فوت و فن آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری
فوت و فن شیرینی نارگیلی و راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و علت پف نکردن
فوت و فن شیرینی نارگیلی فوت و فن شیرینی نارگیلی و راز خوشمزگی شیرینی نارگیلی و علت پف نکردن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.با نکات …
فوت و فن ژله خرده شیشه و راز خوشمزگی ژله خرده شیشه خوشمزه و خانگی
فوت و فن ژله خرده شیشه فوت و فن ژله خرده شیشه و راز خوشمزگی ژله خرده شیشه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ژله …
فوت و فن آش میوه و راز خوشمزگی آش میوه خوشمزه و خانگی
فوت و فن آش میوه فوت و فن آش میوه و راز خوشمزگی آش میوه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش میوه یکی از …
فوت و فن آبگوشت کلم قمری
فوت و فن آبگوشت کلم قمری و راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت کلم قمری از غذاهای محبوب و متداول در مناطق همدان و کرمانشاه است. این غذا از موادی همچون کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تهیه میشود. برای سرو آبگوشت کلم قمری، میتوان کشک محلی، ماست و سیر را نیز در کنار آن قرار داد.
آبگوشت، از دیر باز تا به امروز یکی از دستورهای معتبر، خوشمزه و مغذی در فرهنگ غذایی ایرانی به شمار میرود. این غذا علاوه بر سهولت در تهیه، دارای ارزش غذایی بالایی است و به عنوان یک وعده کامل غذایی تلقی میشود. آبگوشت توانایی تأمین نیازهای پروتئینی، کربوهیدرات و چربی را دارد و با اضافه کردن سبزیجات یا پیاز، ویتامینها و مواد معدنی مهم را به بدن ارائه میدهد که به بهبود بهرهبرداری از آنها کمک میکند.
آبگوشت کلم قمری با کشک از دستورهای سنتی استان همدان به حساب میآید. افزودن کلم قمری و کشک به این غذا، آن را به یک منبع غنی از کلسیم تبدیل میکند و با وجود گوشت و نخود، مقدار پروتئین آن افزایش مییابد.
مواد لازم برای پخت آبگوشت کلم قمری
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
کلم قمری ۱ عدد
نخود ۱ پیمانه
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
کشک ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم
روش پخت پخت آبگوشت کلم قمری
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون روغن گرم سرخ کنید. در حین سرخ شدن، زردچوبه و فلفل را به پیاز افزوده و مخلوط کنید. سپس گوشت گوسفندی را به این مزهدهی اضافه کرده و در آن تفت دهید. همچنین نخود خیسشده را هم به مواد اضافه نموده و با آب بپزید.
در صورتی که ترکیب نیاز به آب بیشتری داشته باشد، دو یا سه لیوان آب به آن اضافه نمایید. سیبزمینی و کلم را در یک تابه جداگانه پوستگیری کرده و در کمی روغن تفت داده و سرخ کنید.
در مرحله پخت نهایی، سیبزمینی و کلم سرخ شده را به آبگوشت اضافه نمایید. پس از پخت کامل آبگوشت و ایجاد طعمهای مختلف، سیر را خرد یا خردکنید و با کشک مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید. در انتها، آبگوشت را در ظرف سرو بگذارید و مانند سرو سایر آبگوشتها، با نان ترید فرصتی لذتبخش از مزه این غذا را برای خود ایجاد کنید.
مواد لازم برای پخت آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود و لوبیا سفید ۱ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
کلم قمری ترد و تازه ۲ عدد
ریحان خرد شده ۱ پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم
نعناع خشک به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
روش پخت آبگوشت کلم قمری کرمانشاهی
برای آمادهسازی آبگوشت کلم قمری، در ابتدا در شب قبل، نخود و لوبیا را خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی به اندازه یک حبه قند خرد کنید. همچنین، ریحان را همراه با یک کمی روغن درون قابلمه تفت دهید تا عطر و طعم خود را به ماده اضافه کند.
در همین مرحله، پیاز را نیز به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید. سپس گوشتها را به مواد اضافه کرده و به مدت کوتاهی تفت دهید، اما به حدی نرسانید که آنها را سرخ کنید. به این ترتیب، گوشتها را طعمی مطلوب و نرم خواهید داشت.
همچنین، کلم قمری و ریحان را به مواد اضافه کنید و نخود و لوبیا همراه با کمی نمک و زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید. پس از این مرحله، آب را به مقدار کافی اضافه کنید تا تمام مواد را پوشش دهد. وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و بهآرامی بگذارید تا غذا به آرامی جوش بزند و پخته شود.
هنگامی که آبگوشت کاملاً پخته شد، در پایان نعناع خشک را در روغن زیتون تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. حالا میتوانید از این آبگوشت لذیذ و معطر لذت ببرید.
فوت و فن آبگوشت کلم قمری
هنگام انتخاب کلم قمری، به این نکته توجه کنید که کلم باید ترد، نرم، بدون الیاف و همچنین سفت و خشک باشد. پس از پخت، کلم قمری به شکلی مشابه سیب زمینی روکش میپوشد و میتوانید آن را همراه با نخود، لوبیا و سیب زمینی با استفاده از گوشتکوب به کوچکی دلخواه خرد کرده و در کنار آبگوشت روی میز سرو کنید.
همچنین، اگر تمایل دارید، میتوانید در تهیه آبگوشت کلم قمری از برنج به جای سیب زمینی استفاده نمایید.
در زمان انتخاب گوشت، حتماً از گوشتی با استخوان و ماهیچه استفاده کنید تا طعم و ارزش غذایی بهتری به آبگوشت ببخشید.
قبل از آغاز پختن، بهتر است کلم قمری را بهصورت کاملاً سرخ کرده تا طعم و عطر خوبی به آبگوشت بدهد.
در مرحله تفت دادن نعناع، دقت کنید که نعناع نسوزد و عطر خوب خود را از دست ندهد.
خانمهای شاغل میتوانند با اطمینان آبگوشت را روی حرارت کم بهطور آرام پز کنند و پس از بازگشت از کار، از این غذای تازه و گرم لذت ببرند.
راز خوشمزگی آبگوشت کلم قمری
در هنگام آمادهسازی آبگوشت کلم قمری، میتوانید با توجه به مواد موجود در یخچال، مواد اولیه را تغییر داده و خلاقیت خود را به کار بگیرید.
برای بهدست آوردن طعمی خوشمزهتر در آبگوشت، میتوانید آن را برای مدت زمان طولانیتری پخت دهید، مشابه سبک پختن سایر غذاهای ایرانی. به همین دلیل، از صبح زود آبگوشت را روی حرارت قرار داده و در حال آمادهسازی قرار دهید.
اگر دیزی سنگی در خانه دارید، میتوانید آبگوشت را در این دستگاه پخت تا طعم و کیفیت آن بهبود یابد.
در دورانهای گذشته تا دوره قاجار، استفاده از گوجهفرنگی در آشپزی ایرانی شایع نبوده است. اگر دلایلی دارید که میخواهید طعم آبگوشتتان به شکل سنتیتر باشد، میتوانید میزان رب یا گوجهفرنگی را کاهش داده یا حتی بهطور کامل از آنها صرفنظر کنید.
همچنین، به جای استفاده از گندم پوستکنده، میتوانید در تهیه آبگوشت از نخود استفاده کنید.
زمان خرید کلم قمری، بهتر است کلمهای کوچکتر را انتخاب کنید تا حداقل رگ و ریشه داشته باشند و طعم بهتری داشته باشند.