; فوت و فن نان کماج و راز خوشمزگی نان کماج خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن لازانیا رولی و راز خوشمزگی لازانیا رولی خوشمزه و خانگی

فوت و فن لازانیا رولی و راز خوشمزگی لازانیا رولی خوشمزه و خانگی

فوت و فن لازانیا رولی فوت و فن لازانیا رولی و راز خوشمزگی لازانیا رولی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با لازانیا …

فوت و فن دمپخت گوشت و راز خوشمزگی دمپخت گوشت خوشمزه و خانگی

فوت و فن دمپخت گوشت و راز خوشمزگی دمپخت گوشت خوشمزه و خانگی

فوت و فن دمپخت گوشت فوت و فن دمپخت گوشت و راز خوشمزگی دمپخت گوشت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. دمپخت گوشت یکی از …

فوت و فن آنچیلادا مرغ و راز خوشمزگی آنچیلادا مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن آنچیلادا مرغ و راز خوشمزگی آنچیلادا مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن آنچیلادا مرغ فوت و فن آنچیلادا مرغ و راز خوشمزگی آنچیلادا مرغ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آنچیلادا مرغ یکی …

فوت و فن نان کماج

فوت و فن نان کماج و راز خوشمزگی نان کماج خوشمزه و خانگی

فوت و فن نان کماج و راز خوشمزگی نان کماج خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

نان کماج، یکی از نان‌های سنتی و محبوب ایرانی است که با طعم و عطر منحصربه‌فرد و بافت نرم و پوک خود، می‌تواند گزینه ای مناسب برای ذائقه‌های مختلف باشد. این نان که با ترکیبی از آرد، شیر یا آب، شکر، کره و تخم‌مرغ تهیه می‌شود، در مناطق مختلف ایران با روش‌های متنوعی پخته می‌شود. در برخی مناطق آن را روی ساج و در برخی مناطق دیگر در تنور و یا حتی در فر خانگی می‌پزند. نان کماج به دلیل داشتن طعم ملایم و شیرین و بافت نرم خود، مورد علاقه‌ی تمام گروه‌های سنی از کودکان گرفته تا بزرگسالان است و می‌توان آن را در کنار چای و یا قهوه در صبحانه و یا عصرانه سرو کرد. این نان علاوه بر طعم فوق‌العاده و ظاهر اشتهابرانگیز، دارای خواص مغذی فراوانی نیز هست و می‌تواند به تأمین کربوهیدرات، پروتئین و ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما کمک کند. نان کماج در مناسبت‌های مختلف و مهمانی‌ها نیز قابل سرو است و می‌تواند به عنوان یک نان متفاوت و خوشمزه در سفره ی شما جای بگیرد.

مواد اولیه نان کماج

آرد: ۴ پیمانه

شیر یا آب ولرم: ۱ و نیم پیمانه

شکر: نصف پیمانه

کره یا روغن جامد: ۵۰ گرم

تخم مرغ: ۲ عدد

مایه خمیر: ۲ قاشق چایخوری

نمک: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان کماج

ابتدا مایه خمیر و ۱ قاشق چایخوری شکر را در شیر یا آب ولرم حل کرده و به مدت ۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. در یک کاسه‌ی بزرگ، آرد، شکر باقی مانده، کره آب شده و تخم مرغ‌ها را با هم مخلوط کنید. سپس مایه خمیر فعال شده را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکنواختی به دست آید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر ور بیاید. پس از ور آمدن خمیر، آن را به چونه‌های کوچک تقسیم کرده و به شکل گرد یا بیضی فرم دهید. سپس آنها را روی سینی فر که از قبل چرب کرده اید با فاصله از هم قرار دهید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و نان‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی و پخته شوند.

فوت و فن نان کماج

برای اینکه نان شما طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید از کمی هل کوبیده یا زعفران دم کرده نیز در مواد آن استفاده کنید.

برای اینکه نان شما نرم‌تر شود، می‌توانید مقدار شیر یا آب را کمی بیشتر کنید.

اگر دوست دارید نان شما رنگ زیباتری داشته باشد، می‌توانید از کمی زرده‌ی تخم‌مرغ برای رومال کردن نان‌ها استفاده کنید.

نکات تکمیلی

حتما از آرد با کیفیت برای تهیه نان کماج استفاده کنید.

می‌توانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.

نان کماج را می‌توانید به مدت ۳ روز در ظرف دربسته در دمای محیط نگهداری کنید.

چند خاصیت مهم نان کماج

آرد منبع غنی از کربوهیدرات است که به تأمین انرژی مورد نیاز بدن کمک می‌کند.

شیر منبع خوبی از کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها ضروری است.

تخم مرغ حاوی پروتئین و ویتامین‌های مختلفی است که برای سلامتی بدن مفید هستند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 11 آذر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.