; فوت و فن خورش نخود فرنگی و راز خوشمزگی خورش نخود فرنگی خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن خورش ماست و راز خوشمزگی خورش ماست و نکات خورش ماست

فوت و فن خورش ماست و راز خوشمزگی خورش ماست و نکات خورش ماست

فوت و فن خورش ماست فوت و فن خورش ماست و راز خوشمزگی خورش ماست و نکات خورش ماست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برای افزایش خوشمزگی …

فوت و فن چای ماسالا و راز خوشمزگی چای ماسالا خوشمزه و خانگی

فوت و فن چای ماسالا و راز خوشمزگی چای ماسالا خوشمزه و خانگی

فوت و فن چای ماسالا فوت و فن چای ماسالا و راز خوشمزگی چای ماسالا خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. چای ماسالا، یک نوشیدنی …

فوت و فن سوپ جو و راز خوشمزگی سوپ جو و بهترین طعم دهنده سوپ جو

فوت و فن سوپ جو و راز خوشمزگی سوپ جو و بهترین طعم دهنده سوپ جو

فوت و فن سوپ جو فوت و فن سوپ جو و راز خوشمزگی سوپ جو و بهترین طعم دهنده سوپ جو در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوپ‌ها …

فوت و فن خورش نخود فرنگی

فوت و فن خورش نخود فرنگی

فوت و فن خورش نخود فرنگی و راز خوشمزگی خورش نخود فرنگی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش نخود فرنگی یکی از خورش‌های محبوب و سنتی ایرانی است که طعمی لذیذ و عطر دلنشینی دارد. این خورش نه تنها خوشمزه است بلکه سرشار از مواد مغذی و خواص درمانی نیز می‌باشد. در ادامه با تاریخچه، طرز تهیه و خواص شگفت انگیز این خورش بیشتر آشنا می‌شویم.

خورش نخود فرنگی ریشه در تاریخ آشپزی ایران دارد. با توجه به قدمت کشت نخود در ایران و استفاده از آن در انواع غذاها، می‌توان حدس زد که خورش نخود فرنگی نیز از دیرباز در سفره‌های ایرانیان جای داشته است. استفاده از نخود در غذاهای ایرانی به دلیل ارزش غذایی بالا و سازگاری با ذائقه ایرانیان بسیار رایج بوده است.

مواد اولیه برای تهیه خورش نخود فرنگی (برای ۴ نفر)

نخود خشک: ۲ پیمانه

پیاز: ۲ عدد متوسط

گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش نخود فرنگی مرحله به مرحله

خیساندن نخود: نخود را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.

تفت دادن پیاز: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

اضافه کردن گوشت: گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

اضافه کردن نخود و ادویه جات: نخود خیس خورده را به همراه آب، زردچوبه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.

پخت خورش: اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد تا نخود کاملا پخته و خورش جا بیفتد.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی: در اواخر پخت، رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ خورش خوشرنگ شود.

اضافه کردن زعفران دم کرده: در آخر پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید.

فوت و فن خورش نخود فرنگی

برای خوش طعم‌تر شدن خورش، می‌توانید از کمی دارچین یا پودر سیر نیز استفاده کنید.

برای اینکه خورش غلیظ‌تر شود، می‌توانید کمی آرد گندم را در کمی روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید.

برای تزیین خورش می‌توانید از پیاز داغ، نعناع خشک و کشک استفاده کنید.

نکات تکمیلی

نخود را می‌توانید از قبل بپزید و در فریزر نگهداری کنید تا در مواقع لزوم به راحتی از آن استفاده کنید.

برای کاهش زمان پخت نخود، می‌توانید آن را در زودپز بپزید.

می‌توانید به جای گوشت از مرغ یا سویا نیز استفاده کنید.

۱۰ مورد از خواص خورش نخود فرنگی

منبع غنی از پروتئین: نخود منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی است که برای رشد عضلات و ترمیم بافت‌ها ضروری است.

سرشار از فیبر: فیبر موجود در نخود به هضم بهتر غذا، کاهش کلسترول و کنترل قند خون کمک می‌کند.

مملو از ویتامین‌ها و مواد معدنی: نخود حاوی ویتامین‌های گروه B، آهن، منگنز و پتاسیم است که برای سلامت بدن ضروری هستند.

خاصیت ضد التهابی: نخود دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی: فیبر و مواد مغذی موجود در نخود به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.

کنترل وزن: فیبر موجود در نخود باعث احساس سیری می‌شود و به کاهش وزن کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی: ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در نخود به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

بهبود سلامت پوست و مو: آنتی اکسیدان‌های موجود در نخود به بهبود سلامت پوست و مو کمک می‌کنند.

سلامت دستگاه گوارش: فیبر موجود در نخود به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند.

منبع انرژی: کربوهیدرات‌های موجود در نخود منبع انرژی بدن هستند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 23 مرداد 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.