; فوت و فن پخت برساق و راز خوشمزگی برساق خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن کوکوی دو رنگ و راز خوشمزگی کوکوی دو رنگ خوشمزه و خانگی

فوت و فن کوکوی دو رنگ و راز خوشمزگی کوکوی دو رنگ خوشمزه و خانگی

فوت و فن کوکوی دو رنگ فوت و فن کوکوی دو رنگ و راز خوشمزگی کوکوی دو رنگ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن رولت مرغ و راز خوشمزگی رولت مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن رولت مرغ و راز خوشمزگی رولت مرغ خوشمزه و خانگی

فوت و فن رولت مرغ فوت و فن رولت مرغ و راز خوشمزگی رولت مرغ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. رولت مرغ، یک غذای …

فوت و فن باسلوق لوله ای و راز خوشمزگی باسلوق لوله ای خوشمزه و خانگی

فوت و فن باسلوق لوله ای و راز خوشمزگی باسلوق لوله ای خوشمزه و خانگی

فوت و فن باسلوق لوله ای فوت و فن باسلوق لوله ای و راز خوشمزگی باسلوق لوله ای خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن پخت برساق

طرز تهیه برساق خانگی ساده طرز تهیه برساق با شیر فیلم طرز تهیه برساق لرستان طرز تهیه برساق ترد و خوشمزه طرز تهیه برساق پفکی طرز تهیه برساق خرم آباد طرز تهیه برساق دورود طرز تهیه برساق برای ۴ نفر

فوت و فن پخت برساق و راز خوشمزگی برساق خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

برساق یکی از نان‌ها و شیرینی‌های سنتی استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان و شهر بیجار در کردستان است. این نان روغنی از ترکیب آرد، شکر، روغن، تخم مرغ، شیر، نمک و زرد چوبه تهیه می‌شود.

برای تهیه این دستور، تمامی مواد با یکدیگر مخلوط و ورز داده می‌شوند. سپس این مخلوط به شکل خمیر نازک درآمده و در انتها در روغن فراوان سرخ‌شده و طعم دلپذیری به خود می‌گیرد.

در استان‌های ایلام و لرستان، برساق به صورتی تهیه می‌شود که تمامی مواد با یکدیگر مخلوط و به شکل گلوله‌های مخروطی شکل درآمده، که شبیه انگشتان جمع شده‌اند (بنابراین به آن برساق نامیده می‌شود)، و سپس در روغن داغ سرخ‌شده و در نهایت با شکر تزیین می‌شود.

مواد لازم برای تهیه برساق

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۱ لیوان

نمک ¼ قاشق چایخوری

پودر هل ½ قاشق چایخوری

آرد حدود ۵ تا ۶ لیوان

روغن جامد ⅓ لیوان

آب ولرم ۱ و ¼ لیوان

خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری

شکر ½ لیوان

زردچوبه ½ قاشق چایخوری

روش تهیه برساق

برای آماده‌سازی برساق خوشمزه به روش سنتی، ابتدا خمیر مایه را با تلفیق یک قاشق غذاخوری شکر و ¼ لیوان آب گرم در یک ظرف مناسب ترکیب کرده و درب ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه فعال شود.

سپس در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، ماست، مقدار باقیمانده شکر، نمک، پودر هل، زردچوبه، مقدار باقیمانده آب گرم و روغن را ترکیب کرده و مواد را به‌خوبی مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست بسازید. سپس خمیر مایه فعال شده را به این مخلوط اضافه کنید.

مجدداً تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست و همگن بشود. سپس آرد را به تدریج به مخلوط اضافه کرده و با لیسک یا قاشق چوبی مواد را مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و متماسک شکل بگیرد که به دست نچسبد.

زمانی که خمیر به دست نچسبد، اضافه کردن آرد را متوقف کنید. سپس یک کاسه مناسب را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید.

خمیر را در این مرحله برای حدود یک ساعت در فضای آشپزخانه استراحت دهید. پس از گذشت این مدت، خمیر را هواگیری کنید و به سطح کار منتقل کنید.

خمیر را به چونه‌های کوچک به اندازه‌ی یک نارنگی کوچک تقسیم کنید و روی سطحی که با آرد پاشیده‌اید چین کنید. سپس چونه‌ها را با پارچه پوشانید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید تا خمیر کمی پف کند.

در همین حین، تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن به اندازه‌ای اضافه کنید که برساق‌ها هنگام سرخ‌شدن در روغن شناور باشند. پس از داغ شدن روغن، چونه‌ها را با پشت آبکش تخت کنید.

حالا چونه‌ها را در روغن گرم می‌اندازید و اجازه دهید سرخ شوند. این کار باعث می‌شود طرح آبکش روی برساق‌ها بیافتد و ظاهر جذاب‌تری داشته باشند. پس از سرخ شدن یک سمت برساق‌ها، آنها را برگردانید تا سمت دیگر نیز رنگین شوند.

حالا صبر کنید تا سمت دیگر برساق‌ها هم رنگ بگیرد، سپس آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها به‌طور کامل جذب شود. در نهایت برساق‌های خوشمزه را با چای سرو کنید.

نحوه نگهداری از برساق

برساق را می توانید تا نهایتا یک ماه داخل نایلون دریخچال نگهداری و استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 17 مهر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.