; فوت و فن باسلوق و راز خوشمزگی باسلوق خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن کوفته ازمیری و راز خوشمزگی کوفته ازمیری خوشمزه و خانگی

فوت و فن کوفته ازمیری و راز خوشمزگی کوفته ازمیری خوشمزه و خانگی

فوت و فن کوفته ازمیری فوت و فن کوفته ازمیری و راز خوشمزگی کوفته ازمیری خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با کوفته …

فوت و فن خرما پفکی و راز خوشمزگی خرما پفکی خوشمزه و خانگی

فوت و فن خرما پفکی و راز خوشمزگی خرما پفکی خوشمزه و خانگی

فوت و فن خرما پفکی فوت و فن خرما پفکی و راز خوشمزگی خرما پفکی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خرما پفکی یکی …

فوت و فن چیکن پارمزان و راز خوشمزگی چیکن پارمزان خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیکن پارمزان و راز خوشمزگی چیکن پارمزان خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیکن پارمزان فوت و فن چیکن پارمزان و راز خوشمزگی چیکن پارمزان خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با چیکن …

فوت و فن باسلوق

باسلوق بازاری با پودر ژلاتین باسلوق با روغن مایع طرز تهیه باسلوق بازاری باسلوق شادی خاکسار باسلوق ژله ای با گلوکز طرز تهیه باسلوق با نشاسته ذرت و ژلاتین شیرینی باسلوق طرز تهیه باسلوق بدون ژله

فوت و فن باسلوق و راز خوشمزگی باسلوق خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

باسلوق، یک شیرینی معروف در شهرهای مراغه، ملایر و اراک، با استفاده از ترکیب دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه تهیه می‌شود. این شیرینی از قدیمی‌ترین و لذیذترین آثار هنر شیرینی‌پزی ایرانی به شمار می‌آید. باسلوق به شکل ژله‌ای با بافت بسیار لطیف، در انواع رنگ‌ها و طعم‌ها تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کردن باسلوق

نشاسته ۲ لیوان

شکر ۲ لیوان

وانیل ۱ قاشق چایخوری

آب ۳ لیوان

گلاب ½ لیوان

پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری

مغز گردو ۱ پیمانه

پودر نارگیل ۱ لیوان

روش تهیه باسلوق

برای تهیه باسلوق خوشمزه، ابتدا نشاسته را همراه با یک لیوان آب در یک کاسه مناسب بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید کنار بگذارید. سپس آب و نشاسته را با هم ترکیب کرده و مخلوط کنید تا یکدست شوند.

در این مرحله، ۲ لیوان آب به همراه شکر را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.

سپس کاسه حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به صورت متداوم هم بزنید.

در همین حین، پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب ترکیب کرده و روی بخار آب قرار دهید تا ژلاتین به طور کامل حل شود. سپس آن را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کرده و با هم ترکیب کنید.

پس از یکدست شدن مواد، وانیل و گلاب را اضافه کنید و مواد را به سرعت هم بزنید تا به غلظتی سفت در بیایند.

حالا داخل ظرف مناسب یک پلاستیک پهن کنید و روی آن پودر نارگیل ریخته و سپس مایه باسلوق را روی پودر نارگیل ریخته و آنرا با دقت مخلوط کنید تا کاملاً گرد شود و به شکل یک توپ بیافتد.

سپس یک مغز گردو را روی آن قرار داده و باسلوق‌ها را در ظرف مورد نظرتان به ترتیب مرتب کنید.

مواد لازم برای تهیه کردن باسلوق با شیره انگور

نشاسته ½ لیوان

آب ۱ لیوان

شیره انگور ۲ لیوان

گلاب ¼ لیوان

شکر ( اختیاری) ½ لیوان

مغز گردو ½ لیوان

روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

وانیل ½ قاشق مرباخوری

پودر هل ½ قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری

روش تهیه باسلوق با شیره انگور

برای تهیه باسلوق شیره انگور خوشمزه، ابتدا نشاسته را در یک ظرف مناسب با افزودن آب ترکیب کرده و مخلوطی یکدست بسازید تا نشاسته به آب حل شود.

سپس شکر و شیره انگور را به این مخلوط افزوده و مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و به صورت مداوم هم زدن کنید تا باسلوق ته نگیرد.

در این مرحله، وقتی باسلوق کمی غلظت پیدا کرد، وانیل، گلاب، و پودر هل را به مخلوط اضافه کرده و دوباره باسلوق را هم زدن تا مواد با هم ترکیب شوند.

سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید و اجازه دهید باسلوق غلیظ شود. حالا روغن مایع را به مواد افزوده و دوباره مخلوط کنید.

پس از این مرحله، باسلوق را از حرارت برداشته و مایه آن را در یک پلاستیک پهن ریخته و سطح نایلون را با روغن چرب کنید.

سپس مایه باسلوق را درون یک قیف یکبار مصرف قرار دهید و در این مرحله، ۳ ردیف باسلوق را به صورت نواری نزدیک هم پخش کنید.

سپس مغز‌های گردو را به ترتیب در کنار هم روی باسلوق قرار دهید و باز هم با مایه باسلوق روی گردو پوشانید و با نایلون باسلوق را رول کنید.

در نهایت، باسلوق ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند، سپس از یخچال خارج کرده و به اندازه دلخواه برش دهید.

اختلاف باسلوق و مسقطی

باسلوق گونه‌ای شیرینی است که به عنوان سوغات محبوب شهرهای مراغه، ملایر، ساوه و اراک شناخته می‌شود.

برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

مسقطی نوعی حلوایی است که جزو سوغات بعضی از شهرهای ایران مانند لار، که به عنوان سوغات اصلی این شهر و قطب تولید آن شناخته می‌شود، و همچنین در شهرهایی نظیر کازرون، بوشهر و سیرجان نیز مورد تولید و توزیع قرار می‌گیرد.

مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران می‌باشد.

ارزش غذایی باسلوق چیست ؟

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم باسلوق به صورت زیر است:

انرژی: ۳۸۰ کالری

کربوهیدرات: ۱۰ گرم

فیبر: ۱ گرم

پروتئین: ۰ گرم

باسلوق به دلیل داشتن آجیل و شیره انگور، ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیار زیادی را در خود جای داده است.

فوت و فن باسلوق

باسلوق یک نوع شیرینی است که به عنوان یکی از سوغات مشهور در شهرهای مراغه، ملایر، ساوه و اراک شناخته می‌شود.

برای تهیه این شیرینی از موادی نظیر دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

مسقطی نوعی حلوایی است که جزو سوغات خاص برخی شهرهای ایران مانند لار، که به عنوان مرکز تولید این شیرینی شناخته می‌شود، و همچنین در شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان نیز معروف است.

مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران هستند.

دلیل بد مزه شدن باسلوق چیست

تهیه باسلوق یک فرآیند دقیق است که باید با دقت و طبق مراحل صحیح انجام شود؛ زیرا حتی یک اشتباه کوچک ممکن است به تغییر در طعم و بوی نهایی این شیرینی منجر شود. یکی از عللی که می‌تواند باعث بوی و طعم نامطبوع در باسلوق شود، استفاده از حرارت زیاد در فرآیند پختن می‌باشد.

اگر باسلوق را در حرارت بالا پزیم، ممکن است نشاسته در آن به شکل یکنواخت حل نشود و بوی و طعم نشاسته خام باقی بماند. به همین دلیل، برای دستیابی به یک باسلوق خوشمزه و معطر، زمان کافی را در نظر بگیرید و از حرارت ملایم استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 16 مهر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.