فوت و فن خورشت آلو و راز خوشمزگی خورشت آلو خوشمزه و جنگلی
فوت و فن شله زرد و کره و روغن و گلاب را کی به شله زرد اضافه کنیم
فوت و فن شله زرد فوت و فن شله زرد و کره و روغن و گلاب را کی به شله زرد اضافه کنیم در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار …
فوت و فن مرغ بریان و راز خوشمزگی مرغ بریان خوشمزه و خانگی
فوت و فن مرغ بریان فوت و فن مرغ بریان و راز خوشمزگی مرغ بریان خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مرغ بریان، که به …
فوت و فن نون خامه ای و راز خوشمزگی نون خامه ای خانگی و خوشمزه
فوت و فن نون خامه ای فوت و فن نون خامه ای و راز خوشمزگی نون خامه ای خانگی و خوشمزه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آنچه …
فوت و فن خورشت آلو
فوت و فن خورشت آلو و راز خوشمزگی خورشت آلو خوشمزه و جنگلی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورشت آلو مسما یکی از غذاهای مشهور و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است و با طعم لذیذ خود، جایگاه ویژهای در میان غذاهای مجلسی ایرانی دارد. این غذا اغلب به عنوان یک غذای شمالی شناخته میشود، اما در مناطق شمال کشور، خورش آلو با تفاوتهای کوچکی در روش تهیه آماده میشود. هرچند، در دستور پخت خورش آلو، با رعایت اصول پایه، میتوان به صورت خلاقانه، مواد دیگری را به میزان کمتر یا بیشتری اضافه کرد.
گوشت مناسب
در روش تهیه خورشت آلو با مرغ، شما میتوانید از قسمت فیله و همچنین قسمت ران با استخوان مرغ استفاده کنید. در این دستور، ما از قسمت فیله مرغ استفاده کردهایم.
علاوه بر این، در روش تهیه خورشت آلو، میتوانید از گوشت قرمز (گوسفند و گوساله)، کوفته قلقلی، مرغ، اردک، بلدرچین و بوقلمون نیز استفاده کنید. با اعمال تغییرات در مواد اصلی، میتوانید طعم و انتخابهای متنوعی برای خورشت آلو داشته باشید.
آلو مناسب
برای تهیه خورشت آلو مسما، توصیه میشود آلوها را حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید.
همچنین، پیشنهاد میشود قبل از پخت آلوها، حتماً هستههای آنها را جدا کنید تا در هنگام پختن آسانتر باشد.
در طرز تهیه خورشت آلو مسما، شما میتوانید از آلو سیاه، قیسی زردآلو یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. این انتخاب بستگی به ترجیحات شما دارد و میتوانید با تنوع آلوها، طعم و رنگ متنوعی در خورشت خود داشته باشید.
فوت و فن خورشت آلو
در طرز تهیه خورشت آلو مسما، پیشنهاد میشود در مراحل پایانی (۱۵ دقیقه پایانی) زعفران دمکرده را به خورشت آلو اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کند.
اگر میخواهید خورشت آلوی شما شیرین باشد، به آن به اندازه دلخواه خود شکر اضافه کنید. و اگر طرفدار خورشت آلوی ترش هستید، در ۱۰ دقیقه پایانی، کمی آبغوره به خورشت اضافه کنید.
خورش آلو معمولاً با آب کم یا به اصطلاح تنگ آب و غلیظ پخته میشود. اما در صورت دلخواه، میتوانید کمی آب بیشتری برای آن استفاده کنید و مقدار آب را بنا به سلیقه خود تنظیم کنید.
استفاده از یک قاشق چایخوری گلاب در طرز تهیه خورشت آلو مسما طعم آن را بسیار دلپذیر میکند. میتوانید گلاب را جداگانه با آلوها بپزید و سپس به خورشت اضافه کنید.
برای لعاب بیشتر خورشت آلو مسما، به آن میتوانید سیب زمینی نیز اضافه کنید. در این صورت، بهتر است سیب زمینیها را نگینی درشت خرد کرده و قبل از اضافه کردن به خورشت، با کمی روغن آنها را تفت دهید تا هنگام پخت ظاهر خود را بیشتر حفظ کنند.
میتوانید گوجهفرنگی را جایگزین رب گوجهفرنگی کنید، اما بهتر است آن را حتماً پوره کنید. البته در این صورت رنگ خورش آلو به شدت قرمز نخواهد شد.
اضافه کردن زرشک و گردوی خرد شده در مرحله آخر به خورشت آلو، آن را مجلسیتر میکند. میتوانید شکر را هنگام تفت دادن زرشک در کمی روغن یا کره اضافه کنید.
خورشت آلو مسما با برنج سرو میشود و در کنار آن میتوانید انواع سالاد، ترشی و سبزیجات را نیز سرو کنید.
مواد مورد نیاز برای خورشت آلو با مرغ
فیله یا سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
آلو بخارا: ۱۵ عدد
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن یا کره: به میزان لازم برای طبخ غذا
روش پخت خورشت آلو با مرغ
برای آمادهسازی خورشت آلو با مرغ، ابتدا آلوها را در آب ولرم قرار دهید تا حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۳ ساعت خیس شوند. سپس مرغ را پس از شستن، به قطعات مکعبی ۲ سانتیمتری خرد کنید. میتوانید از ران مرغ هم استفاده کنید. در هر صورت، مرغ را در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو سرخ کنید.
در یک تابه، کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن، مرغها را اضافه کنید. وقتی مرغ تغییر رنگ کرد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا با مرغ تفت بخورد. وقتی تکههای مرغ سرخ و طلایی شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید.
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با کمی روغن در تابه سرخ کنید. آلوها را آبکشی کرده و هسته آنها را بیرون بیاورید. سپس آلوها را به تابه اضافه کنید تا تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. رب گوجه فرنگی را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی خود را از دست بدهد. در صورت تمایل، میتوانید از گوجهفرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. به مواد داخل تابه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
۲ لیوان دستهدار فرانسوی آب جوش را به آلوها اضافه کنید و مرغ را در همین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ اضافه کنید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. اگر میخواهید از سیبزمینی استفاده کنید، آن را پس از سرخ کردن به خورشت اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد به خوبی با هم بپزند.
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش، زعفران دمکرده (و در صورت تمایل، یک قاشق چایخوری گلاب) را اضافه کنید. میزان شیرینی خورشت آلو را بچشید و اگر میخواهید شیرینتر باشد، به آن کمی شکر اضافه کنید. میتوانید از رب انار هم در طرز تهیه خورشت آلو با مرغ استفاده کنید. وقتی همه مواد به حد کافی نرم شدند، حرارت را متوقف کرده و خورشت آلو را در ظرف مناسب سرو کنید.
روش پخت خورشت آلو با گوشت
برای آمادهسازی خورش آلو با گوشت، مرغ را حذف کرده و به جای آن، به اندازه ۵۰۰ گرم گوشت قرمز (مانند گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله) استفاده کنید. گوشت را به تکههای کوچک برش دهید. یک پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیازها اضافه کنید.
به گوشت، کمی زردچوبه و فلفل بیفزایید و تفت دهید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، به آن آب جوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم قرار داده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. به دلیل اینکه گوشت قرمز زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد، میتوانید از زودپز برای پختن گوشت استفاده کنید.
در این مرحله، سس خورشت را آماده کنید. برای این کار، یک پیاز دیگر را سرخ کنید و رب گوجه فرنگی و آلوهای خیسانده و هستهگرفته را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن آلوها، آنها را با مقداری آب بپزید.
بعد از پختن گوشت، آن را از آب گوشت جدا کنید و به آلو و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. از آب گوشت به اندازه ۱ تا ۲ لیوان جدا کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از جوش آمدن آب، ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی بپزند و خورش جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی، نمک و چاشنیهای دیگر را به خورش اضافه کنید.
حالا خورش آلو با گوشت آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
روش پخت خورشت آلو شمالی
برای آمادهسازی خورشت آلو مازندرانی یا شمالی، روش طبخ آن مشابه با روشهای قبلی است با این تفاوت که از گوشت اردک یا مرغ استفاده میشود و همچنین رب انار به عنوان چاشنی اصلی این خورشت به آن اضافه خواهد شد. همچنین برای تزیین و طعم دهی بیشتر از زرشک سرخ شده یا دانههای انار قرمز استفاده میشود.
برای تهیه خورشت آلو مازندرانی یا شمالی، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. گوشت اردک یا مرغ را به تکههای کوچک برش دهید.
۲. یک پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
۳. گوشت را به پیازها اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل به آن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
۴. به آن آب جوش اضافه کنید و ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت به خوبی بپزد. میتوانید از زودپز نیز استفاده کنید.
۵. در همان زمان، یک پیاز دیگر را سرخ کنید و رب انار به آن اضافه کنید. همچنین آلوهای خیسانده و هستهگرفته را نیز به سس اضافه کنید.
۶. آلوها را با مقداری آب بپزید تا نرم شوند.
۷. پس از پختن گوشت، آن را از آب گوشت جدا کنید و به آلو و رب انار اضافه کنید. از آب گوشت به اندازه ۱ تا ۲ لیوان جدا کنید و روی مخلوط گوشت، آلو و رب انار بریزید.
۸. ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی بپزند و خورش جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی، نمک و چاشنیهای دیگر را به خورش اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.
۹. حالا خورشت آلو مازندرانی یا شمالی آماده است. میتوانید آن را در ظرف مناسب سرو کرده و برای تزیین از زرشک سرخ شده یا دانههای انار قرمز استفاده کنید.
از این خورشت لذت ببرید!