; فوت و فن نان پیاز و راز خوشمزگی نان پیاز خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن مربای زردک و راز خوشمزگی مربای زردک خوشمزه و خانگی

فوت و فن مربای زردک و راز خوشمزگی مربای زردک خوشمزه و خانگی

فوت و فن مربای زردک فوت و فن مربای زردک و راز خوشمزگی مربای زردک خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مربای زردک یکی …

فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست

فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست

فوت و فن لازانیا فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه لازانیا یکی از …

فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی

فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی

فوت و فن پیتزا با نان باگت فوت و فن پیتزا با نان باگت و راز خوشمزگی پیتزا با نان باگت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه …

فوت و فن نان پیاز

فوت و فن نان پیاز و راز خوشمزگی نان پیاز خوشمزه و خانگی

فوت و فن نان پیاز و راز خوشمزگی نان پیاز خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

نان پیاز یکی از نان‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در مناطق مختلف کشور، به خصوص کرمان و سمنان، پخت می‌شود. این نان بافتی نرم و لطیف دارد و طعمی شبیه به نان سیر می‌دهد، اما به روش سنتی تهیه می‌شود. در تهیه خمیر این نان از پیاز استفاده می‌شود که همین امر طعم و عطر بی‌نظیری به آن می‌بخشد. نان پیاز به دلیل سادگی در تهیه و طعم دلچسب، گزینه‌ای مناسب برای صبحانه، عصرانه و یا حتی کنار غذا است. این نان را می‌توان به صورت ساده و یا با افزودن سبزیجات معطر مانند شوید و یا زیره نیز تهیه کرد که طعم و عطر آن را دوچندان می‌کند.

مواد اولیه نان پیاز

آرد سفید: ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد

خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چایخوری

روغن مایع: به مقدار لازم

آب ولرم: حدود ۳۰۰ میلی‌لیتر (بسته به نوع آرد ممکن است کمتر یا بیشتر شود)

طرز تهیه نان پیاز

ابتدا پیازها را پوست کنده و ریز خرد کنید.

در ظرفی، خمیر مایه، شکر و نصف لیوان آب ولرم را مخلوط کرده و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید.

در ظرفی دیگر، آرد و نمک را مخلوط کنید. سپس خمیر مایه عمل آمده، پیاز خرد شده و بقیه آب ولرم را کم کم اضافه کرده و خوب ورز دهید تا خمیری نرم و یکنواخت به دست آید. (خمیر نباید به دست بچسبد.)

روی خمیر را با پارچه‌ای تمیز پوشانده و در جای گرمی به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

پس از استراحت، خمیر را به چانه‌های کوچک تقسیم کرده و با وردنه به ضخامت نیم سانتی‌متر پهن کنید.

تابه یا ساج را روی حرارت ملایم گرم کنید و کمی روغن داخل آن بریزید.

چانه‌های خمیر را داخل تابه گذاشته و هر دو طرف آن را به خوبی بپزید تا طلایی و برشته شود.

فوت و فن نان پیاز

برای اینکه نان پیاز شما بافت نرم‌تری داشته باشد، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری ماست به مواد خمیر اضافه کنید.

اگر می‌خواهید نان پیاز شما طعم‌دارتر شود، می‌توانید کمی زردچوبه یا زیره به مواد خمیر اضافه کنید.

برای پخت نان پیاز در فر، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و نان‌ها را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر بپزید.

نکات تکمیلی

می‌توانید نان پیاز را به صورت لایه‌ای نیز درست کنید. برای این کار، خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت نازک پهن کنید. سپس یک لایه خمیر را داخل تابه گذاشته و روی آن پیاز بریزید. لایه دوم خمیر را روی پیازها قرار داده و بپزید.

نان پیاز را می‌توانید با انواع غذاها مانند کباب و خورشت سرو کنید.

این نان را می‌توانید به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید.

چند خاصیت مهم نان پیاز

پیاز موجود در این نان منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

پیاز خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند به کاهش درد و التهاب در بدن کمک کند.

مصرف پیاز می‌تواند به کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 23 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.