; فوت و فن چکدرمه و راز خوشمزگی چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک - موسوی ها
فوت و فن ماهی کبابی و راز خوشمزگی ماهی کبابی خوشمزه و خانگی

فوت و فن ماهی کبابی و راز خوشمزگی ماهی کبابی خوشمزه و خانگی

فوت و فن ماهی کبابی فوت و فن ماهی کبابی و راز خوشمزگی ماهی کبابی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بی‌شک می‌توان ادعا کرد …

فوت و فن آبگوشت آجیل و راز خوشمزگی آبگوشت آجیل چیست

فوت و فن آبگوشت آجیل و راز خوشمزگی آبگوشت آجیل چیست

فوت و فن آبگوشت آجیل فوت و فن آبگوشت آجیل و راز خوشمزگی آبگوشت آجیل چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بدون شک، آبگوشت آجیل قدرت دارد …

فوت و فن املت خوشمزه قهوه خانه ای با رب و گوجه فرنگی

فوت و فن املت خوشمزه قهوه خانه ای با رب و گوجه فرنگی

فوت و فن املت فوت و فن املت خوشمزه قهوه خانه ای با رب و گوجه فرنگی و نکات پخت املت در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. املت …

فوت و فن چکدرمه

طرز تهیه چکدرمه نی نی سایت طرز تهیه چکدرمه با مرغ بهترین چکدرمه بندر ترکمن ادویه مخصوص چکدرمه چکدرمه گنبد کاووس طرز تهیه چکدرمه با سیب زمینی طرز تهیه چکدرمه ساده طرز پخت چکدرمه فیلم

فوت و فن چکدرمه و راز خوشمزگی چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

پلو چکدرمه ترکمنی، به عنوان یکی از شاخص‌ترین نمادهای فرهنگی در منطقه دشت ترکمن صحرا واقع در شمال ایران، جایگاه خاصی دارد و در کنار دیگر نمادهای فرهنگی این منطقه نظیر روسری‌ها، اسب‌ها، هنر چهره‌نگاری، کلاه‌های سنتی ترکمن و انواع دیگر غذاهای لذیذ این قوم، از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. چکدرمه، که با نام‌های دیگری چون چگیدرمه یا چکیدرمه نیز شناخته می‌شود، یکی از غذاهای سنتی شناخته‌شده و معروف مردم ترکمن است که به گفته‌ها، دارای قدمتی بیش از هزار سال است و در فهرست غذاهای مورد علاقه ایرانیان قرار گرفته است. این غذای خوش‌طعم به ویژه در ماه مبارک رمضان، مراسم‌های نذری محرم و به عنوان وعده اصلی در جشن‌های عید قربان در بندر ترکمن ارائه می‌شود و با استفاده از برنج و گوشت گوسفند تهیه می‌شود، که طعم آن را می‌توان به استامبولی پلو مرتبط دانست.

مواد لازم برای آماده سازی چکدرمه

برنج ۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار

گوشت گوسفند ۷۰۰ گرم

آب جوش ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی به مقدار دلخواه

روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم

روغن حیوانی به مقدار دلخواه برای روی پلو

روش تهیه چکدرمه

برای طبخ چکدرمه خوش طعم، ابتدا برنج را برای مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب حاوی نمک بخیسانید. در این فاصله، گوشت را به قطعاتی بزرگتر از اندازه‌های متداول برای خورشت برش داده، شسته و اجازه دهید تا کاملا خشک گردد.

در مرحله بعدی، پیازها را ریز کرده و در مقداری روغن سرخ کنید، سپس زردچوبه را اضافه و تفت دهید. گوشت‌ها را به این مخلوط اضافه کرده و بر روی شعله ملایم اجازه دهید تا سرخ شوند. به گوشت نمک، فلفل سیاه و ادویه‌های مخصوص پلو افزوده و آن‌ها را خوب با هم مخلوط نمایید.

گوجه‌های رنده شده را به مخلوط اضافه کرده و اجازه دهید تا آب آن‌ها کاملا جذب شود و با گوشت یکدست گردد.

پس از آن، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و منتظر بمانید تا رب نیز به خوبی تفت داده شده و طعم خامی خود را از دست بدهد.

بر خلاف طرز تهیه استامبولی که برنج را مستقیما به گوشت سرخ شده اضافه می‌کنند، در پخت چکدرمه، گوشت ابتدا باید به صورت مجزا پخته شود. به گوشت پخته ۴ لیوان آب افزوده و بگذارید تا به آرامی بر روی حرارت ملایم بپزد.

پس از پخت گوشت، برنج‌هایی که قبلا خیسانده‌اید را به آن بیفزایید و میزان آب را تنظیم کنید به گونه‌ای که روی برنج دو بند انگشت بالاتر باشد. پلو را روی حرارت کم برای دم کشیدن قرار دهید، ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب به جوش آید و سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید برنج به آرامی دم بکشد. در نهایت، اگر مایل باشید، می‌توانید کمی روغن حیوانی بر روی برنج دم کشیده بریزید.

فوت و فن چکدرمه

در طرز تهیه چکدرمه گنبدی، توصیه می‌شود که از انواع گوشت مانند گوساله، مرغ، بوقلمون، و حتی ماهی استفاده شود. برای کسانی که گیاهخوار هستند، امکان تهیه پلو چکدرمه با گوشت گیاهی یا حتی بدون استفاده از گوشت نیز وجود دارد. بنابراین، گوشت می‌تواند بصورت مجزا پخته شود و برنج به صورت کته، بدون استفاده از سیب‌زمینی، آماده گردد. در آداب سنتی ترکمن‌ها، گوشت را هنگام سرو بر روی برنج می‌چینند، گرچه در تهیه پلو چکدرمه سنتی، معمولا برنج و گوشت با هم دم کشیده می‌شوند.

پلو چکدرمه در مناسبت‌های ویژه ای مانند جشن‌ها، مراسم عزاداری و عروسی‌ها در میان جامعه ترکمن رایج است و معمولاً در قابلمه‌ای بزرگ به نام «قازان» که در زبان ترکی و ترکمنی به این نام شناخته می‌شود و همچنین با نام‌های محلی دیگری مثل «قزقون»، «قزگون» یا «غزگون» در گویش‌های متفاوت، پخته می‌شود. در صورتی که تعداد نفرات کمتر باشد، استفاده از قابلمه‌های کوچکتر از جنس چدن یا آلومینیوم توصیه می‌گردد.

این پلو اغلب با دوغ محلی شتر سرو می‌شود اما همراهی آن با انواع ترشی، ماست یا سالاد نیز می‌تواند بسیار خوش‌طعم باشد. در ساخت چکدرمه، به جای استفاده از تکه‌های بزرگ گوشت گوسفند، می‌توان از گوشت چرخ‌کرده نیز بهره برد. افزودن تکه‌های سیب‌زمینی به داخل پلو، مشابه آنچه در تهیه استامبولی پلو صورت می‌گیرد، نیز در طرز تهیه چکدرمه متداول است.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 19 فروردین 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.