; فوت و فن دیبیجا و راز خوشمزگی دیبیجا خوشمزه و خانگی و درجه یک - موسوی ها
فوت و فن خیار شور و راز خوشمزگی خیار شور و علت تلخ شدن آن

فوت و فن خیار شور و راز خوشمزگی خیار شور و علت تلخ شدن آن

فوت و فن خیار شور فوت و فن خیار شور و راز خوشمزگی خیار شور و علت تلخ شدن آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خیارشور یک …

فوت و فن آلبالو پلو و راز خوشمزگی آلبالو پلو با گوشت

فوت و فن آلبالو پلو و راز خوشمزگی آلبالو پلو با گوشت

فوت و فن آلبالو پلو فوت و فن آلبالو پلو و راز خوشمزگی آلبالو پلو با گوشت در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از قدیمی‌ترین پلوهای ایرانی، …

فوت و فن گز آردی و راز خوشمزگی گز آردی خوشمزه و خانگی

فوت و فن گز آردی و راز خوشمزگی گز آردی خوشمزه و خانگی

فوت و فن گز آردی فوت و فن گز آردی و راز خوشمزگی گز آردی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گرچه تولید گز و …

فوت و فن دیبیجا

طرز تهیه دیبیجا گیلانی دیبیجا خانم نجاتی روده ماهی سرخ شده طرز تهیه اشپل وابیج شیرین روده ماهی سفید خواص روده ماهی کالری دیبیجا اشپل روده

فوت و فن دیبیجا و راز خوشمزگی دیبیجا خوشمزه و خانگی و درجه یک در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دیبیجا، یک غذای دریایی سنتی و باارزش از منطقه گیلان است که با موادی نظیر خاویار (اشپل)، روده‌های ماهی سفید، و برگ سیر تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه هم به عنوان یک وعده غذایی مستقل و هم به همراه غذاهای دیگر دریایی یا سنتی منطقه مانند باقلا قاتق و میرزا قاسمی سرو می‌گردد. روش‌های آماده‌سازی دیبیجا در نقاط مختلف گیلان متفاوت است؛ برای مثال، در غرب گیلان، این غذا با استفاده از برگ سیر و دانه‌های انار به صورت ترش تهیه می‌شود، در حالی که در شرق گیلان، اشپل را با نمک و فلفل سیاه سرخ کرده و با آب نارنج مزه‌دار می‌کنند و بعضی اوقات پیاز نیز به آن اضافه می‌شود.

نام دیبیجا در میان ساکنین گیلان از قدیم الایام معروف بوده و اغلب برای پذیرایی از مهمانان ویژه تهیه می‌شود. بنابراین، اگر هنگام بازدید از گیلان با دیبیجا پذیرفته شدید، نشانه‌ای از مهمان‌نوازی گرم میزبانان است.

خاویار مورد استفاده در دیبیجا، علاوه بر طعم بینظیر، دارای خواص گسترده‌ای است، ولی باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد. این ماده غذایی در تقویت عملکرد مغز و قلب نقش دارد و به کاهش التهاب کمک می‌کند. اشپل به قدری مغذی است که در دوران نقاهت بعد از زایمان برای بهبود وضعیت جسمانی مادران بسیار مفید است و به بازگشت انرژی آن‌ها کمک می‌نماید.

مواد لازم برای آماده سازی دیبیجا

دل و روده ماهی سفید ۲۵۰ گرم

برگ سیر خرد ۱ پیمانه

پیاز ۲ عدد

انار ترش ۲ عدد

نمک و فلفل زردچوبه به مقدار لازم

روش تهیه دیبیجا

برای پخت دیبیجا که غذایی سنتی و خوش طعم از گیلان است، ابتدا نیاز است تا ماهی سفید را شکافته و اشپل (خاویار) و دیگر اندرونی‌های ماهی را استخراج نماییم. اندرونی‌ها را پاک کرده و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه‌شان گرفته شود.

در ادامه، اندرونی‌ها را بر روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن‌ها به طور کامل تبخیر شود.

پیاز را پوست بکنید، بشویید و به صورت ریز رنده کنید. پیاز رنده شده را از یک صافی عبور دهید تا آبش گرفته شود. سپس پیاز را در تابه‌ای با اندکی روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا رنگش طلایی شود و نرم گردد.

بعد از نرم شدن پیازها، اندرونی‌های ماهی را به آن اضافه کرده و تفت دهید. انار را شکافته و دانه‌های آن را بیرون بکشید، سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا ادویه‌ها عطر خود را آزاد کنند.

در مرحله آخر، دانه‌های انار و خاویار را به تابه اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا خاویار دچار آسیب نشود. پس از اینکه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شدند، حرارت را خاموش کرده و دیبیجا را آماده سرو کنید. این غذا را می‌توانید در کنار پلو و چند برش لیموی تازه برای افزایش طعم آن سرو نمایید.

فوت و فن دیبیجا

توصیه می‌شود برای آماده‌سازی غذایی خوشمزه، از ماهی‌هایی نظیر سفید یا کپور استفاده شود.

در بعضی از دستورهای پخت، به ترکیب دیبیجا، تخم‌مرغ و گلپر نیز اضافه می‌گردد، که بر حسب ذائقه می‌توانید این مواد را به دستور افزوده یا حذف نمایید.

اگرچه برگ سیر به عنوان یک افزودنی متداول در پخت دیبیجا به شمار می‌رود، امکان دارد این غذا را بدون استفاده از آن آماده سازید؛ با این حال، اضافه کردن برگ سیر، طعم نهایی غذا را به طور چشمگیری ارتقاء می‌بخشد.

خاویار ماهی سفید در فصل‌های زمستان و ابتدای بهار در بازارهای منطقه گیلان یافت می‌شود.

ساکنین استان گیلان معمولاً دیبیجا را به عنوان غذایی جانبی در کنار کباب و زیتون پرورده می‌نوشند.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 20 فروردین 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.