فوت و فن باقالی پلو با مرغ و راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ خوشمزه و خانگی
فوت و فن خوراک گوشت مکزیکی و راز خوشمزگی خوراک گوشت مکزیکی خوشمزه
فوت و فن خوراک گوشت مکزیکی فوت و فن خوراک گوشت مکزیکی و راز خوشمزگی خوراک گوشت مکزیکی خوشمزه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خوراک گوشت …
فوت و فن کیک کشمشی و راز خوشمزگی کیک کشمشی خانگی
فوت و فن کیک کشمشی فوت و فن کیک کشمشی و راز خوشمزگی کیک کشمشی خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیک کشمشی یکی از پرطرفدارترین و …
فوت و فن ویفر و راز خوشمزگی ویفر خوشمزه و خانگی
فوت و فن ویفر فوت و فن ویفر و راز خوشمزگی ویفر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یک نوع بیسکویت ویفر وجود دارد که …
فوت و فن باقالی پلو با مرغ
فوت و فن باقالی پلو با مرغ و راز خوشمزگی باقالی پلو با مرغ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
باقلاپلو، یکی از غذاهای سنتی برجسته ایران است که در فهرست غذاهای محبوب این کشور، جایگاه خاصی داشته و از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذا از تلفیق برنج و باقلا به همراه ترکیبی از ادویههایی چون زعفران، دارچین و هل و دیگر ادویههای مورد علاقه تهیه میشود و طعمی استثنایی و خوشمزه به خود میگیرد.
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ
برنج ۴ پیمانه
باقالی سبز، تازه و پوست گرفته ۲ پیمانه
شوید خشک و پودر شده ۱٫۵ پیمانه
مرغ پخته شده برای هر نفر یک تکه ران یا سینه
زعفران دم کرده ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
کره و روغن مایع به میزان لازم
روش تهیه باقایل پلو با مرغ
هنگام پخت باقالی پلو با مرغ، اولین گام گرم کردن قابلمهای روی شعله است و سپس باید آبی به میزان دو برابر حجم برنج داخل آن ریخته شود تا به نقطه جوش برسد. به محض جوش آمدن، برنجی که قبلاً آبکش شده است را به آب اضافه نمایید. چند دقیقه بعد از شروع به جوشیدن برنج، باقالیهای تازه و تمیز شده را به آن افزوده و اجازه دهید چند دقیقه دیگر بجوشد تا زمانی که برنج هنوز کمی سفت است، سپس آن را آبکش کنید. در صورت استفاده از باقالی خشک، لازم است آن را به صورت جداگانه بپزید، اما استفاده از باقالی تازه توصیه میشود.
در یک قابلمه نچسب، مقداری روغن ریخته و یک لایه ته دیگ مورد نظر از پیش انتخاب شده مانند سیب زمینی، کاهو یا نان لواش را در ته آن بچینید. روی آن یک لایه از ترکیب برنج و باقالی قرار داده، کمی شوید خشک بپاشید، سپس لایه بعدی برنج را اضافه کرده و مابقی شوید را روی آن بریزید. زعفران دم کرده را روی برنج پخش کنید، برنج را به شکل مخروطی درآورده و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار بهتر خارج شود. درب قابلمه را بگذارید و شعله را افزایش دهید تا بخار ایجاد شود. پس از گذشت ۸ تا ۱۰ دقیقه، کره را روی برنج قرار داده و سپس شعله را کم کنید و دمکنی را استفاده کنید تا باقالی پلو به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.
پس از آماده شدن، باقالی پلو را در ظرف مورد نظر سرو کرده و تکههای مرغ را دور تا دور آن چیده و هنگام سرو، آب مرغ را بر روی باقالی پلو ریخته و همراه با سالاد شیرازی یا سبزی خوردن تناول کنید. برای طعم دار کردن مرغ، آن را با موادی چون پیاز سرخ شده، انواع ادویه، رب گوجه فرنگی و آب لیمو مخلوط کنید.
فوت و فن باقالی پلو با مرغ
برای شروع پخت باقالی پلو با مرغ، ابتدا برنج را داخل یک کاسه بریزید و با آب سرد چند بار شستشو دهید تا آب آن صاف شود. سپس برنج را با آب سرد پوشانده و برای هر پیمانه برنج، نیم قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و اجازه دهید برای دو ساعت در آب نمک بماند تا از پاره شدن دانههای برنج هنگام پخت جلوگیری شود.
در زمان جوشیدن برنج و باقلا، افزودن نیم لیوان آب سرد به قابلمه سبب میشود که برنج شوکه شده و قد بیشتری بکشد.
برای پلوهای مخلوط مانند باقالی پلو، برنج را کمی سفتتر از حد معمول آبکش کنید تا بعد از دم کشیدن، برنج نرم و له نشود.
پس از آبکشی برنج، آن را مزه کرده و در صورت زیاد بودن نمک، بیشتر بشویید تا نمک اضافه خارج شود. اگر برنج کمنمک بود، قبل از دم کردن، کمی نمک به آن اضافه کنید.
برای ایجاد ته دیگی لذیذ و مجلسی، پیش از قرار دادن برنج روی ته دیگ، شعله را افزایش دهید تا ته دیگ کمی ترد شود. اضافه کردن زعفران دم کرده به روغن نیز عطر و طعم بهتری به ته دیگ میبخشد.
اگر ته دیگ به ته قابلمه چسبیده بود، قابلمه را کنار گذاشته و پس از چند دقیقه، ته دیگ را جدا کنید.
هنگام پخت باقالی پلو، شوید خشک را بین لایههای برنج بپاشید یا پس از آبکش کردن برنج و باقالی، شوید را با آنها مخلوط کرده و دم کنید. استفاده از شوید تازه ممکن است باعث تیرگی رنگ برنج شود.
باقالی را پس از اضافه کردن به برنج، چند دقیقه در آب جوش بپزید تا به حالت نیمپز درآیند و سپس دم کنید.
مرغ پخته را کنار باقالی پلو قرار داده و آب مرغ را از صافی رد کرده و در کنار غذا بریزید.
پس از دم کشیدن باقالی پلو، اجازه دهید پلو کمی سرد شود تا هنگام سرو و برداشتن با کفگیر، برنج دچار آسیب نشود.
باقلاها را به شکل خلالی برش دهید تا هم سریعتر پخته شوند و هم ظاهر زیباتری به غذا بدهند.
برای راحتی در پوست کندن باقلا، آنها را نصف کرده و پس از مالیدن نمک، چند دقیقه صبر کنید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
برای باقالی پلو با مرغ ریشریش، مرغ پخته را ریش کرده و در کره و ادویه سرخ کنید.
برای تنوع، میتوانید مرغ را با ماهی یا ماهیچه جایگزین کرده یا برای نسخه گیاهی، گوشت را حذف نمایید.
برای تزئین باقالی پلو، بخشی از برنج را با زعفران مخلوط کرده و روی غذا بریزید.
برای برنج قالبی مجلسی، قالب را چرب کرده، برنج زعفرانی را فشرده و باقالی پلو را روی آن قرار دهید.
برای غنیتر کردن طعم باقالی پلو، رب گوجه فرنگی را در روغن تفت داده و به مرغ اضافه کنید.