فوت و فن شیرینی نخودچی و راز خوشمزگی شیرینی نخودچی
فوت و فن نان شلشلو و راز خوشمزگی نان شلشلو خوشمزه و خانگی
فوت و فن نان شلشلو فوت و فن نان شلشلو و راز خوشمزگی نان شلشلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با نان …
فوت و فن دلمه کلم و راز خوشمزگی دلمه کلم و فوت کوزه گری آن
فوت و فن دلمه کلم فوت و فن دلمه کلم و راز خوشمزگی دلمه کلم و فوت کوزه گری آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. دلمه کلم …
فوت و فن کوفته ریزه و راز خوشمزگی کوفته ریزه خوشمزه و خانگی
فوت و فن کوفته ریزه فوت و فن کوفته ریزه و راز خوشمزگی کوفته ریزه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با کوفته …
فوت و فن شیرینی نخودچی
فوت و فن شیرینی نخودچی و راز خوشمزگی شیرینی نخودچی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
فوت و فن شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب در ایران است که از نخودچی، یک نوع آرد سفید و مواد دیگر تهیه میشود. برای تهیه این شیرینی، نخودچی را خرد کرده و آسیاب میگیرند. سپس آن را به همراه آرد سفید، شکر، روغن و زردچوبه مخلوط کرده و به شکلهای کوچکی در میآورند. شیرینیها را سپس در روغن داغ سرخ میکنند تا شکلی زیبا و طعمی خوش بدست آورند. شیرینی نخودچی عموماً با چای یا قهوه سرو میشود و در جشنها و مراسم خانوادگی به عنوان دسر مورد استفاده قرار میگیرد. همراه ما باشید تا با نکات پخت شیرینی نخودچی آشنا شوید.
مواد لازم
آرد نخودچی ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۴۵ گرم
پودر هل نوک قاشق چایخوری
آموزش پخت شیرینی برنجی
برای تهیه شیرینی نخودچی، ابتدا آرد نخودچی را الک میکنیم و به آن پودر هل و قند را اضافه کرده و مواد را هم بزنیم. سپس روغن مایع را گرم کرده و بعد از سرد شدن، به مواد اضافه میکنیم. مواد را یک دقیقه با دست ورز میدهیم تا یکدست شود.
سپس یک قابلمه بزرگ را بردارید و روی حرارت قرار دهید. یک پایه استیل را در داخل قابلمه قرار دهید و قابلمه کوچکی را درون قابلمه بزرگ قرار دهید. سپس شیرینیها را در قابلمه کوچک قرار داده و در قابلمه بزرگ ببندید. مدت زمان پخت شیرینیها حدود ۲۰ دقیقه است.
پس از آنکه میبینید که شیرینیها طلایی شدهاند، حرارت را خاموش کرده و شیرینیها را از قابلمه بردارید تا خنک شوند و آماده مصرف شوند. همراه با ما باشید تا با نکات پخت شیرینی نخودچی بیشتر آشنا شوید.
فوت و فن شیرینی نخودچی
استفاده از مواد با کیفیت برای تهیه شیرینی، تأثیر قابل توجهی در کیفیت نهایی آن دارد.
اگر هل تازه را آسیاب کرده و به مواد شیرینی اضافه کنید، طعم و عطر خاصی به آن افزوده میشود.
استفاده از کره به جای روغن، یکی از روشهای برجسته در تهیه این شیرینی است.
اگر میخواهید شیرینی نخودچی سفت تری داشته باشید، بهتر است ۱۰۰ گرم آرد را به جای ۱۰۰ گرم آرد نخودچی استفاده کنید.
شیرینی شما نباید شکل خود را تغییر دهد، مگر اینکه نسبت مواد اولیه را رعایت نکرده باشید.
توجه داشته باشید که شیرینی در حالت داغ قابل شکستن است، بنابراین باید تا زمان سرد شدن آن صبر کنید.
نکات ریز شیرینی نخودچی
وقتی عطر شیرینی به بینیتان میرسد، مطمئن شوید که شیرینی کاملاً پخته شده است و با بریدن نصف یک شیرینی، از درون آن اطمینان حاصل کنید.
اگر مواد شیرینی جامد نشدهاند، میتوانید آنها را یکبار دیگر هم بزنید تا مواد آنها متماسک و جامد شوند.
اگر شیرینی را در حالت داغ از قابلمه بردارید، ممکن است پودری شود.
استفاده از آرد برنج، به تردی و لطافت بیشتر شیرینی شما کمک میکند.
بهتر است خمیر شیرینی نخودچی را تا جای ممکن برای مدت زمان بیشتری در نظر بگیرید تا بهبودی در طعم و بافت شیرینی حاصل شود.
رمز و راز ترد شدن شیرینی نخودچی
برای جلوگیری از پودری شدن خمیر شیرینی نخودچی، میتوانید حداکثر ۳۰ الی ۴۰ گرم روغن جامد به آن اضافه کنید، اما باید توجه داشته باشید که این شیرینی بدون روغن خوشمزهتر و با کیفیتتر خواهد بود.
اگر تمایل دارید، میتوانید به اندازه نصف قاشق غذاخوری هل را به خمیر شیرینی اضافه کنید تا طعم و عطر خاصی به آن ببخشید.
استفاده از آرد برنج، به شیرینی کمک میکند تا تردتر شود. در نتیجه، میتوانید صد گرم از آرد نخودچی را کاهش داده و آرد برنج را جایگزین کنید.
شیرینی را میتوانید با زعفران، پودر پسته، بادام، کنجد و دانههای سیاهدانه تزئین کنید تا ظاهری زیبا و طعمی خاص به آن ببخشید.
به دلیل عدم سفتی خمیر، قالبزدن این شیرینی ممکن است کمی مشکل باشد؛ بنابراین، باید با توجه به نوع آرد، مقدار آن را تنظیم کنید تا بهترین نتیجه را بدست آورید.
خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند، پخت بهتری خواهد داشت؛ بنابراین، بهتر است زمان بیشتری برای خمیر نخودچی در نظر بگیرید تا بهبودی در طعم و بافت شیرینی حاصل شود.
چرا این شیرینی وا می رود
برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است خمیر شیرینی را پس از تهیه و مخلوط کردن مواد، حتماً استراحت داده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. این کار به خمیر کمک میکند تا استحکام بگیرد و شیرینیها در طول پخت به خوبی شکل بگیرند.
علاوه بر استراحت خمیر، عوامل دیگری نیز ممکن است باعث شدند شیرینیها پودری شوند. به عنوان مثال، میزان کم آرد نسبت به سایر مواد شیرینی، استفاده از مقدار زیاد روغن نسبت به سایر مواد، یا استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد میتواند به این مشکل منجر شود. بهتر است در تهیه خمیر شیرینی، دقت کافی را به نسبت مواد داشته باشید تا خمیر مناسبی به دست آورید و پودری شدن شیرینیها را به حداقل برسانید.
از کجا بفهمیم شیرینی نخودچی پخته
برای اینکه بفهمید شیرینی نخودچی پخته شده است یا نه، به چند نکته توجه کنید. اول اینکه رنگ شیرینی باید کمی تغییر کند و به طلایی روشن بزند. دوم اینکه بافت شیرینی باید سفت شده باشد و به راحتی از سینی فر جدا شود. برای اطمینان بیشتر، میتوانید یک شیرینی را از فر خارج کرده و کمی از آن را بچشید. اگر مزه خامی نداشت و به راحتی خرد شد، یعنی شیرینی شما به خوبی پخته شده است.