تزیین پشمک شب یلدا + پشمک شب یلدات رو در چند دقیقه حرفه ای تزیین کن
تزیین نارگیل شب یلدا + از دیدن این تزیینات به وجد خواهید آمد
تزیین نارگیل شب یلدا تزیین نارگیل شب یلدا + از دیدن این تزیینات به وجد خواهید آمد در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. نمونه های زیبا از …
مدل چیدمان منزل کلاسیک با طراحی متفاوت و ایده های کاربردی شیک
مدل چیدمان منزل کلاسیک مدل چیدمان منزل کلاسیک با طراحی متفاوت و ایده های کاربردی شیک در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. چیدمان منزل کلاسیک پایبند به …
مدل مانتو جدید بلند و باکلاس اسپرت مجلسی جلو باز و بسته 2023
مدل مانتو جدید بلند مدل مانتو جدید بلند و باکلاس اسپرت مجلسی جلو باز و بسته ۲۰۲۳ در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. رنگهای مکمل، به این شرح هستند: …
تزیین پشمک شب یلدا
تزیین پشمک شب یلدا + پشمک شب یلدات رو در چند دقیقه حرفه ای تزیین کن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یلدا ریشهای از زبان سریانی دارد که به معنای زایش و تولد است جشن شب یلدا در ایران امروز نیز با گرد هم آمدن و شبنشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار میگردد. آیین شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوههای گوناگون است در این مطلب انواع طرح های مدل تزیین پشمک شب یلدا فراهم اورده ایم.
در بعضی از مناطق ایران رسم است که به دلیل اسم شب چله، چهل نوع خوراکی باید سرو گردد. در گذشته قبل از اینکه برق در همه خانهها وصل باشد، یکی از سنتها استفاده از شمع برای روشنایی بود که امروزه دیگر این سنت رواج ندارد.
در سنت زرتشت، طولانیترین و تاریک ترین شب سال را یک روز ناخوشایند میدانستند، و روشهایی که امروزه هم در این شب انجام میشود، در اصل برای دور شدن از این ناخوشایندی و بلایا بود. در آن موقع تصور میشد که نیروهای شیطانی در این شب طولانی به اوج میرسند.
شب یلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیمکره شمالی زمین است. این شب به زمانی بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق میشود. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن میگیرند. این شب در نیمکره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن زمان به بعد طول روز بیشتر و طول شب کوتاهتر میشود.
مراسم شب یلدا (شب چله) از طریق ایران به قلمرو رومیان راه یافت و جشن “ساتورن” خوانده میشد. یلدا را جشن خانوادگی دانستهاند چون در این شب برای احترام و بزرگداشت سالمندان، همه در خانه بزرگ فامیل (معمولا پدر و مادربزرگ) جمع میشوند و ضمن صرف میوه، آجیل و شام به نقل خاطرات آنها ،قصههای امیدوارکننده و پندآموز و شاهنامه خوانی گوش میدهند.
سفره شب یلدا که “میزد” نامیده می شد، جنبه دینی داشت و مقدس بود چون بر سر آن از ایزد خورشید، روشنایی و برکت میطلبیدند تا زمستان را به خوشی طی کنند. از میوههای این شب میتوان به هندوانه، انگور، انار، سیب، خیار و…اشاره کرد. مردم اعتقاد داشتند برکتخیزی و پردانه بودن این میوهها، زندگی آنها را نیز پر برکت میکند و نیروی بار و یرادر آنها افزایش میدهد. همچنین انار و هندو انه با رنگ سرخ آنها نمادی از خورشید در شب بهشمار میرود.
به اعتقاد پیشینیان هر کس در این شب هندوانه بخورد تا پایان زمستان سرما و بیماری بر او غلبه نخواهد کرد و کرمهای رودهاش نیز دفع میشود. اگر انگور بخورد تا سال بعد گرمازده نشود و با خوردن انار نیز تا تابستان سال بعد از گزند جانوران و نیش عقرب در امان باشد. تمام میوههای شب یلدا (به جز سیب و به) باید در این شب خورده شوند و میوههایی را که میماند دیگر نمیخورند.
شب یلدا و همه خوراکیهای وسوسه انگیزش! مخصوصاً روی چند سال اخیر باید بیشتر تأکید کنیم که تنوع خوردنیهای شب چله چندبرابر شده و خلاصه بر حجم کالری و قند خون همه ما اضافه میکند. از بین آیتمهای یلدایی جدید نباید از پشمک غافل شد. حتی این خطر وجود دارد که در فرایند تزیین پشمک شب یلدا ، چیزی از این شیرین دوست داشتنی باقی نماند!
پشمک نوعی شیرینی محبوب و پرطرفدار ایرانی است که در سر سفره شب یلدا جایگاه خاصی دارد، از آنجایی که این خوراکی شیرین حالت نرم و چسبنده ای دارد به همین دلیل می توان آن را به راحتی با کمک قالب و یا دست به اشکال مختلف درآورد و در جشن شب یلدا در کنار چای از طعم بی نظیر آن لذت برد.
پَشمک شیرینی است که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. پشمک ایرانی با پشمک هایی که امروزه در شهر بازی ها به فروش می رسد تفاوت داشته و نوع طبخ آن هم متفاوت است که امروزه به پشمک یزدی شهرت دارد و به احتمال زیاد باید منشاء آن در شهر یزد باشد.
اما پشمک پُفی با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست میشود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد میکند آن را به صورت نیمه جامد درمیآورد. پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشتههایی بلند و باریک درمیآیند. برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشتهها را بیشتر به دور تکهای از چوبی خیس میپیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوههای گوناگونی بستهبندی میکنند.
گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانسهای میوهها، قهوه، کاکائو و زعفران میافزایند. پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن رنگ های خوراکی میافزایند و پشمکهایی رنگی یا رنگارنگ تولید میکنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
معروفترین نوع پشمک ایرانی متعلق به شهر یزد می باشد که از سال ۱۲۹۵ هجری شمسی مطابق با سال ۱۹۱۶ میلادی , در بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه رهبر و شرکاء تهیه می شود و به نقاط گوناگون دنیا صادر می گردد.
گاهی پشمکها فقط از شکر تولید میشوند. طعم این گونه از پشمک با طعم شکری که از آن ساخته شده فرق چندانی ندارد. پشمکهایی که برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید ساخته میشوند بیشتر از این گونهاند. در گونه دیگر تولید پشمک، به شکری که پشمک از آن تولید میشود ماده یا مواد دیگری (مانند کاکائو، قهوه، زعفران، هل، رنگهای خوراکی) اضافه می کنند، از دیگر انواع پشمک می توان به پشمک های پرتقالی، وانیلی، توت فرنگی اشاره کرد.
شهورترین نوع پشمک جهان توسط ویلیام موریسون و جان واتون آمریکایی تولید شد و پشمک و ماشین ساخت آن را برای نخستین بار در سال ۱۸۹۷ میلادی اختراع کردند. این دو مخترع، دستگاه خود را نخستین بار در سال ۱۹۰۴میلادی در نمایشگاه جهانی رونمایی کردند که بسیار هم مورد استقبال تماشاگران این نمایشگاه قرار گرفت. بعد از این نمایشگاه، پشمک در فرهنگهای مختلف با اسمهای متفاوت شناخته شد که یا به دلیل شکل آن یا از روش ساخت آن گرفته شده بود.
امروزه این خوراکی با نامهای متفاوتی مانند آبنبات پنبهای (انگلیسی آمریکایی)، آبنبات ابریشمی (انگلیسی بریتانیایی)، چرخشکر (هلندی)، پشمک (فارسی) شناخته میشود. پشمکی که امروزه تولیده میشود با استفاده از ماشینی با قطعات مکانیکی و چرخان میباشد؛ این دستگاه توسط ژوزف لزکو، دندانپزشکی اهل نیواورلئان لوئیزیانا در سال ۱۹۲۱ میلادی اختراع شد. بعد از سال ۱۹۷۰ میلادی پشمک به صورت صنعتی تولید و بستهبندی شد. در ایران نیز پشمک آمریکایی بعد از جنگ جهانی دوم وارد شد و برای اولین بار در شهر بروجرد تهیه شد که به ان پشمینه نام گرفته بود.
از دیگر سنت های زیبا و خاطرهانگیز این شب نیز تفال به حافظ به نیت خیر و شادکامی است. امروزه اما سنت دیدار بزرگترها و دور هم جمعشدن تا حدودی پابرچاست و در منازل مهمانیهای کوچک و بزرگی برگزار میشود.
همچنین خوراکیهایی مهم شب یلدا همچنان هندوانه و انار هستند گرچه بسیاری خوراکیها و غذاهای دیگر به این سفره اضافه شده و تزیین این خوراکیها و به طور کلی تزیین سفره یلدا به یکی از رسوم جدید تبدیل شده است. برای مثال امروزه در کنار میوههای پاییز و زمستان، انواع آجیل و تنقلات نیز سرو میشود و به نوعی، ریخت و پاش زیادی انجام میشود.