; فوت و فن دمپخت ماهیچه و راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن شیرینی برنجی قزوین و راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی

فوت و فن شیرینی برنجی قزوین و راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی

فوت و فن شیرینی برنجی قزوین فوت و فن شیرینی برنجی قزوین و راز خوشمزگی شیرینی برنجی قزوین خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن پخت شیرینی بهشتی و راز خوشمزگی شیرینی بهشتی خانگی

فوت و فن پخت شیرینی بهشتی و راز خوشمزگی شیرینی بهشتی خانگی

فوت و فن پخت شیرینی بهشتی فوت و فن پخت شیرینی بهشتی و راز خوشمزگی شیرینی بهشتی خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی بهشتی یا شیرینی …

فوت و فن پاچینی و راز خوشمزگی پاچینی خوشمزه و خانگی

فوت و فن پاچینی و راز خوشمزگی پاچینی خوشمزه و خانگی

فوت و فن پاچینی فوت و فن پاچینی و راز خوشمزگی پاچینی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پاچینی، که به آن بال مرغ شکسته …

فوت و فن دمپخت ماهیچه

فوت و فن دمپخت ماهیچه و راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه خوشمزه و خانگی

فوت و فن دمپخت ماهیچه و راز خوشمزگی دمپخت ماهیچه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دمپخت ماهیچه یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ ایرانی است که با ماهیچه گوسفندی یا گوساله، برنج، پیاز و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. این غذا در شهرهای مختلف ایران با روش‌های گوناگون پخته می‌شود و معمولاً با زعفران، زرشک و خلال پسته تزیین می‌گردد. دمپخت ماهیچه به دلیل داشتن پروتئین بالا و طعم بی‌نظیر، غذایی بسیار مقوی و مناسب برای تمام سنین است و می‌توان آن را در مجالس و مهمانی‌ها و یا به عنوان یک وعده غذایی کامل در منزل سرو کرد. عطر و طعم بی‌نظیر این غذا ناشی از ترکیب ماهیچه با برنج و ادویه‌هایی مانند دارچین و هل است که تجربه‌ای لذت‌بخش را برای شما رقم می‌زند.

مواد اولیه دمپخت ماهیچه (برای ۴ نفر)

ماهیچه گوسفندی: ۵۰۰ گرم

برنج: ۳ پیمانه

پیاز: ۲ عدد بزرگ

روغن: به مقدار لازم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

زرشک: به مقدار لازم

خلال پسته: به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و هل: به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت ماهیچه

ابتدا پیازها را خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

ماهیچه‌ها را به پیاز اضافه کنید و با زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

به مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید ماهیچه با حرارت ملایم به مدت ۳-۴ ساعت بپزد تا کاملاً نرم شود.

در این فاصله، برنج را با آب و نمک خیس کنید.

پس از پخت ماهیچه، آن را از قابلمه خارج کنید و آب آن را صاف کنید.

برنج را به آب گوشت اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد تا آب آن تقریباً تمام شود.

سپس کمی روغن به برنج اضافه کنید و دم کنی را بگذارید تا دم بکشد.

در آخر، ماهیچه پخته شده را روی برنج قرار دهید و با زعفران، زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

فوت و فن دمپخت ماهیچه

برای خوشمزه‌تر شدن دمپخت، می‌توانید از دنبه گوسفندی استفاده کنید.

اضافه کردن چند عدد هویج به دمپخت باعث خوش‌رنگ‌تر شدن و افزایش ارزش غذایی آن می‌شود.

برای ایجاد طعم متمایز، می‌توانید از چوب دارچین و دانه هل در هنگام پخت ماهیچه استفاده کنید.

اگر می‌خواهید دمپخت شما ته‌دیگ طلایی داشته باشد، از کمی روغن و زعفران در ته قابلمه استفاده کنید.

نکات تکمیلی

دمپخت ماهیچه را می‌توانید با انواع ترشی و سبزی خوردن سرو کنید.

این غذا به دلیل داشتن گوشت و برنج، یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود.

می‌توانید به جای ماهیچه گوسفندی از ماهیچه گوساله نیز استفاده کنید.

چند خاصیت مهم دمپخت ماهیچه

ماهیچه گوسفندی سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است که برای رشد و تقویت عضلات بسیار مفید است.

برنج منبع خوبی از کربوهیدرات و انرژی است.

زعفران دارای خواص ضد افسردگی و تقویت کننده حافظه است.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 23 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.