; فوت و فن آش ورکواز و راز خوشمزگی آش ورکواز خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن جوجه کباب تندوری و راز خوشمزگی جوجه کباب تندوری خوشمزه و خانگی

فوت و فن جوجه کباب تندوری و راز خوشمزگی جوجه کباب تندوری خوشمزه و خانگی

فوت و فن جوجه کباب تندوری فوت و فن جوجه کباب تندوری و راز خوشمزگی جوجه کباب تندوری خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. جوجه …

فوت و فن سوتلاچ و راز خوشمزگی سوتلاچ خوشمزه و خانگی

فوت و فن سوتلاچ و راز خوشمزگی سوتلاچ خوشمزه و خانگی

فوت و فن سوتلاچ فوت و فن سوتلاچ و راز خوشمزگی سوتلاچ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با سوتلاچ سوتلاچ، یک دسر …

فوت فن حلوا مجلسی و راز خوشمزگی حلوا مجلسی و نکات پخت حلوا مجلسی

فوت فن حلوا مجلسی و راز خوشمزگی حلوا مجلسی و نکات پخت حلوا مجلسی

فوت فن حلوا مجلسی فوت فن حلوا مجلسی و راز خوشمزگی حلوا مجلسی و نکات پخت حلوا مجلسی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. حلوا، یکی از شیرینی‌های …

فوت و فن آش ورکواز

فوت و فن آش ورکواز و راز خوشمزگی آش ورکواز خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش ورکواز و راز خوشمزگی آش ورکواز خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آشنایی با آش ورکواز

آش ورکواز، یک غذای سنتی و خوشمزه از خطه‌ی سرسبز گیلان است که با ترکیبی از سبزی‌های معطر محلی، حبوبات و چاشنی‌های خاص، طعمی بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی را به ارمغان می‌آورد. این آش غلیظ و مقوی، با عطر و بوی وسوسه‌انگیز سبزی‌های کوهی و طعم ترش و شیرینش، تجربه‌ای متفاوت از آش‌های معمول را برای شما رقم می‌زند. آش ورکواز، به دلیل استفاده از سبزی‌های محلی و فراوان، در فصل بهار و تابستان بیشتر تهیه و مصرف می‌شود و با رنگ و لعاب دلربا و طعم دلچسبش، می‌تواند ذائقه‌ی هر کسی را به خود جلب کند. این آش گزینه‌ای عالی برای پذیرایی از مهمانان در مجالس و مهمانی‌ها و یا به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی در طول روز است. آش ورکواز به دلیل داشتن حبوبات و سبزیجات، منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ سلامت عمومی بدن کمک کند. همچنین، این آش به دلیل داشتن کالری بالا، می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین کند و گزینه‌ی مناسبی برای افرادی است که فعالیت بدنی زیادی دارند.

مواد اولیه آش ورکواز

لوبیا چیتی: ۱ پیمانه

عدس: نصف پیمانه

برنج: نصف پیمانه

سبزی آش خرد شده (جعفری، گشنیز، تره، شوید، اسفناج): ۵۰۰ گرم

سبزی محلی ورکواز یا همان کوتکوتو خرد شده: ۲۵۰ گرم

پیاز متوسط خرد شده: ۱ عدد

سیر رنده شده: ۲ حبه

آبغوره یا آب نارنج: نصف پیمانه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

آب: به میزان لازم

روغن: برای تفت دادن پیاز و سیر (در صورت تمایل)

طرز تهیه آش ورکواز

لوبیا چیتی و عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

برنج را نیز به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید.

در یک قابلمه، لوبیا چیتی و عدس خیس خورده را به همراه آب بپزید تا نیم‌پز شوند.

برنج را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا حبوبات و برنج کاملاً پخته شوند.

پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سبزی آش و ورکواز خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا سبزی‌ها کمی نرم شوند و آب آنها کشیده شود.

مخلوط سبزی را به قابلمه حبوبات و برنج اضافه کنید و هم بزنید.

آبغوره یا آب نارنج، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و هم بزنید.

بگذارید تا آش کمی دیگر بپزد تا جا بیفتد و لعاب‌دار شود.

آش ورکواز را به صورت گرم سرو کنید. می‌توانید آن را با نعنا داغ، پیاز داغ و یا کشک تزئین کنید.

فوت و فن آش ورکواز

برای اینکه آش شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید. به خصوص استفاده از سبزی محلی ورکواز، طعم و عطر خاصی به آش می‌دهد. اگر ورکواز در دسترس ندارید، می‌توانید از سایر سبزی‌های معطر مانند چوچاق یا خالواش استفاده کنید.

می‌توانید به جای آبغوره یا آب نارنج از آب لیمو یا رب آلوچه استفاده کنید.

برای اینکه آش شما غلیظ‌تر شود، می‌توانید کمی آرد برنج را در کمی آب سرد حل کنید و در انتهای پخت به آش اضافه کنید.

می‌توانید به آش ورکواز چاشنی‌های دیگری مانند گرد لیمو یا سماق اضافه کنید.

نکات تکمیلی

می‌توانید آش ورکواز را از قبل تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید.

می‌توانید آش ورکواز را با نان سنگک یا بربری نیز سرو کنید.

آش ورکواز یک غذای کامل و مغذی است که برای تمام اعضای خانواده مناسب است، به خصوص در فصول بهار و تابستان.

چند خاصیت مهم آش ورکواز

سبزی‌های موجود در آش، منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت عمومی کمک می‌کنند.

حبوبات موجود در آش، منبع خوبی از پروتئین و فیبر هستند که به سیر نگه داشتن شما و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

برنج حاوی کربوهیدرات است که به تأمین انرژی بدن کمک می‌کند.

آبغوره یا آب نارنج حاوی ویتامین C است که به جذب آهن و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

آش ورکواز می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش التهاب کمک کند.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.