فوت و فن موساکا و راز خوشمزگی موساکا خوشمزه و خانگی
فوت و فن شربت بهار نارنج و راز خوشمزگی شربت بهار نارنج خوشمزه و خانگی
فوت و فن شربت بهار نارنج فوت و فن شربت بهار نارنج و راز خوشمزگی شربت بهار نارنج خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شربت …
فوت و فن آب آلبالو و راز خوشمزگی آب آلبالو خوشمزه و خانگی
فوت و فن آب آلبالو فوت و فن آب آلبالو و راز خوشمزگی آب آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آب آلبالو، نوشیدنیای است …
فوت و فن سماق پلو و راز خوشمزگی سماق پلو خوشمزه و خانگی
فوت و فن سماق پلو فوت و فن سماق پلو و راز خوشمزگی سماق پلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سماق پلو یکی …
فوت و فن موساکا
فوت و فن موساکا و راز خوشمزگی موساکا خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
موساکا، غذایی معروف است که بیشتر با بادنجان یا سیبزمینی پخته میشود. این غذا که معمولاً حاوی گوشت چرخکرده است، در مناطق تحت تأثیر فرهنگ عثمانی پرطرفدار بوده و در هر منطقه به شیوهای متفاوت تهیه میشود.
در ترکیه، موساکا اغلب به شکل کاسرول و به صورت گرم یا ولرم سرو میشود. در کشورهای عربی، این غذا بیشتر به صورت سرد مصرف میگردد. در مناطق بالکان، موساکا به صورت لایهلایه تهیه شده و گرم عرضه میشود. در اکثر نسخههای این غذا، رویهای ضخیم از سس شامل شیر و تخممرغ (کاستارد) یا آرد (سس بشامل) به کار برده میشود.
مواد لازم برای تهیه موساکا
بادمجان ۷۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیب زمینی ۱ عدد درشت
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
سس بشامل ½ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه موساکا
ابتدا، بادمجانها را پوست گرفته و به شکل حلقههایی برش میزنیم. در یک تابه مناسب با کمی روغن، بادمجانها را سرخ میکنیم تا رنگشان به طلایی برسد. پس از سرخ شدن، بادمجانها را از تابه خارج کرده و کناری میگذاریم.
سپس، پیازها را خرد کرده و با مقدار کمی روغن در تابهای سرخ میکنیم تا نرم شوند. گوشت چرخکرده و گوجههای خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ بگیرند.
بعد، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سایر ادویههای مورد نظر خود را اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس، رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت میدهیم تا طعم خامی آن از بین برود.
یک استکان آب اضافه کرده و در تابه را میبندیم تا گوشت به آرامی پخته شود. سیبزمینیها را حلقهای برش زده و نیمپز میکنیم، که این کار میتواند با استفاده از فر یا جوشاندن انجام شود.
در ظرف مناسبی مانند پیرکس، کف و دیوارهها را چرب کرده، کمی سس بشامل در کف میریزیم و سیبزمینیهای نیمپز را مرتب قرار میدهیم. بعد، بادمجانهای سرخ شده را روی سیبزمینیها چیده و مقداری از مایه گوشت چرخکرده را روی آنها میریزیم.
روی گوشت، کمی سس بشامل و پنیر پیتزا میریزیم و لایهها را تا پر شدن ظرف ادامه میدهیم.
باقیمانده سس بشامل را روی مواد ریخته و سطح آن را با پنیر پیتزا میپوشانیم. فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و موساکا را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه داخل فر میگذاریم تا پخته شود.
پس از پخت، برای ۵ دقیقه گریل را روشن میکنیم تا پنیر طلایی شود. ظرف را از فر خارج کرده، اجازه میدهیم کمی خنک شود تا راحتتر برش خورده و سپس به همراه سس کچاپ سرو میکنیم.
روش تهیه سس پنیر
اولین قدم، در ظرف مناسبی کره و آرد را تفت دهید و به مدت دو دقیقه به خوبی هم بزنید. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و به تدریج شیر سرد را افزوده و مداوم هم بزنید. بعد، ظرف را مجدداً روی حرارت قرار دهید تا مخلوط غلیظ شده و به قوام ماست برسد. در این لحظه، پنیر پارمزان را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا یکنواخت شود.
پس از خنک شدن اندکی مخلوط، تخم مرغ را اضافه کنید. این کار را بدون قرار دادن مجدد ظرف روی شعله انجام دهید و مخلوط را به دقت هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. با تکمیل این مراحل، سس پنیر شما آماده به کاربرد است.
فوت و فن موساکا
در صورت تمایل، میتوانید لایههای بالایی موساکا را با حلقههای گوجه فرنگی تازه تزئین کنید.
برای طعم دار کردن سس بشامل، میتوانید از فلفل سفید استفاده کنید که گزینهای عالی است.
برای افزایش طعم و لذت موساکا، پیشنهاد میشود بین لایهها پنیر پیتزا یا سس بشامل اضافه کنید.
برای حفظ زیبایی و شکل لایههای موساکا، توصیه میشود پس از کاهش حرارت و خنک شدن اندکی موساکا، آن را برش دهید و سرو کنید تا لایهها مرتب و سالم باقی بمانند.