فوت و فن اکبر جوجه و راز خوشمزگی اکبر جوجه برای نرم شدن اکبر جوجه
فوت و فن کتلت و راز خوشمزگی کتلت و دلیل پوک شدن کتلت
فوت و فن کتلت فوت و فن کتلت و راز خوشمزگی کتلت و دلیل پوک شدن کتلت در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بهتر است در روش تهیه …
فوت و فن کباب تابه ای در فر و راز خوشمزگی کباب تابه ای در فر خوشمزه و خانگی
فوت و فن کباب تابه ای در فر فوت و فن کباب تابه ای در فر و راز خوشمزگی کباب تابه ای در فر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب …
فوت و فن کیک بستنی و راز خوشمزگی کیک بستنی خوشمزه و خانگی
فوت و فن کیک بستنی فوت و فن کیک بستنی و راز خوشمزگی کیک بستنی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک بستنی یکی از …
فوت و فن اکبر جوجه
فوت و فن اکبر جوجه و راز خوشمزگی اکبر جوجه برای نرم شدن اکبر جوجه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
در سالهای گذشته، در منوی غذایی آشپزی ایرانی، غذایی به نام اکبرجوجه وجود نداشت. اما در سال ۱۳۳۰، در یکی از قهوهخانههای بین راهی گلوگاه، این غذا ابداع شد.
در این قصه، در سال ۱۳۲۳، در گلوگاه، “علیاکبر کلبادینژاد” و همسرش “صنمبر عظیمی” قهوهخانهای در کنار جاده بینشهری تاسیس کردند. در این قهوهخانه، آنها صبحانه و غذای بین راهی میپزیدند، از جمله چای، پنیر محلی، کره گوسفندی، تخممرغ محلی، املت و نانهای خوشمزه که با نام “کمبه” شناخته میشد.
قرار گرفتن این قهوهخانه در مسیر جاده مشهد و کیفیت بالا و قیمت منصفانه غذاهای آن، باعث شد که رانندگان کامیون و اتوبوس برای ناهار به این قهوهخانه سر بزنند.
با توجه به استقبال مشتریان، حاج اکبر و همسرش شروع به پخت غذاهایی مانند چلو جوجه و چلو تخممرغ کردند. معروفترین غذایی که در این قهوهخانه ارائه میشد، چلوجوجه مخصوص رانندگان بود. سایر غذاها برای افرادی با درآمد کم و شاگردان رانندگان بودند. مقدار عرضهی غذا به حدی بود که کارگران نیز میتوانستند به راحتی سیر شوند.
اکبرجوجه به جوجههایی اطلاق میشد که بعد از یک روز در آب و لیمو خوابانده و سپس با روغن سرخ میشدند. سپس به همراه برنج زعفرانی و مقدار زیادی رب انار شیرین ارائه میشد.
صنمبر عظیمی، همسر حاج اکبر، با پخت نان محلی و فروش آن به مشتریان، به جبران کم رونق بودن کار و کاسبی میپرداخت. همچنین، به دلیل چرب بودن غذا، رب انار را به عنوان دسر پیشنهاد میکرد.
لقب “اکبرجوجه” به دلیل طبخ جوجه و قد و قامت کوچک اکبرآقا به او داده شد و مشتریان این لقب را برای او انتخاب کرده بودند.
عرضهی رسمی این غذا حدود سال ۱۳۳۰ بود. در سال ۱۳۴۲، حاج اکبر و همسرش به دلیل انتقال جاده قدیم به جاده جدید و محدود بودن مکان، تصمیم به جابهجایی گرفتند و به مکان دیگری در جاده امروزی که مسیر ارتباطی استانهای مازندران و گلستان است، رفتند.
با احداث جادهی جدید، تعداد مشتریان اکبرجوجه روز به روز افزایش یافت و تعداد سفارشات غذا از روزی ۲۰ پرس به ۲۰۰۰ پرس افزایش یافت.
به همین دلیل، اکبر و همسرش تصمیم به ساخت یک رستوران بزرگتر گرفتند. با ساخت ساختمان جدید و به دلیل محبوبیت روزافزون این غذا، دیگهای بزرگ جای قابلمههای کوچک را گرفتند و اکبرجوجه به شکلی مشابه امروز به وجود آمد.
در حال حاضر، فرزندان و نوادگان اکبرکلبادینژاد با تاسیس ۱۷ شعبه در شهرستانهای گلوگاه، ساری، گرگان، بابل، آمل، نوشهر، خلیلشهر، قائمشهر، گرمسار، چالوس، بهشهر، بابلسر، ایزدشهر، سرخرود، محمودآباد و کلارآباد، فعالیت میکنند.
فرزند ارشد حاج اکبر، «حمیدرضا کلبادینژاد (مدیر کنونی شعبه ساری)» در سال ۱۳۶۴ اکبرجوجه را رسماً ثبت کرد و با تأسیس اولین شعبه اکبرجوجه در سال ۱۳۷۰ در ساری و فرزند دیگرش «سیروس کلبادینژاد» با تاسیس شعبه گرگان در سال ۱۳۷۱ و ثبت اکبرجوجه در بخش «ثبت اختراعات»، راه و هدف علیاکبر کلبادینژاد و صنمبر عظیمی را ادامه دادهاند. هماکنون، شعبه مرکزی اکبرجوجه توسط «اسماعیل کلبادینژاد»، فرزند دیگر حاج اکبر، مدیریت میشود.
روش انتخاب کردن مرغ برای اکبر جوجه
برای تهیه این غذا، بهتر است از جوجهای با سن کمتر استفاده شود. همانطور که نام این غذا نیز اشاره میکند، بهتر است مرغی با وزن کمتر از ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم انتخاب شود.
دلیل سفت شدن اکبر جوجه
برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی، پیشنهاد میشود پوست مرغ را در این مورد حذف ننموده و به جای آن، مراحل مرینیت و افزودن مزه را به ترتیبی انجام داد تا بافت جوجهها نرم و لذیذ شود.
برنج مناسب برای اکبر جوجه
با توجه به اینکه اکبر جوجه یکی از غذاهای محلی مناطق شمالی، به خصوص شهر گلوگاه مازندران است، بهتر است اکبر جوجه را همراه با برنج کته پختهشده سرو کنید تا شکل اصیل غذای محلی حفظ شود.
نقش آب و نمک در تهیه اکبر جوجه
برای تهیه محلول مریناد، شما باید مقداری آب و نمک را با هم ترکیب کنید. اما حتماً توجه داشته باشید که این محلول نباید بینمک یا زیاد از حد شور باشد. در مرحله بعد، یک لیمو ترش و یک عدد پیاز ریز شده را به محلول اضافه کنید. اگر پیاز را خرد میکنید، بهتر است آب آن را هم بیافزایید یا پیاز را بالای سر ظرف خرد کنید تا آب آن در حین برش دادن به داخل محلول آب و نمک بریزد. سپس دو عدد جوجه را در این محلول قرار دهید و روی ظرف را با سلفون پوشش دهید. در نهایت، ظرف را درون یخچال قرار داده تا محلول مریناد بتواند به خوبی در جوجهها نفوذ کند. این مرحله نقش مهمی در لذیذ شدن اکبر جوجه ایفا میکند و توصیه میشود حتماً این مرحله را انجام دهید.
مزه دار کردن اکبر جوجه
بعد از انجام مراحل گفته شده و گذشت ۱۲ تا ۲۴ ساعت، ظرف حاوی مرغ را از یخچال خارج کنید. یک پیاز را مجدداً به صورت خلالی برش داده و به مرغ اضافه کنید. همچنین، ۳ حبه سیر را ریز کرده و به همراه ۵ قاشق غذاخوری زعفران دم شده و کمی فلفل سیاه به مواد اضافه کنید. سپس با استفاده از دست، همه مواد را با هم مخلوط کنید و روی تکههای مرغ بمالید. سپس ظرف را با سلفون پوشانده و به مدت ۲ ساعت دیگر صبر کنید تا تکههای مرغ به خوبی مزه دار شوند.
چگونه اکبر جوجه سرخ می شود
استفاده از روغن مناسب و روش صحیح سرخ کردن، نکتهای بسیار مهم در پخت و پز مرغ است. استفاده از روغن مناسب به عنوان وسیلهای برای سرخ کردن تکههای مرغ، تاثیر زیادی در کیفیت و طعم بهترین قسمتهای آن دارد. برخی از روغنها ممکن است تکههای مرغ را بیش از حد جذب کنند و باعث کاهش کیفیت و طعم آنها شوند.
بهترین روغن برای سرخ کردن مرغ، روغنهای با نقطه دود بالا و پایین مانند روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل و روغن گردو هستند. این روغنها در درجه حرارت بالا نیز پایداری خوبی دارند و تاثیر زیادی بر روی طعم و کیفیت مرغ سرخ شده دارند. بنابراین، استفاده از چنین روغنهایی به عنوان روغن سرخ کردن مرغ توصیه میشود.
علت شهرت اکبر جوجه چیست
وش پخت و سرخ کردن جوجه تأثیر قابل توجهی بر طعم و کیفیت آن دارد. برای شروع، پس از مرحله مرینیت، باید یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و در داخل آن مقداری روغن مایع را با ۵۰ گرم کره ترکیب کنید. روغن باید به اندازهای باشد که جوجهها به صورتی در آن غوطهور شوند، بنابراین باید از مقدار زیادی استفاده کنید.
سپس قابلمه را بر روی شعله ملایم گاز قرار داده و تا زمانی که روغن داغ نشده است، یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. سپس جوجهها را به سمت داخل قابلمه قرار داده و درب را ببندید. برای پختن جوجهها، آنها باید به مدت ۱٫۵ تا ۲ ساعت با شعله ملایم پخته شوند و سپس سرخ شوند.
در این مرحله، بهتر است جوجهها را برعکس کنید تا از هر دو طرف سرخ شوند. در انتها، جوجهها را از قابلمه بیرون آورده و بر روی سفره قرار دهید. با استفاده از دستمال کاغذی، روغن اضافی را از روی جوجهها جذب کنید و سپس سرو کنید.
سس اکبر جوجه چیست
بعد از گذشت یک و نیم تا دو ساعت از پخت جوجه، به آنها سر بزنید. اگر آب در قابلمه به طور کامل بخار شده و جوجهها در حال سرخ شدن هستند، زمان آماده کردن سس رسیده است. یک تابه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن داخل قابلمه که مرغ با آن پخته شده را درون تابه بریزید. سپس دو قاشق غذاخوری رب انار را با ۵۰ گرم کره اضافه کنید و کمی تفت دهید. مقداری گردو خرد شده را با یک لیوان آب مرغ به سس اضافه کنید و اجازه دهید تا غلیظ شود. میتوانید بر اساس سلیقه خود، مقداری سیر رنده شده یا آلو ریز خیسانده شده را هم به سس اضافه کنید.
فوت و فن تهیه اکبر جوجه
برای جلوگیری از نسوزدن پیاز و حفظ ظاهر غذا، قبل از سرخ کردن جوجه باید قطعات پیاز را که در مرحله مرینیت به آن چسبیدهاند، به طور کامل جدا کنید. این اقدام باعث میشود که پیاز در طول سرخ کردن سریعاً نسوزد و ترتیب ظاهر غذا را از بین نبرد.
تهیه اکبر جوجه با سرخ کن به سادگی
در صورت تمایل به پخت اکبر جوجه با استفاده از سرخ کن برای آمادهسازی این غذا در سرخ کن، ابتدا کره را با روغن مایع ترکیب کنید و آن را در داخل سرخ کن ریخته، سپس تکههای جوجه مزهدار را به آن اضافه کنید. بعد از آنکه تکههای جوجه سرخ و به رنگ طلایی شدند، آنها را از داخل سرخ کن خارج کنید و سرو کنید. این روش بسیار ساده و سریع است.
نرم شدن اکبر جوجه به سادگی
برای جلوگیری از سفت شدن اکبر جوجه خانگی، میتوانید از چند روش استفاده کنید. اولاً، توصیه میشود از مرغهای کوچکتر استفاده کنید و پوست مرغ را حتی جدا نکنید. بهتر است مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید و از تکه کردن زیاد آن خودداری کنید. برای نرم کردن بافت اکبر جوجه، یک روش موثر استفاده از مزه دادن مرغ با آب، نمک و پیاز است. قبل از سرخ کردن، میتوانید مرغ را در این مخلوط به مدت چند ساعت یا حداقل نیم ساعت خیس کنید و سپس سرخ کنید.
مصرف روغن مناسب در تهیه اکبر جوجه
هنگام سرخ کردن اکبر جوجه، بهتر است از روغنهای ویژه سرخ کردن استفاده کنید. این به دلیل این است که اکبر جوجه نیاز به سرخ شدن کامل در روغن دارد و روغنهای عادی ممکن است بیش از حد توسط گوشت مرغ جذب شوند. در مقابل، روغنهای مخصوص سرخ کردن، جذب کمتری دارند و این خصوصیت آنها را برای سرخ کردن اکبر جوجه مناسبتر میکند، زیرا احتمال سوختن و تیره شدن مرغ را به میزان قابل توجهی کاهش میدهند.