فوت و فن آش بادمجان و راز خوشمزگی آش بادمجان خانگی
فوت و فن آش کارده و راز خوشمزگی آش کارده خوشمزه و خانگی
فوت و فن آش کارده فوت و فن آش کارده و راز خوشمزگی آش کارده خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با آش …
فوت و فن حلوا شیر و راز خوشمزگی حلوا شیر خوشمزه و خانگی
فوت و فن حلوا شیر فوت و فن حلوا شیر و راز خوشمزگی حلوا شیر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. اگر به دنبال درست …
فوت و فن ته چین ماهی و راز خوشمزگی ته چین ماهی خوشمزه و خانگی
فوت و فن ته چین ماهی فوت و فن ته چین ماهی و راز خوشمزگی ته چین ماهی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ته …
فوت و فن آش بادمجان
فوت و فن آش بادمجان و راز خوشمزگی آش بادمجان خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آش بادمجان، یکی از آشهای سنتی و قدیمی ایرانی است و نام خود را از مواد اصلی آن، یعنی بادمجان، میگیرد. این آش لذیذ، مانند اکثر آشهای ایرانی، با حبوبات تهیه میشود. جالب است بدانید که آش بادمجان، علاوه بر حبوبات، حاوی گوشت نیز است.
مواد لازم برای تهیه آش بادمجان
پیاز ۳ عدد
سیر ۴ حبه
نخود ۱۰۰ گرم
کشک ۲۰۰ گرم
بادمجان ۱ کیلوگرم
لوبیا قرمز ۱۰۰ گرم
بلغور گندم ۲۵۰ گرم
لوبیا سفید ۱۰۰ گرم
گوشت سردست ۴۰۰ گرم
نعناع خشک ۲ ق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روش تهیه آش بادمجان
برای آغاز، بهتر است که از شب قبل حبوبات، به عبارت نخود، لوبیا سفید و لوبیا قرمز را هر یک را جداگانه در کاسهها قرار داده و آنها را با آب بریزید تا به طور کامل خیس شوند. اگر امکان دارد، ۲ تا ۳ بار آب ریخته و مجدداً آبکشی کنید و سپس کاسهها را مجدداً با آب پر کنید.
این کار باعث میشود که نفخ حبوبات به طور کامل حذف شود. برای شروع آشپزی، نخود را در یک قابلمه کوچک با آب بپزید و همچنین لوبیا سفید و قرمز را در یک قابلمه دیگر بریزید و آب ریخته و آنها را با هم بپزید.
یک پیاز را پوست بگیرید، بشویید و خرد کنید. سپس در یک قابلمه روغن ریخته و صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در روغن تفت دهید تا نرم شوند و گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد و کمی سرخ شد، ۲ لیوان آب را روی گوشت بریزید و حرارت را کاهش دهید تا گوشت به خوبی بپزد. همچنین بلغور را در یک قابلمه دیگر بریزید و ۸ لیوان آب روی آن بریزید و صبر کنید تا با حرارت کم بپزد.
تا پخت گوشت، بادمجانها را آماده کنید. ابتدا پوست بادمجانها را بردارید، بشویید و خشک کنید، سپس کمی نمک را روی آنها بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا نمک جذب شود و تلخی آنها از بین برود. سپس بادمجانها را با یک دستمال تمیز آشپزخانه خشک کنید و از وسط نصف کنید.
سپس روغن در یک تابه ریخته و حرارت را کاهش دهید تا داغ شود. بادمجانها را در روغن قرار دهید تا سرخ شوند، سپس آنها را برگردانید تا سرخ شوند. سپس بادمجانها را در یک بشقاب قرار دهید تا خنک شوند و سپس به شکل مربعی کوچک ببرید و کنار بگذارید. گوشت پخته شده را خنک کنید، از قابلمه بیرون بیاورید و ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
فوت و فن آش بادمجان
حتماً حبوبات را از شب قبل خیس کنید و حدود ۸ ساعت به آنها اجازه دهید کاملاً بخیسند و چند بار آبشان را تعویض کنید تا زمان پخت آنها کمتر شود و نفخ آنها از بین برود.
در هنگام پخت بلغور گندم، از مخلوط کردن مکرر آن بپرهیزید، زیرا ممکن است به سادگی ته گرفته و جلوی پخت آش را بگیرد.
استفاده از گوشت سردست برای انتخاب گوشت آش بادمجان را به صورت معمولی میتوانید.
برای کاهش تلخی بادمجان، آن را به آب و نمک بخوابانید.
برای افزایش طعم آش بادمجان، میتوانید از عصارههای آماده با طعم گوشت استفاده کنید.
در صورت تمایل به طرز تهیه آش بادمجان با سبزی، سبزیهای آش مانند تره، گشنیز، جعفری و اسفناج را در مراحل پایانی به آش اضافه کنید.
حتماً روغن اضافی بادمجان را با یک دستمال پاک کنید تا میزان چربی کاهش یابد.
زمان سرخ کردن سیر بسیار کم است، تقریباً یک یا دو دقیقه کافیست، در غیر اینصورت سیر سوخته خواهد شد.
مقدار نمکی که به آش اضافه میکنید را دقیقاً کنترل کنید، زیرا کشک خود به تنهایی نمک دار است.
در صورت علاقه به طرز تهیه آش بادمجان بروجردی، باید توجه داشت که این طرز تهیه آش بادمجان بدون گوشت است و تنها از آب قلم یا آب گوشت در تهیه آش استفاده میشود.
اگر مایلید، به جای لوبیای قرمز از لوبیای چیتی در تهیه آش بادمجان استفاده کنید.
برای جلوگیری از ترکیب کشک با محتویات آش و جلوی آن رفتن، وقتی آش را در ظرف سرو میکنید، کمی صبر کنید تا روی سطح آش بچسبد، سپس کشک را اضافه کنید.