; فوت و فن دلمه بادمجان و راز خوشمزگی دلمه بادمجان و چاشنی آن - موسوی ها
فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست

فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست

فوت و فن لازانیا فوت و فن لازانیا و راز خوشمزگی لازانیا و علت وا رفتن لازانیا چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه لازانیا یکی از …

فوت و فن سالاد کاهو و راز خوشمزگی سالاد کاهو خوشمزه و خانگی

فوت و فن سالاد کاهو و راز خوشمزگی سالاد کاهو خوشمزه و خانگی

فوت و فن سالاد کاهو فوت و فن سالاد کاهو و راز خوشمزگی سالاد کاهو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد کاهو اغلب با …

فوت و فن تن ماهی و راز خوشمزگی تن ماهی و نکات پخت تن ماهی

فوت و فن تن ماهی و راز خوشمزگی تن ماهی و نکات پخت تن ماهی

فوت و فن تن ماهی فوت و فن تن ماهی و راز خوشمزگی تن ماهی و نکات پخت تن ماهی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تن ماهی …

فوت و فن دلمه بادمجان

طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه چاشنی دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر طرز تهیه دلمه بادمجان تصویری طرز تهیه سس دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان شمالی طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی

فوت و فن دلمه بادمجان و راز خوشمزگی دلمه بادمجان و چاشنی آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

نکات پخت دلمه بادمجان : دلمه بادمجان، یکی از انواع دلمه‌هاست که به خاطر طعم بی‌نظیر بادمجان مشهور است. این غذا با ظاهر شکیل و جذابی که دارد، جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب می‌شود و بسیار مناسب برای سرو در مهمانی‌ها است. برای تهیه دلمه بادمجان، به طور عمومی از بادمجان استفاده می‌شود، اما در صورت تمایل به حذف گوشت، می‌توانید از جایگزین‌هایی مانند سویا، قارچ یا سبزیجات استفاده کنید. این نوع دلمه بادمجان بدون گوشت، گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که به هر دلیلی قادر به مصرف گوشت نیستند یا گیاهخوار هستند.

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان

بادمجان دلمه‌ای بزرگ؛ یک عدد

کره؛ ۲ قاشق سوپ‌خوری

سیر؛ یک حبه (خرد شود)

پیاز کوچک؛ یک عدد (ریز خرد شود)

سیب‌زمینی کوچک؛ یک عدد (ریز خرد شود)

هویج؛ یک عدد (ریز خرد شود)

نخودفرنگی کنسروی؛ یک‌چهارم پیمانه

آرد گندم؛ یک قاشق چای‌خوری

کشمش پلویی؛ یک‌چهارم پیمانه

مغز بادام خردشده؛ یک‌چهارم پیمانه

گشنیز یا جعفری خردشده؛ یک قاشق سوپ‌خوری

پودر تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل؛ هرکدام یک قاشق چای‌خوری

رب گوجه‌فرنگی؛ یک قاشق سوپ‌خوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روش پخت دلمه بادمجان

ابتدا، بادمجان‌ها را بشویید و بدون پوست‌کنی به صورت طولی به نصف کنید. سپس آن‌ها را در محلول آب و نمک قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه خیس کنید تا تلخی آن‌ها برطرف شود. سپس آب بادمجان‌ها را خوب بشویید و آن‌ها را در سبدی قرار دهید.

کره را در یک ظرف سرامیکی مناسب بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه در مایکروفر با قدرت حداکثر گرم کنید تا آب شود. سپس پیاز، سیر، هویج و سیب‌زمینی را به آن اضافه کنید و ظرف را می‌توانید در مایکروفر قرار دهید و به مدت ۳ دقیقه با قدرت حداکثر گرم کنید.

در این مدت، یک یا دو بار می‌توانید مایکروفر را باز کنید، مواد را هم زده و سپس دوباره آن را در مایکروفر قرار داده و حرارت دهید.

سپس آرد، گوجه‌فرنگی و گشنیز یا جعفری خردشده را به همراه نصف پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید. ظرف را دوباره در مایکروفر قرار داده و با قدرت حداکثر گرم کنید، حدود ۵ دقیقه یا تا زمان پخت کامل سبزیجات.

سپس کشمش، بادام، نخودفرنگی و رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط اضافه کنید.

نصف بادمجان‌ها را در ظرف دیگری قرار داده و پس از قرار دادن در ظرف، آن را به مدت ۵ دقیقه با قدرت حداکثر در مایکروفر گرم کنید تا بادمجان پخته شود.

سپس گوشت داخل نصف بادمجان‌ها را با چاقو خارج کرده و پوست آن‌ها را کنار گذاشته و گوشت را با چاقو خرد کرده و همراه با ادویه‌جاتی مانند تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل، نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. سپس داخل هر یک از نصف بادمجان‌ها را با این مواد پر کنید و مدت ۳ دقیقه با همان قدرت حداکثر در مایکروفر گرم کنید تا بپزد.

در پایان، مقداری ماست را روی مواد داخل بادمجان بریزید و همراه با چند برگ گشنیز سرو کنید.

فوت و فن دلمه بادمجان

در تهیه دلمه بادمجان، می‌توانید از بادمجان قلمی به جای بادمجان دلمه‌ای استفاده کنید. تفاوت اصلی بین این دو نوع در برش‌های افقی روی بادمجان قرار دارد و مقدار مواد درون هر قسمت کمتر است.

می‌توانید دلمه بادمجان را با مواد دلخواه، گوشتی یا غیر گوشتی، پر کنید و سپس پنیر پیتزا را روی آن بریزید. سپس دلمه بادمجان را درون فر آماده کنید. استفاده از فر نیز یکی از روش‌های پخت این غذاست.

اگر می‌خواهید طعم مواد میانی دلمه کمی ترش و ملس باشد، می‌توانید به جای رب گوجه‌فرنگی، از رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید. دلمه بادمجان با رب انار طعم بسیار دلپذیری خواهد داشت که پیشنهاد می‌کنیم آن را امتحان کنید.

همچنین، در تهیه مواد میانی دلمه و سس دلمه، می‌توانید از سیر خام خرد شده نیز استفاده کنید.

فوت کوزه گری دلمه بادمجان

می‌توانید به دلمه بادمجان مقداری سبزیجات دلمه مانند جعفری یا گشنیز و همچنین پیازچه خرد شده اضافه کنید تا طعم بهتری به آن ببخشید. در اینجا توجه کنید که مواد را خیلی پر نکنید تا در زمان پخت، دلمه پاره نشود و فضای کافی برای پخت مواد داخلی وجود داشته باشد.

برای بهبود مزه بادمجان، می‌توانید آن را با ادویه‌کاری و مقداری نمک و شکر مزه دار کنید. اضافه کردن ادویه‌کاری به گوشت چرخ‌کرده نیز طعم و عطر متفاوتی به این دستور غذایی می‌بخشد.

حتماً زردچوبه را در روغن تفت دهید، زیرا این کار باعث آزاد شدن آنتی‌اکسیدان‌ها و در نتیجه افزایش عطر و طعم آن می‌شود.

استفاده از استاک به جای آب، علاوه بر ایجاد طعم بی‌نظیر در غذا، باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای آن نیز می‌شود.

در تهیه دلمه بادمجان بهتر است از افزودن فلفل خودداری کنید، زیرا فلفل باعث ایجاد طعم نامطلوب و تشدید تندی و تیزی در بادمجان می‌شود.

برای تهیه دلمه بادمجان با پنیر، می‌توانید به همان روش تهیه دلمه بادمجان عمل کنید، با این تفاوت که بادمجان را از اطراف کمی در روغن تفت داده و در یک ظرف نسوز و مخصوص فر قرار دهید. سپس فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و ۴۰۰ گرم پنیر گودا رنده شده را روی بادمجان‌ها بریزید و در فر قرار دهید.

آشنایی با سبزی دلمه بادمجان

می‌توانید به دلمه بادمجان مجموعه‌ای از سبزیجات شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه اضافه کنید تا طعم و ارزش غذایی آن افزایش یابد. این ترکیب سبزیجات به دلمه بادمجان عطر و طعم غنی‌تری می‌بخشد و همچنین ارزش غذایی آن را تقویت می‌کند. می‌توانید مقداری از هر یک از سبزیجات مذکور را خرد کرده و به مواد دلمه اضافه کنید. در اینجا نکته‌ای که باید مراقب باشید، این است که مواد را بیش از حد پر نکنید تا فضای کافی برای پخت مواد داخلی دلمه وجود داشته باشد و دلمه پاره نشود. همچنین می‌توانید با اضافه کردن این سبزیجات به دلمه بادمجان، مواد را با گوشت چرخ‌کرده ترکیب کنید تا طعم و مزه بیشتری به دست آید.

طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه چاشنی دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر طرز تهیه دلمه بادمجان تصویری طرز تهیه سس دلمه بادمجان طرز تهیه دلمه بادمجان شمالی طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی

مواد لازم برای تهیه سس دلمه ی بادمجان

پیاز ۱ عدد
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
گوجه رسیده ۲ عدد
سیر ۱ حبه
نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع و آب به میزان لازم

روش تهیه سس دلمه بادمجان

ابتدا پیاز را رنده کرده و با کمی روغن مایع در یک ظرف مناسب بریزید. سپس آن را تفت دهید تا سرخ شود. سپس به پیاز سرخ شده رب گوجه و گوجه‌های رنده شده را اضافه کنید و همچنین ادویه‌های مورد نیاز را نیز به آن اضافه کنید. سپس دو لیوان آب را به مواد اضافه کنید و زمان بدهید تا سس جا بیفتد.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 2 تیر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.