سوراخ.
نگهداری خیارشور در دمای مناسب و شرایط بهداشتی، بهخصوص در یخچال.
با رعایت این نکات، میتوانید از خیارشورهای ترد و خوشمزه لذت ببرید.
روش ترد شدن خیار شور
برای تهیه خیارشور، به میزان استاندارد و کافی از نمک و سرکه استفاده کنید.
حتماً خیارها را در طول فرآیند تخمیر به طور کامل در آب شور فرو برده شده و در طی این مدت، کف ظاهری از آب شور در آنها حاضر باشد.
درب خیارشورها را به طور کامل ببندید تا ورود هوا به داخل آنها جلوگیری شود. در برخی مناطق ایران، درب خیارشورها را گج میزنند تا هیچ هوایی به داخل دبه نفوذ نکند.
از سیر و ادویههای تازه و سالم استفاده کنید. استفاده از سیر و ادویههای قدیمی و کپکزده میتواند باعث افزایش فعالیت باکتری و فاسد شدن خیارشورها شود.
حتماً شکوفههای خیارها را به طور کامل جدا کنید، زیرا ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن خیارشور باشد.
برای نگهداری خیارشور، آنها را در یک محیط خنک و نسبتاً خشک قرار دهید. محیط گرم میتواند منجر به رشد باکتری شود و در نتیجه خیارشور شما به سرعت کپک میزند.
فوت کوزه گری درست کردن خیارشور
توصیه میشود در مرحله تهیه خیارشور، تمامی مواد را بهطور کامل ضدعفونی کنید. قبل از قرار دادن سبزیجات، خیار و سیر در شیشه، آنها را به دقت بشویید و خشک کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
یک راه برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور، اضافه کردن یک عدد لیمو ترش برشزده به داخل شیشههای خیارشور است.
قبل از ریختن آب و نمک به شیشههای خیارشور، میتوانید با انگشت خود آن را تست کنید. اگر حس گرما کردید، میتوانید از آن استفاده کنید.
استفاده از سنگ نمک بهجای نمک عادی در آب جوشیده برای تهیه خیارشور توصیه میشود.
میزان استفاده از نمک بستگی به سلیقه شخصی دارد، اما بهترین میزان برای هر ۱۵ لیوان آب، ۱ لیوان نمک است. در صورت استفاده از مقدار کمتر، برای هر لیتر آب جوشیده دو قاشق نمک اضافه کنید.
اگر مقدار نمک در خیارشور کم باشد، ممکن است باعث نرمی و لیز شدن خیارها شود.
مطمئن شوید که خیارها را بهطور کامل با آب نمک پوشاندهاید تا از کپک زدگی خیارشور جلوگیری شود.
استفاده از یک تکه کوچک زاج سفید در شیشههای خیارشور میتواند خیارشور را تردتر کند.
توصیه میشود از سرکه در خیارشور استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث کپک زدن آن شود.
قبل از ریختن خیارها به شیشههای خیارشور، آنها را با یک میله نازک یا خلال دندان سوراخ کنید تا از پوک شدن خیارها جلوگیری کنید.
برای جلوگیری از نفوذ میکروب و هوا، در دهانه ظرف خیارشور یک تکه نان قرار دهید و سپس ظرف را بهطور محکم ببندید.
برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل ظرف خیارشور، دور ظرف را با گچ بپوشانید.
استفاده از شیشههای نوشابه خانواده، راهی است برای نگهداری بلندمدت خیارشور و جلوگیری از کپک زدن آن. این شیشهها به خوبی بسته میشوند و تقریباً تا دو سال قابل نگهداری هستند. بهتر است از خیارهای ریز استفاده کنید تا به راحتی در شیشه قرار بگیرند و استخراج آنها آسان باشد.
سبزیجات مناسب برای تهیه خیارشور عبارتند از: ترخون، مرزه، نعنا و شوید. بعد از ریختن خیارها، سبزیجات را به داخل شیشه خیارشور بریزید.
انتخاب خیارهای کوچکتر باعث میشود خیارشور شما تردتر و خوشمزهتر شود.
برای ترد شدن خیارشور، خیارها را قبل از افزودن به محلول شور، به مدت ۳ تا ۴ ساعت در آب سرد قرار دهید و سپس در یخچال خشک کنید و استفاده کنید.
قبل از استفاده از سیر و سایر مواد لازم برای خیارشور، آنها را بهخوبی بررسی کنید تا از وجود پوسیدگی و خرابی جلوگیری شود.
علت گازدار شدن خیارشور
خیارشور یکی از ترشیجات محبوب و پرطرفدار است که گاهی اوقات در فرآیند تهیه آن، گازدار میشود. علت اصلی گازدار شدن خیارشور، فعالیت باکتریهای بیهوازی است که در محیط بدون اکسیژن، قند موجود در خیار را تخمیر کرده و گاز تولید میکنند. این باکتریها به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند و در شرایط مناسب، شروع به فعالیت میکنند. برای جلوگیری از گازدار شدن خیارشور، میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:
استفاده از خیارهای تازه و سالم: خیارهای آسیبدیده یا کهنه میتوانند حاوی باکتریهای بیشتری باشند.
شستشوی کامل خیارها: خیارها را به خوبی بشویید تا آلودگیها و باکتریهای سطحی آنها از بین برود.
استفاده از آب جوشیده سرد شده: آب جوشیده سرد شده، باکتریهای موجود در آب را از بین میبرد.
استفاده از نمک کافی: نمک به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل میکند و از رشد باکتریها جلوگیری میکند.
استفاده از سرکه: سرکه محیط اسیدی ایجاد میکند که برای رشد باکتریهای بیهوازی نامناسب است.
نگهداری خیارشور در جای خنک و تاریک: دمای بالا و نور خورشید میتوانند رشد باکتریها را تسریع کنند.
با رعایت این نکات میتوانید از گازدار شدن خیارشور جلوگیری کنید و از طعم و عطر بینظیر آن لذت ببرید.