; فوت و فن خورش گوجه سبز و راز خوشمزگی خورش گوجه سبز خانگی - موسوی ها
فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی

فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی

فوت و فن پیتزا با نان باگت فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه …

فوت و فن پخت پیتزا مرغ و راز خوشمزگی پیتزا مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن پخت پیتزا مرغ و راز خوشمزگی پیتزا مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن پخت پیتزا مرغ فوت و فن پخت پیتزا مرغ و راز خوشمزگی پیتزا مرغ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا به …

فوت و فن مرغ لیمویی و راز خوشمزگی مرغ لیمویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن مرغ لیمویی و راز خوشمزگی مرغ لیمویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن مرغ لیمویی فوت و فن مرغ لیمویی و راز خوشمزگی مرغ لیمویی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مرغ لیمویی یک غذای …

فوت و فن خورش گوجه سبز

خورش گوجه سبز بدون سبزی خورش گوجه سبز نواب ابراهیمی طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی خورشت گوجه سبز با رب انار خورش گوجه سبز با سبزی قورمه خورش گوجه سبز با لپه فیلم خورش گوجه سبز با مرغ طرز تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی

فوت و فن خورش گوجه سبز و راز خوشمزگی خورش گوجه سبز خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش گوجه سبز یکی از انواع خورش‌های خوشمزه ایرانی است که بیشتر در فصول بهار و تابستان مورد علاقه قرار می‌گیرد. این خورش که با استفاده از گوجه سبز، میوه فصلی محبوب در بین ایرانیان، تهیه می‌شود، طعم ترشی دلپذیری دارد. اگر شما هم به غذاهای خورشتی علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم خورش گوجه سبز را امتحان کنید که علاوه بر طعم خوب، خواص زیادی دارد.

برای داشتن گوجه سبز در فصل‌های سرد سال، می‌توانید آن‌ها را فریز کنید. این خورش عموماً با گوشت گوساله یا گوسفند پخته می‌شود، اما بعضی افراد ترجیح می‌دهند آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه کنند. در ادامه، دو روش برای پخت خورش گوجه سبز، یکی با گوشت خورشتی و دیگری با گوشت مرغ، ارائه خواهیم داد.

با آغاز فصل بهار، زمان تهیه خورش گوجه سبز فرا می‌رسد و بسیاری از عاشقان آشپزی به انتظار این فصل می‌نشینند. ما همگی با طعم ترش و دلنشین گوجه سبز همراه با نمک آشنا هستیم. اکنون زمان آن رسیده است که از طعم خورشی خوشمزه و متفاوت با گوجه سبز لذت ببریم.

مواد لازم برای پخت خورش گوجه سبز با گوشت

گوجه سبز: ۵۰۰ گرم

گوشت خورشی: ۳۰۰ گرم

نعناع خرد شده: ۱ پیمانه

جعفری خرد شده: ۱ پیمانه

پیاز بزرگ: ۲ عدد

دم کرده زعفران: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

روش تهیه خورش گوجه سبز با گوشت

ابتدا جعفری و نعناع خرد شده را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا آب آن‌ها گرفته شود و به خوبی پخته شوند. پس از اتمام پخت، آن‌ها را از روی اجاق بردارید و کنار بگذارید. پیازها را پوست بکنید و به صورت نوارهای نازک برش دهید و سپس آن‌ها را با دو یا سه قاشق غذاخوری روغن در تابه‌ای دیگر در حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شوند.

گوشت را به قطعات دو سانتی‌متری برش دهید و به پیاز داغ اضافه کنید. گوشت و پیاز را برای حدود ۵ تا ۶ دقیقه با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از آن، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و برای دو دقیقه دیگر تمام مواد را با هم تفت دهید. سپس حدود سه لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید گوشت کاملاً بپزد.

پس از دو ساعت، جعفری و نعناع تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید. نمک را به خورش بیفزایید و در صورت لزوم مقداری آب جوش دیگر به آن اضافه کنید. گوجه سبز‌ها را تمیز کرده و اجازه دهید آب آن‌ها کاملاً خشک شود. نیم ساعت بعد، گوجه سبز‌ها را به خورش اضافه کنید و بگذارید بپزند. برای پخت کامل خورش گوجه سبز حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است.

اگر آب خورش زیاد بود، حرارت را افزایش دهید و بگذارید آب آن کم شود تا روغن خورش بیفتد. در مرحله نهایی، زعفران دم کرده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس خورش را از روی حرارت بردارید و بگذارید جا بیفتد. خورش گوجه سبز را در ظرف مناسب بکشید و همراه با برنج پخته شده سرو نمایید.

مواد لازم برای پخت خورش گوجه سبز با مرغ

گوجه سبز: ۵۰۰ گرم

سینه یا ران مرغ: ۴ تکه

جعفری خرد شده: ۳۰۰ گرم

نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: ۳ عدد

روغن مایع: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

روش تهیه خورش گوجه سبز با مرغ

یک قابلمه مناسب برای پختن مرغ انتخاب کنید و آن را روی اجاق بگذارید. ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و قطعات مرغ خرد شده، یک پیاز، کمی نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید. مرغ‌ها را بگذارید در حرارت متوسط بپزند تا نیمه پخته شوند. این روش پختن مرغ با پیاز، نمک و فلفل، بوی زهم آن را از بین می‌برد.

دو پیاز دیگر را به صورت ریز خرد کرده و آماده کنید. در یک قابلمه دیگر، کمی روغن ریخته و پیازهای خرد شده را در آن قرار دهید و تفت دهید. منتظر بمانید تا پیازها نرم و کمی تغییر رنگ دهند. حالا زمان اضافه کردن سبزیجات و ادویه‌جات فرا رسیده است.

پس از نرم شدن پیازها، کمی زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. پیاز و زردچوبه را خوب هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. جعفری را بعد از شستن با آب سرد، آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی آن خشک شود. جعفری‌ها را ریز خرد کرده و به همراه نعناع خشک به پیازها اضافه کنید. تفت دادن سبزیجات را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا جعفری و نعناع کاملاً سرخ شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

پس از کاهش حجم آب در قابلمه مرغ به نصف، پیازها را از قابلمه خارج کنید. نعناع و جعفری سرخ شده را همراه با پیازهای سرخ شده به مرغ اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا تمام مواد کاملاً پخته شوند. حالا زمان افزودن گوجه سبزها فرا رسیده است.

گوجه سبزها را پاک کرده، انتهای آن‌ها را جدا کنید، بشویید و پس از پخت کامل مرغ، همراه با کمی شکر به خورش اضافه کنید. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خورش گوجه سبز کاملاً جا بیفتد و روغن بیفزاید. خورش آماده شده را با برنج سرو نمایید.

فوت و فن خورش گوجه سبز

اضافه کردن گوجه سبزها به خورشت بیش از حد زود، موجب له شدن آن‌ها و از دست دادن طعم و ظاهر اصلی خورشت می‌شود. این مسئله باعث تغییر شکل نامطلوب خورشت خواهد شد.

وجود گوجه سبز در خورشت، ترشی آن را افزایش می‌دهد. بنابراین، در پخت خورشت گوجه سبز، نیازی به اضافه کردن مواد ترشی دیگر مثل لیمو عمانی نیست، مگر اینکه خواهان طعم ترش‌تری باشید.

برای این خورشت، استفاده از نعناع تازه نیز ممکن است تا تازگی و عطر خاصی به آن ببخشد.

هنگام تهیه خورشت با سینه مرغ، قطعات مرغ را به شکل فیله برش دهید تا بهتر طعم دار شوند.

استفاده از استاک مرغ نیز می‌تواند طعم خورشت را بهبود ببخشد.

در صورتی که خورشت کم ترشی دارد، می‌توانید به منظور افزایش ترشی، کمی آب لیمو ترش به آن بیفزایید.

برای افزایش طعم خورشت، می‌توانید هنگام پخت مرغ، یک قطعه چوب دارچین به آن اضافه نمایید.

در صورت تمایل، می‌توانید کمی رب گوجه فرنگی به خورشت اضافه کنید، ولی میزان آن باید کمتر از یک قاشق غذاخوری باشد.

پیاز داغ نیز می‌تواند به طعم و خوشمزگی خورشت بیفزاید. مقداری پیاز را به صورت جداگانه سرخ کرده و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورشت بیفزایید.

توجه داشته باشید که خورشت گوجه سبز نباید خیلی رقیق باشد. در صورت زیاد بودن آب، حرارت را افزایش دهید تا آب اضافی آن کم شود.

همچنین می‌توانید در تهیه این خورشت از جعفری خشک استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 2 آذر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.