; فوت و فن آش ترخینه دوغ و راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ خانگی - موسوی ها
فوت و فن کیک کارامل و راز خوشمزگی کیک کارامل خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک کارامل و راز خوشمزگی کیک کارامل خوشمزه و خانگی

فوت و فن کیک کارامل فوت و فن کیک کارامل و راز خوشمزگی کیک کارامل خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با کیک …

فوت و فن حلوا فندق و راز خوشمزگی حلوا فندق خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا فندق و راز خوشمزگی حلوا فندق خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا فندق فوت و فن حلوا فندق و راز خوشمزگی حلوا فندق خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. حلوا فندق یکی …

فوت و فن گل کلم پلو و راز خوشمزگی گل کلم پلو خوشمزه و خانگی

فوت و فن گل کلم پلو و راز خوشمزگی گل کلم پلو خوشمزه و خانگی

فوت و فن گل کلم پلو فوت و فن گل کلم پلو و راز خوشمزگی گل کلم پلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن آش ترخینه دوغ

طرز تهیه ترخینه فریزری نی نی سایت طرز تهیه ترخینه دوغ طرز تهیه ترخینه با ماست آش ترخینه ساده فیلم طرز تهیه ترخینه طرز تهیه آش ترخینه اش ترخینه اراکی طرز تهیه آش ترخینه گلپایگان

فوت و فن آش ترخینه دوغ و راز خوشمزگی آش ترخینه دوغ خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آش ترخینه یا به عبارت محلی “آش دویینه”، همچنین با نام آش ترخینه دوغ شناخته می‌شود. این آش اصولاً در استان‌های غربی ایران تهیه می‌شود و به عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا شناخته می‌شود. همچنین، آش ترخینه یکی از غذاهای محبوب در ماه رمضان در منطقه کرمانشاه است و گزینه‌ای عالی برای برنامه‌های غذایی در ماه مبارک رمضان به‌شمار می‌آید.

مواد لازم برای پخت آش ترخینه دوغ

ترخینه دوغ: ۳ عدد

کشک: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار (اختیاری)

حبوبات شامل: لوبیا چیتی، نخود گرد و عدس سبز روی هم رفته ۲۰۰ گرم

سبزی آش: ۵۰۰ گرم شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر

نمک، فلفل و زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری

نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ: به مقدار دلخواه

روش تهیه آش ترخینه دوغ

در مرحله اول از تهیه آش ترخینه همدان، ترخینه‌ها را باید حداقل ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شوند. همچنین، حبوبات را از شب قبل بخیسانید و چندین بار آب آن‌ها را تعویض کنید. سپس حبوبات را بپزید.

میزان آب برای پختن حبوبات باید به اندازه‌ای باشد که به اندازه کافی روی حبوبات بپوشد. بهتر است ابتدا نخودها که زمان پخت بیشتری نیاز دارند، بپزید. سپس بعد از ۱ و نیم ساعت، لوبیا چیتی را اضافه کنید و ۱ ساعت دیگر تا پخت لوبیاها باقی‌مانده، عدس سبز را اضافه کنید.

در مرحله بعدی از روش تهیه آش ترخینه به سبک همدان، وقتی حبوبات پخته شدند، ترخینه‌ها را به آن‌ها اضافه کرده و به آن‌ها مدتی دهید تا کاملاً پخته شوند.

در مرحله سوم و زمانی که ترخینه‌ها پخته شده و کاملاً له شده‌اند، سبزی آش خرد شده (بزرگتر از سبزی خورشتی) و زردچوبه را اضافه نمایید. ۳۰ دقیقه زمان کافی برای پخت سبزی آش است.

در مراحل پایانی از دستور پخت آش ترخینه، کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را اضافه نموده و نمک و فلفل آش را به میزان مورد نظر اضافه نمایید. آش ترخینه را تا چند بار جوش آمدن بگذارید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. نهایتاً آش ترخینه را داغ سرو کنید و با پیاز داغ، کشک مایع، سیر داغ و نعنا داغ تزیین نمایید.

فوت و فن آش ترخینه دوغ

نکته مهمی که باید به یاد داشت، مردم همدان و تویسرکان و اکثر شهرها آش ترخینه را معمولاً با کشک تهیه نمی‌کنند. اگر از ترکیب کشک در آش منصرف می‌شوید، مشکلی به وجود نمی‌آید.

کشک را می‌توانید فقط برای تزیین آش ترخینه استفاده کنید. با این حال، آش ترخینه با کشک تهیه شده، معمولاً طعم خوبی دارد و بهتر است این ترکیب را تجربه کنید.

برخی افراد در طرز تهیه آش ترخینه دوغ، ترخینه را برای مدت ۱۰ روز در دوغ ترش قرار می‌دهند تا برای آش آماده شود.

آش ترخینه علاوه بر طعم لذیذ، خواص درمانی دارد و به عنوان درمانی خانگی موثر برای سرماخوردگی معتبر است.

بعد از اتمام پخت، برای تزیین آش ترخینه می‌توانید از سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید.

ترخینه یک مخلوط خمیری از بلغور گندم، دوغ، نعنا خشک و مقداری ادویه است که آماده در فروشگاه‌ها و عطاری‌ها موجود است.

در طرز تهیه آش ترخینه بدون حبوبات، می‌توانید تمام حبوبات را حذف کنید یا تنها از عدس برای پخت آش استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 26 آبان 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.