; فوت و فن شامی لپه و راز خوشمزگی شامی لپه خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن ساندویچ رست بیف و راز خوشمزگی ساندویچ رست بیف خوشمزه و خانگی

فوت و فن ساندویچ رست بیف و راز خوشمزگی ساندویچ رست بیف خوشمزه و خانگی

فوت و فن ساندویچ رست بیف فوت و فن ساندویچ رست بیف و راز خوشمزگی ساندویچ رست بیف خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن پای اسپاگتی و راز خوشمزگی پای اسپاگتی خوشمزه و خانگی

فوت و فن پای اسپاگتی و راز خوشمزگی پای اسپاگتی خوشمزه و خانگی

فوت و فن پای اسپاگتی فوت و فن پای اسپاگتی و راز خوشمزگی پای اسپاگتی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پای اسپاگتی یک غذای …

فوت و فن آش کلم برگ و راز خوشمزگی آش کلم برگ خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش کلم برگ و راز خوشمزگی آش کلم برگ خوشمزه و خانگی

فوت و فن آش کلم برگ فوت و فن آش کلم برگ و راز خوشمزگی آش کلم برگ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن شامی لپه

علت وا رفتن شامی لپه طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ کرده شامی لپه سانازسانیا طرز تهیه شامی لپه تبریز طرز تهیه شامی لپه رزا منتظمی شامی لپه با سیب زمینی خام شامی لپه بدون گوشت فوت و فن شامی بابلی

فوت و فن شامی لپه و راز خوشمزگی شامی لپه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

شامی لپه، یک نوع محبوب از کتلت در فرهنگ آشپزی ایرانی محسوب می‌شود که برجسته‌ترین خصوصیت آن به کارگیری لپه به عنوان اصلی‌ترین عنصر تشکیل‌دهنده آن است. این غذای لذیذ اصالتاً از مناطق شمالی ایران به وجود آمده و از نظر ظاهری به کتلت گوشت شباهت دارد.

مواد لازم برای تهیه شامی لپه

لپه خیس شده / ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم

گوشت گوسفند مغز ران بدون استخوان / ۴۰۰ گرم

تخم مرغ / ۶ تا ۸ عدد بستگی به اندازه تخم مرغ

زعفران دمکرده / ۳ قاشق چایخوری

پیاز / ۱ عدد بزرگ چهار قاچ

سیب زمینی پخته / ۱ عدد متوسط

پودر تخم گشنیز / ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل و زردچوبه / به میزان لازم

روغن سرخ کردنی / به میزان لازم

آب ماست / یک فنجان

روش تهیه شامی لپه

ابتدا لپه را که از قبل خیسانده‌اید، در مقداری آب به میزان کافی بپزید و بعد آن را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود. گوشت را با پیاز، زردچوبه و فلفل به میزان یک قاشق چایخوری و دو فنجان آب بپزید تا نیمه پخت شود و اندکی آب در آن باقی بماند.

لپه و گوشت را چرخ کرده و با یکدیگر مخلوط نمایید. به این ترکیب دو قاشق زعفران دم کرده، نمک، فلفل، دانه‌های گشنیز و تخم‌مرغ‌ها را به نوبت افزوده و به خوبی هم بزنید تا بافتی انعطاف‌پذیر ولی نه بیش از حد شل یا سفت به دست آید.

سیب‌زمینی را رنده کرده و به مخلوط اضافه کنید. در قابلمه‌ای کوچک مقداری روغن ریخته و اجازه دهید تا داغ شود؛ بطوری که یک قطره از مخلوط در روغن بجوشد.

بر روی سطحی صاف و تمیز مانند یک کیسه نان یا پارچه، آن را با آب ماست مرطوب کنید. از مخلوط به اندازه یک گردو برداشته و بر روی پارچه پهن کنید.

کناره‌های شامی باید نسبت به مرکز آن کمی باریک‌تر باشند. با استفاده از انگشت، وسط هر شامی را سوراخ کنید و سپس آن‌ها را در روغن داغ به آرامی سرخ کنید. دمای روغن نباید بیش از حد گرم یا سرد باشد تا هم مغز شامی‌ها به خوبی پخته و هم از جذب بیش از حد روغن جلوگیری شود؛ دمای مناسب متوسط است.

قبل از سرخ کردن تمام شامی‌ها، یکی از آن‌ها را نصف کرده و مزه کنید تا از کیفیت و بافت مناسب آن اطمینان حاصل نمایید. اگر شامی‌ها کافی سبک نبودند، می‌توانید یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در کمی آب ماست حل کرده و به مایه اضافه نمایید تا بافتی هوادارتر حاصل شود.

با همین روش، باقی شامی‌ها را نیز سرخ نمایید.

فوت و فن شامی لپه

ریختن آب جوش لپه به بیرون به کاهش نفخ آن کمک می‌کند.

شامی با بیشتر بودن لپه نسبت به گوشت، نرم‌تر خواهد بود و استفاده از جوش شیرین ضرورتی ندارد.

استفاده از آب مانده پخت گوشت در ترکیب شامی، طعم آن را ارتقا می‌بخشد.

بهتر است سیب زمینی را به صورت ریز رنده نمود تا موجب لغزندگی مایه نشود.

حتی بدون اضافه کردن سیب زمینی نیز می‌توان شامی خوبی داشت، اگرچه سیب زمینی به چسبندگی مایه کمک می‌کند.

به جای استفاده صرف از لپه، می‌توان از ترکیبی از لپه و نخود خیسانده بهره برد.

گوشت گوسفند با چربی کم برای تهیه شامی ایده‌آل‌تر از گوشت گوساله است، زیرا گوشت گوساله ممکن است شامی را خشک نماید.

در صورت استفاده از گوشت گوساله، افزودن دو قاشق غذاخوری کره مذاب به مایه از خشکی شامی جلوگیری می‌کند.

گوشتی که برای شامی استفاده می‌شود نباید شامل قسمت‌هایی مانند لب، ریشه و لثه باشد.

اگر گوشت گوسفند تکه‌ای موجود نیست و از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌کنید، آن را با پیاز چهارقاچ بخارپز کرده و سپس چرخ کنید.

با اضافه کردن گردو، گشنیز و جعفری به نیمی از مایه شامی، می‌توان دو نوع شامی (از جمله شامی گیلانی) تهیه کرد.

شامی مرغ نیز قابل تهیه است اما باید با افزودن آب مرغ و کره از خشکی آن جلوگیری کرد.

پیاز استفاده شده در شامی باید دور ریخته شود.

اگر روغن مورد استفاده برای سرخ کردن شامی کف کند، باید آن را تعویض نمود. به این خاطر، توصیه می‌شود شامی‌ها را در مقدار کم و با حجم کافی برای یک شامی سرخ کنید.

روغن باید به مقدار کافی باشد تا سطح شامی را بپوشاند.

استفاده از پارچه برای پهن کردن شامی به دلیل نرمی مایه و جلوگیری از باقی ماندن اثر انگشت است، اما می‌توان بدون آن نیز با خیس کردن دست در آب، شامی را شکل داد.

در صورت بیشتر بودن گوشت در شامی، طعم آن بیشتر به گوشت کوبیده نزدیک می‌شود و کمتر پوک خواهد بود. طعم لپه باید در شامی غالب باشد.

از گوشت یا مرغ باقی‌مانده از غذاهای دیگر (بدون سس خاص) برای تهیه شامی می‌توان استفاده نمود.

در کنار شامی می‌توان از انواع سبزیجات پخته یا خام مانند ماست، خیار یا اسفناج و سبزی خوردن و ترشی استفاده کرد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 15 بهمن 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.