تزیین حلیم برای ماه رمضان شیک و ساده خوشمزه با دارچین و کنجد
مدل لباس ساده برای عید 1403 + اگه دنبال لباس های ساده برای عید هستی بیا تو
مدل لباس ساده برای عید ۱۴۰۳ مدل لباس ساده برای عید ۱۴۰۳ + اگه دنبال لباس های ساده برای عید هستی بیا تو در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
مدل کت و دامن ۱۴۰۳ کوتاه و بلند اسپرت بیرونی و مجلسی خانومانه دلبر
مدل کت و دامن ۱۴۰۳ مدل کت و دامن ۱۴۰۳ کوتاه و بلند اسپرت بیرونی و مجلسی خانومانه دلبر در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. در دنیای …
مدل پیراهن ساده + 20 مدل از زیباترین مدل پیراهن ساده انتخاب شده زمستان امسال
مدل پیراهن ساده مدل پیراهن ساده + ۲۰ مدل از زیباترین مدل پیراهن ساده انتخاب شده زمستان امسال در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. اگر به دنبال …
تزیین حلیم برای ماه رمضان
تزیین حلیم برای ماه رمضان شیک و ساده خوشمزه با دارچین و کنجد در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
حلیم یا گندم با یکی از غذاهای سنتی خاورمیانه محسوب میشود که در زبان عربی به آن هریسه میگویند و برای تهیه آن از گندم، گوشت و روغن استفاده میشود. روش طبخ حلیم هم مانند بسیاری از غذاها در طول زمان دچار تغییر شده است. در گذشته حلیم را با گوشت استخواندار و همراه با گندم پوست نکنده و گاه حبوباتی مثل نخود میپختند.
مشهور است که اولین بار اهالی جاسب از توابع استان مرکزی بودند که حلیم را به شکل امروزی طبخ کردند؛ یعنی پوست گندم را گرفتند و گوشت را از استخوان جدا کردند و این دو را آنقدر کوبیدند تا لعابدار و کشدار شود.
این غذای خوشمزه و مقوی معمولا برای وعده صبحانه استفاده میشود؛ اما حلیم در ماه مبارک رمضان یک افطاری بسیار محبوب و مقوی برای روزه داران است و میتوان گفت پای ثابت سفره افطار و سحر محسوب میشود. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلیم خانگی به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه حلیم خانگی گندم پوست کنده: ۳ لیوان گوشت گوسفندی (یا گوساله): ۲۵۰ گرم شکر: به میزان لازم آب: حدود ۲۰ لیوان نمک: ۱ قاشق مرباخوری پیاز: ا عدد پودر دارچین: به میزان لازم روغن: به میزان لازم کنجد برای تزیین: به میزان لازم
گندم یکی از غلات مغزی است که از قدیم برای ایرانیان نشانه برکت و فراوانی بوده است. گندم پوست کنده همان دانه گندم است که پوسته بیرونی آن را جدا کردهاند و به صورت کشیده و زرد رنگ است. برای تهیه حلیم حتما لازم است که از گندم پوست کنده استفاده کنید.
گوشت قرمز حاوی میزان بالایی از پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن محسوب میشود. همچنین گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی امگا ۳ و منبع غنی آهن است که در پیشگیری از کمخونی بسیار موثر خواهد بود. آهن از یک طرف به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد.
گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B نیز میباشد که استفاده از این گروه ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است. برای تهیه حلیم میتوانید از گوشت گوساله، گوسفند و حتی گوشت بوقلمون استفاده کنید؛ ولی استفاده از گوشت گوسفند برای تهیه حلیم رایجتر است و طعم و مزه بهتری خواهد داشت.
ـ ابتدا گندمهای پوست کنده را چند آب بشویید تا کاملا پاک و تمیز شوند؛ سپس گندم را به مدت ۱۲ ساعت خیس بدهید. ۲ ـ برای شروع پخت حلیم گندمهای خیس خورده را آبکش کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. آب را همراه با نمک به آن اضافه کنید و قابلمه را روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا گندمها کم کم بپزند.
حدود سه تا چهار ساعت زمان لازم است تا گندمها کاملا پخته و له شوند. طی این مدت هرچند وقت یکبار درب قابلمه را بردارید و گندمها را هم بزنید تا ته نگیرند. ۳ ـ گوشت را داخل یک قابلمه دیگر بریزید و یک عدد پیاز پوست کنده را همراه با دو لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا آب جوش بیاید؛ سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کم کم بپزد و له شود.
۴ ـ بعد از اینکه گندمها کاملا پختند، با گوشتکوب دستی یا گوشتکوب برقی گندمها را بزنید تا کاملا له و لعابدار شوند. گوشتهای پخته شده را ریش ریش کنید و به گندمهای له شده اضافه کنید. آب گوشت را صاف و به حلیم اضافه کنید. دوباره با گوشتکوب دستی به مدت ده دقیقه دیگر مخلوط گوشت و گندم را بزنید تا کاملا له و کشدار شوند.
۵ ـ دوباره قابلمه محتوی حلیم را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا حلیم جا بیفتد. در این مرحله باید مدام حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از این مدت زمان حلیم شما آماده سرو است. حلیم آماده شده را داخل ظرف مورد نظر بکشید و روغن داغ را همراه با دارچین، شکر و کنجد روی آن بریزید و میل کنید. نوش جان.
طرز تهیه حلیم بادمجان انواع مختلفی دارد، بدین دلیل که حلیم بادمجان غذای محلی چند نقطه از ایران است و آن ها با توجه به ذائقه خود مواد لازم آن را کم و زیاد کرده اند. برای پخت حلیم بادمجان به ۳ مواد اصلی بادمجان، گوشت و عدس نیاز داریم که برخی از برنج یا لوبیا سفید به جای عدس استفاده می کنند.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان : بادمجان : ۱٫۵ کیلوگرم گوشت بدون استخوان : نیم کیلوگرم عدس : ۲۵۰ گرم پیاز سرخ شده : نصف پیمانه کشک غلیظ ساییده شده : ۲٫۵ فنجانگردوی چرخ شده : ۱٫۵ فنجان سیر داغ : ۳ قاشق غذاخوری نعناع داغ : ۳ قاشق غذاخوری نمک، فلفل : به مقدار لازم
بادمجان ها را پوست گرفته و بش ویید و مقداری نمک به آن ها بزنید تا موقع سرخ کردن زیاد روغن به خودشان نگیرند. سپس بعد از ۲۰دقیقه، بادمجان ها را مقداری سرخ کنید. • گوشت را قطعه قطعه کرده و تمیز بشویید و با مقداری روغن آن ها را تفت دهید تا رنگشان عوض شود. پیاز سرخ شده، نمک و فلفل را به گوشت های در حال تفت اضافه کرده و سپس ۳ لیوان آب روی آن ها ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت ها بپزند.
• وقتی دیدید گوشت ها نیم پز شدند، گردوی چرخ شده و عدس را که از قبل در آب خیسانده بودید را به آن اضافه کنید، تا عدس نیز همراه گوشت پخته شود. زمانی که هر دو پخته شدند بادمجان های سرخ شده را بهگوشت و عدس اضافه نمایید تا بادمجان ها نیز خوب بپزند و مغز پخت شوند و همینطور آبش کشیده شود. وقتی کاملا آب آن کشیده شد قابلمه را از روی حرارت بردارید و با استفاده از گوشتکوب، مخلوط بادمجان و گوشت و عدس را خوب بکوبید تا کامل له شوند.
• حلیم را دوباره روی حرارت قرار دهید، حلیم را هم بزنید تا کشدار شود. آرام آرام و به تدریج کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید. لازم است که حلیم را دایما هم بزنید تا ته نگیرد. •حلیم بادمجان وقتی جا افتاد در ظرف مناسب آن را بکشید و با کشک، سیرداغ، نعناع داغ و مقداری گردو به زیبایی تزیین کنید و حلیم بادمجان خوشمزه و لذیذ را نوش جان نمایید.• حلیم را دوباره روی حرارت قرار دهید، حلیم را هم بزنید تا کشدار شود. آرام آرام و به تدریج کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید. لازم است که حلیم را دایما هم بزنید تا ته نگیرد.
۴ نکته طلایی برای طعم بهتر حلیم بادمجان : • در طرز تهیه حلیم بادمجان می توانید به جای عدس، از لوبیا سفید و یا برنج استفاده کنید. • برای طعم بهتر حلیم، کشک را با مقداری آب به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بجوشد و سپس به حلیم اضافه کنید. و پس از آن دایما باید حلیم زده شود.
• بعد از اضافه کردن کشک، حلیم بهتر است زیاد نجوشد و حدود ۱۵ دقیقه کافی است. • از زعفران و یا زردچوبه برای خوشرنگ شدن حلیم و ایجاد طعم و بوی بهتر می توانید استفاده کنید