فوت و فن ترشی لیته بادمجان و راز خوشمزگی ترشی لیته بادمجان خوشمزه و خانگی
فوت و فن آبگوشت بزباش و راز خوشمزگی آبگوشت بزباش
فوت و فن آبگوشت بزباش فوت و فن آبگوشت بزباش و راز خوشمزگی آبگوشت بزباش در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. فوت و فن آبگوشت بزباش آبگوشت بزباش …
فوت و فن دسر موکا و راز خوشمزگی دسر موکا خوشمزه و خانگی
فوت و فن دسر موکا فوت و فن دسر موکا و راز خوشمزگی دسر موکا خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با دسر …
فوت و فن عدس پلو و راز خوشمزگی عدس پلو نذری خوشمزه
فوت و فن عدس پلو فوت و فن عدس پلو و راز خوشمزگی عدس پلو نذری خوشمزه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. عدس پلو یکی از خوشمزهترین …
فوت و فن ترشی لیته بادمجان
فوت و فن ترشی لیته بادمجان و راز خوشمزگی ترشی لیته بادمجان خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ترشی لیته بادمجان یکی از ترشیهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با طعم ترش و شیرین و بافت خاص خود، میتواند چاشنی لذیذی برای انواع غذاها باشد. این ترشی که به ترشی مخلوط یا ترشی هفت بیجار نیز معروف است، با استفاده از بادمجان، هویج، گل کلم، کلم برگ، سیر، فلفل و سبزیجات معطر تهیه میشود و با طعم متنوع و رنگارنگ خود، میتواند اشتها را تحریک کرده و به هضم غذا کمک کند. ترشی لیته بادمجان را میتوان به همراه انواع غذاها مانند پلو، خورش، کباب و یا حتی به عنوان یک پیش غذا یا میان وعده به همراه نان سرو کرد و از طعم فوقالعاده آن لذت برد. این ترشی به دلیل داشتن انواع سبزیجات، منبع غنی از فیبر و ویتامینهای مختلف مانند ویتامین C و آنتیاکسیدان است و میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریها کمک کند. همچنین، سرکه موجود در این ترشی نیز به دلیل داشتن اسید استیک، میتواند به کاهش قند خون و کنترل وزن کمک کند.
مواد اولیه ترشی لیته بادمجان (برای ۱ شیشه بزرگ)
بادمجان: ۵۰۰ گرم
هویج: ۲۵۰ گرم
گل کلم: ۲۵۰ گرم
کلم برگ: ۲۵۰ گرم
سیر: ۱ بوته (حبه کرده و له شده)
فلفل سبز تند: به مقدار لازم (خرد شده)
سبزی معطر (نعناع، ترخون، مرزه): ۱ پیمانه (خرد شده)
سرکه سفید: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. هویج و گل کلم را نیز به صورت ریز خرد کنید. کلم برگ را به صورت باریک خرد کنید. سپس تمام سبزیجات خرد شده را به همراه سیر له شده، فلفل خرد شده و سبزی معطر خرد شده در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. نمک و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سرکه را به اندازهای به مواد اضافه کنید که روی آنها را بپوشاند. ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک ریخته و درب آن را محکم ببندید. شیشه ترشی را به مدت ۲ هفته در جای خنک و تاریک قرار دهید تا ترشی جا بیفتد. ترشی لیته بادمجان شما آماده است. میتوانید آن را به همراه انواع غذاها مانند پلو، خورش، کباب و یا حتی به عنوان یک پیش غذا یا میان وعده به همراه نان سرو کنید.
فوت و فن ترشی لیته بادمجان
برای طعم بهتر میتوانید از سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنید.
میتوانید به جای فلفل سبز تند از فلفل دلمهای رنگی استفاده کنید.
میتوانید برای طعم بیشتر، کمی سیاهدانه یا گلپر به ترشی اضافه کنید.
برای اینکه ترشی شما کپک نزند، میتوانید کمی روغن زیتون روی آن بریزید.
نکات تکمیلی
میتوانید ترشی لیته بادمجان را در یخچال نگهداری کنید و تا چند ماه بعد نیز میل کنید.
میتوانید ترشی لیته بادمجان را به عنوان یک هدیه به دوستان و آشنایان خود تقدیم کنید.
چند خاصیت مهم ترشی لیته بادمجان
سبزیجات موجود در این ترشی منبع غنی از فیبر و ویتامینهای مختلف مانند ویتامین C و آنتیاکسیدان هستند.
سیر و فلفل موجود در این ترشی حاوی آنتیاکسیدان و خواص ضد باکتریایی هستند.
سرکه موجود در این ترشی میتواند به کاهش قند خون و کنترل وزن کمک کند.