تزیین آش رشته برای شب یلدا + حرفه ای ترین روش ها برای تزیین آش یلدای امسال
مدل لباس خواب خارجی فانتزی زنانه کیوت و لاکچری جدید و بروز
مدل لباس خواب خارجی مدل لباس خواب خارجی فانتزی زنانه کیوت و لاکچری جدید و بروز در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. فواید پوشیدن لباس خواب: آسایش …
مدل لباس برای دخترانه و زنانه با طرح های لاکچری و مدرن
مدل لباس یرای عید مدل لباس برای عید دخترانه و زنانه با طرح های لاکچری و مدرن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. اگر میخواهید در بین …
مدل مو پسرانه خوشتیپ ایرانی و بلند دور کوتاه
مدل مو پسرانه مدل مو پسرانه خوشتیپ ایرانی و بلند دور کوتاه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. صورت کشیده با فک بزرگ و استخوانی، یکی از …
تزیین آش رشته برای شب یلدا
تزیین آش رشته برای شب یلدا + حرفه ای ترین روش ها برای تزیین آش یلدای امسال در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شب ۳۰ ام آذر ماه، که طولانی ترین شب سال است از زمان غروب خورشید روز ۳۰ آذر تا طلوع خورشید یکم دی ماه، به شب چله یا شب یلدا معروف است. بوی آش های خوشمزه مادر بزرگ، سرو صدای نوه ها، سفره ای پهن شده از ترمه وسط خانه، کاسه های سنتی پر از آجیل، نوید یک شب به یاد ماندنیست.
شبی که مردم ایران طبق آداب و رسوم به خانه ی بزرگ ترها رفته و با غذاهایی که مادر بزرگ می پزد و تنقلاتی که در سفره می گذارند شروع می شود و با شعر خوانی و فال حافظ و قصه هایی که بزرگ تر ها تعریف می کنند به اتمام می رسد.
از آش های سنتی و قدیمی ایرانی می توان به آش انار بدون گوشت اشاره کرد. اصلی ترین مواد این آش خوشمزه و لذیذ انار میباشد. طعم و عطر بی نظیر این آش به قدری دلربا است که هر میهمانی را نمک گیر سفره ای می کند که در آن این آش را میل کرده است.
مشخصه اصلی این آش لذیذ این است که شما می توانید بدون اینکه داخل آن گوشت به کار ببرید آن را طبخ کنید و در سفره یلدای خود بگنجانید. از موادی که در تهیه این آش خوشمزه استفاده می شود. می توان به برنج نیم دانه، سبزی آش، سیر، رب انار، پیاز، پودر گلپر و آب انار اشاره کرد.
آش خوشمزه دیگری که یک شب یلدای خوب و به یاد ماندنی برای شما و میهمانان یلداییتان رقم می زند آش محلی شهرکردی ها می باشد که آش عدس و انار نام دارد. به کار بردن عدس در این آش باعث شده که این آش جزو مقوی ترین و پر مغذی ترین آش های سنتی به شمار رود.
چنانچه قصد درست کردن این آش خوشمزه و سرشار از ویتامین را داشتید به موادی همچون سبزی آش، برنج، عدس، انار خشک، پیاز، روغن، سیر، نعنا داغ، نمک، فلفل و زردچوبه احتیاج دارید.همانطور که از اسمش پیداست آش مخصوص شب یلدا از مواد منحصر به فردی تشکیل شده است. از همان آش هایی که مادربزرگ های مهربان با پختن آنها به پیشواز زمستان رفته و با یک آش خوشمزه و مقوی میزبان فرزندان و نوه های خود می شوند.
این آش سرشار از ویتامین های گوناگون است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شما برای درست کردن این آش خوشمزه و لذیذ به موادی همچون اسفناج و شوید، عدس و لپه، آرد گندم، سرکه، پیاز سرخ شده، چغندر قند سفید، نعنا داغ، قره قروت، نمک و فلفل نیاز دارید.
آش انار با گوشت یک آش خوشمزه که با استفاده از گوشت تهیه می شود بهترین گزینه برای فصل زمستان مخصوصاً شب یلدا است. آشی که در کنار سایر غذاها وجودش خالی از لطف نیست. با گنجاندن این آش به سفره یلدایی خود مطمئن باشید که شب به یاد ماندنی برای مهمانان یلدایی خود رقم خواهید زد.
چرا که این آش از طعم بی نظیرش گرفته تا تزیین آن جذابیت بسیاری دارد. در این آش از گوشت چرخ کرده استفاده شده است. از مواد دیگری که برای تهیه این آش می توان به کار برد عبارتند از:لوبیا چیتی، آب انار، نخود، برنج، سیر داغ، انار، سبزی آش، پیاز داغ، سیر داغ، گوشت چرخ کرده، ادویه کاری، آب، پیاز، نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه.
چیزی تا فرارسیدن شب یلدا نمانده اگر قصد دارید در این شب سرد زمستان محفل خانوادگی خود را گرم کنید. پیشنهاد می کنیم اقدام به درست کردن سوپ خوشمزه انار بکنید چراکه این سوپ حرف ندارد و دقیقاً چیزی است که شما به دنبال آن هستید.
سفره شام شب یلدای شما یک ظرف سوپ انار می طلبد بنابراین معطل نکنید و این سوپ خوشمزه را در برنامه غذایی و تدارکات شب یلدای خود بگنجانید. هیچ نگران نباشید این سوپ با مواد اولیه ساده و کم هزینه ای همچون آب انار، کشمش، نعنای تازه خرد شده، کره و … تهیه می شود.
اجداد ما این شب را تا به صبح به جشن و پایکوبی به گرد آتش میپرداختند؛ بر خوانی الوان از میوههایی چون هندوانه، خربزه، انار، سیب، خرمالو و به مینشستند.هرچند که زندگی ماشینی و گرفتاریهای روزمره ، موجب ایجاد فاصله میان مردم ایران با سنتها و آیینهای گذشته شده، اما هنوز هم جلوههایی از سنتهای ویژهی ایران باستان در ایامی مانند شب یلدا به چشم میخورد.
جشن یلدا در ایران امروز نیز با گرد هم آمدن و شب نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار میشود. آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه های گوناگون است که همه جنبهی نمادی دارند و نشانهی برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند.
در این شب هم مثل جشن تیرگان، فال گرفتن از کتاب حافظ مرسوم است. حاضران با انتخاب و شکستن گردو از روی پوکی و یا پُری آن، آیندهگویی می کنند؛ بزرگان نیز با داستان سرایی و متلگویی، کوچکترها را بر سر ذوق میآورند. گذشتگان ما، تمام شب را در پرتو چراغ و نور و آتش میگذراندند تا اهریمن فرصت دژخویی و تباهی نیابد.
مراسم «شب یَلدا» یا «شب چلّه» یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است. در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکرهٔ شمالی، که مصادف باانقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود.
یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) گفته میشود. واژه «چلّه» نیز برگرفته از چهل و مخفف «چهله» و صرفاً نشاندهنده گذشت یک دوره زمانی معین (و نه الزاماً چهل روزه) است.
اجداد ما بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیتهای خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.چله بزرگ از یکمین روز دی ماه (خرم روز) تا دهم بهمن که جشن «سده» است به طول میانجامد و آن را چله بزرگ مینامند به آن دلیل که شدت سرما بیشتر است، آنگاه چله کوچک فرا می رسد که دهم از بهمن تا بیستم اسفند به طول میانجامد و سرما کم کم کاسته میشود.
از غذاهای محلی دیگری که متعلق به استان آذربایجان می باشد و از قضا در شب یلدا هم طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است خشیل نام دارد. یک غذای بسیار مقوی است و با استفاده از بلغور گندم، آرد سبوس دار، آب، شیر، عسل یا شیره، کره، شکر و دارچین تهیه می شود. مردم ایران برای تنوع دادن به سفره های شب یلدای خود از آن به عنوان آش استفاده می کنند.