; فوت و فن دال عدس و راز خوشمزگی دال عدس و نکات پخت دال عدس - موسوی ها
فوت و فن آش دمپخت و راز خوشمزگی آش دمپخت خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش دمپخت و راز خوشمزگی آش دمپخت خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش دمپخت فوت و فن آش دمپخت و راز خوشمزگی آش دمپخت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با آش …

فوت و فن آش گوشت و راز خوشمزگی آش گوشت خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش گوشت و راز خوشمزگی آش گوشت خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش گوشت فوت و فن آش گوشت و راز خوشمزگی آش گوشت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با آش …

فوت و فن شاهی حلیم و راز خوشمزگی شاهی حلیم خوشمزه و خانگی

فوت و فن شاهی حلیم و راز خوشمزگی شاهی حلیم خوشمزه و خانگی

فوت و فن شاهی حلیم فوت و فن شاهی حلیم و راز خوشمزگی شاهی حلیم خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با شاهی …

فوت و فن دال عدس

طرز تهیه دال عدس اصفهانی طرز تهیه دال عدس بوشهری طرز تهیه دال عدس آبادانی طرز تهیه دال عدس مجلسی طرز تهیه دال عدس ایران کوک طرز تهیه دال عدس بدون تمر هندی طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه طرز تهیه دال عدس با برنج

فوت و فن دال عدس و راز خوشمزگی دال عدس و نکات پخت دال عدس در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

دال عدس نوعی عدس با رنگ قرمز یا نارنجی است که در مقایسه با عدس معمولی اندازه کوچکتری دارد. این نوع عدس دارای مجموعه‌ای از خواص درمانی بسیار است. با ارائه پروتئین به میزان غنی، مصرف دال عدس به ویژه برای زنان باردار توصیه می‌شود؛ زیرا می‌تواند به تقویت بدن کمک کند و سطح انرژی را افزایش دهد.

این نوع عدس دارای مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و پتاسیم است که در حفظ سلامت جنین و مادر تأثیرگذارند. به علاوه، خواص درمانی دال عدس شامل درمان بیماری‌های گوارشی، کاهش یبوست، کنترل سطح قند خون، تقویت بینایی، تقویت عضلات قلب، کمک به کاهش وزن، درمان دردهای استخوان و مفاصل، بهبود گردش خون و سایر خواص درمانی دیگر می‌باشد.

بنابراین، مصرف دال عدس به‌عنوان یک منبع پروتئین و مواد معدنی غنی، می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت جنین و مادر ایفا کند، به کاهش بیماری‌های گوارشی و دیابت کمک نماید، سیستم ایمنی را تقویت کرده و از سایر خواص درمانی نیز بهره‌برداری کند.

مواد لازم برای پخت دال عدس

۲ عدد پیاز متوسط

آبلیمو به میزان لازم

۱۵ حبه سیر

۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

۱ عدد سینه مرغ

۲ عدد سیب زمینی

۴ لیوان عدس قرمز

نمک به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

یک قاشق چایخوری زردچوبه

یک قاشق چایخوری ادویه کاری

۲ قاشق غذاخوری روغن

روش تهیه دال عدس

برای تهیه دال عدس، این مراحل را به ترتیب زیر دنبال کنید:

سینه مرغ را به قطعات بسیار کوچک تقسیم کنید و آن‌ها را در یک قابلمه مناسب قرار دهید.

یک لیوان آب را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش برسد.

حرارت را کاهش داده و کمی دارچین به قابلمه اضافه کنید تا مرغ طعم خوبی بگیرد. قابلمه را بپوشانید و بگذارید مرغ به مدت ۷ دقیقه بپزد.

پس از پخته شدن مرغ، قطعات آن را از قابلمه بیرون آورید.

سیب زمینی‌ها را به چهار بخش برش دهید و آن‌ها را در یک قابلمه دیگر قرار دهید. کمی آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا سیب زمینی‌ها به خوبی پخته شوند.

سپس سیب زمینی‌ها را از قابلمه خارج کنید و آن‌ها را له کنید.

پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با مقداری روغن قرار دهید. روغن را گرم کنید و پیاز‌ها را تفت دهید تا نرم شوند و رنگ طلایی بگیرند.

به قابلمه عدس و آب اضافه کنید و آن را به مدتی بپزید تا عدس نرم شود.

سپس قطعات مرغ و سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا مواد با هم مخلوط شوند.

در نهایت، با اضافه کردن نمک، فلفل و آب لیمو، طعم دال عدس را تنظیم کنید.

بعد از گذشت ۵ دقیقه، خورشت دال عدس آماده است.

فوت و فن دال عدس

با توجه به اینکه دال عدس معمولاً با طعم تند تهیه می‌شود، می‌توانید مقدار فلفل را افزایش داده و طعم تندتری به آن ببخشید. همچنین، برای خلق طعمی خوشمزه و محلی از خوزستان در دال عدس، حتماً باید از مقدار کافی سیر، پیاز و فلفل استفاده نمایید. می‌توانید مقدار سیر را بر اساس ترجیحاتتان تنظیم کرده و به دلخواه افزایش دهید.

قبل از اقدام به تهیه دیگر مواد، حتماً سینه مرغ را در یک قابلمه مناسب پخته و به صورت نیم‌پز درآورید. سپس برش‌های مرغ را از قابلمه خارج کنید. توجه داشته باشید هیچ‌گونه آب مرغ را در دال عدس استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم نامطبوعی به غذا بدهد.

در طول مراحل پخت مرغ، می‌توانید دارچین را به آن اضافه کنید تا به دال عدس عطر و طعم خوشمزه‌ای اضافه شود.

علاوه بر این، حتماً به این نکته توجه داشته باشید که دال عدس باید غلیظ و کم‌آب باشد و از خمیری شدن جلوگیری کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید دال عدس را بدون مرغ تهیه کنید. همچنین، می‌توانید در تهیه دال عدس از تمر هندی نیز بهره‌برداری کنید.

در مراحل تهیه دال عدس، می‌توانید سیر را به صورت خرد شده یا له شده اضافه کنید، اما این بستگی به سلیقه شما دارد.

نکات پخت دال عدس

یکی از چالش‌های طبخ دال عدس، ته‌گرفتن و سوختن آن می‌باشد. برای جلوگیری از این مشکل، مناسب است مدام دال عدس را هم بزنید و مخلوط کنید تا از سوختن جلوگیری کنید.

مقدار استفاده شده از فلفل در دال عدس، به سلیقه شما وابسته است. می‌توانید مقدار فلفل را به دلخواه کم یا زیاد کنید، اما به یاد داشته باشید که مزه اصلی دال عدس در تندی آن است.

طرز تهیه دال عدس اصفهانی طرز تهیه دال عدس بوشهری طرز تهیه دال عدس آبادانی طرز تهیه دال عدس مجلسی طرز تهیه دال عدس ایران کوک طرز تهیه دال عدس بدون تمر هندی طرز تهیه دال عدس ساده و خوشمزه طرز تهیه دال عدس با برنج

در صورت تمایل به طعم ترش‌تر دال عدس، می‌توانید مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اما اگر ترجیح می‌دهید که غذایتان ترش نباشد، می‌توانید تمر هندی را کاهش یا حتی حذف کنید.

برای داشتن لعاب بیشتر در دال عدس، می‌توانید سیب زمینی را رنده کرده و به آن اضافه کنید.

با افزایش میزان سیر در دال عدس، می‌توانید به طعم بیشتر و متمایزی دست یابید.

رب گوجه‌فرنگی در این دستور ذکر شده است. اگر از رب گوجه‌فرنگی استفاده نمی‌کنید، می‌توانید یک قاشق غذاخوری سس تند را به جای آن اضافه کنید.

این غذا را می‌توانید با نان یا برنج سرو کنید.

خواص فوق العاده دال عدس

عدس قرمز یا دال عدس در مقایسه با عدس معمولی، دارای ویتامین‌ها و خواص بیشتری می‌باشد. این غذا برای افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند، بسیار مناسب است. بر اساس تحقیقات، دال عدس به دلیل حاوی ویتامین‌های A، C، E و روی (زینک)، به عنوان یک منبع مفید برای حفظ سلامتی بینایی، پوستی سالم و موهایی شاداب شناخته می‌شود. علاوه بر این، به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، مصرف دال عدس می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های سرطانی نقش داشته باشد.

وجود فیبر در دال عدس، یکی از عوامل مهم برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی و تصلب رگ‌ها محسوب می‌شود. همچنین، فیبر و اسید فولیک موجود در دال عدس می‌توانند از ابتلا به برخی انواع سرطان جلوگیری کنند. این ماده غذایی، حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفات است که برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار حائز اهمیت هستند. از این رو، دال عدس به عنوان یک منبع غذایی مفید برای خانم‌های باردار، کودکان و افراد سالمند توصیه می‌شود.

با توجه به اینکه شاخص گلوکز در دال عدس بسیار پایین است، این ماده غذایی برای بیماران دیابتی به عنوان یک گزینه عالی محسوب می‌شود. همچنین، اگر دچار چالش کاهش وزن هستید و نمی‌توانید به راحتی وزن خود را کاهش دهید، حضور فیبر در دال عدس می‌تواند به شما در فرآیند کاهش وزن کمک کند.

تفاوت عدس و دال عدس

عدس و دال عدس هر دو از خانواده حبوبات هستند و شباهت‌های زیادی دارند، اما تفاوت‌های جزئی آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند. دال عدس در واقع همان عدس است که پوست آن گرفته شده باشد. به همین دلیل، دال عدس نسبت به عدس زودتر پخته می‌شود و نیازی به خیساندن ندارد. از نظر طعم و مزه، دال عدس کمی ملایم‌تر از عدس است. همچنین، دال عدس به دلیل نداشتن پوست، هضم آن برای دستگاه گوارش آسان‌تر است و نفخ کمتری ایجاد می‌کند. در مقابل، عدس به دلیل داشتن فیبر بیشتر، برای کنترل قند خون و کاهش کلسترول مفیدتر است. در کل، هر دو نوع عدس و دال عدس منابع غنی از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی هستند و مصرف آنها در یک رژیم غذایی سالم توصیه می‌شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 14 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.