فوت و فن حلوای اوماج و راز خوشمزگی حلوای اوماج خوشمزه و خانگی
فوت و فن نان گاتا و راز خوشمزگی نان گاتا خوشمزه و خانگی
فوت و فن نان گاتا فوت و فن نان گاتا و راز خوشمزگی نان گاتا خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گاتا، یک نان شیرین …
فوت و فن کبه برغل و راز خوشمزگی کبه برغل خوشمزه و خانگی
فوت و فن کبه برغل فوت و فن کبه برغل و راز خوشمزگی کبه برغل خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با کبه …
فوت و فن اسموتی آلبالو و راز خوشمزگی اسموتی آلبالو خوشمزه و خانگی
فوت و فن اسموتی آلبالو فوت و فن اسموتی آلبالو و راز خوشمزگی اسموتی آلبالو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. اسموتی آلبالو، نوشیدنی خوشمزه …
فوت و فن حلوای اوماج
فوت و فن حلوای اوماج و راز خوشمزگی حلوای اوماج خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
حلوای اردبیلی، معروف به “اوماج حالواسی” در زبان ترکی، از دسرهای محبوب و خوش طعم منطقه اردبیل در کشورمان به شمار میرود که غالباً در زمان رمضان یا به منظور نذری در مراسم خاص آماده میشود. این حلوا که در استانهای آذربایجان شرقی و غربی نیز شناخته شده است، در شهرهایی چون تبریز، زنجان، گرگان و ارومیه نیز پخته میشود. روش پخت حلوای اوماج بسیار آسان بوده و اصالت و طعم دلپذیر آن مدیون استفاده از زردچوبه در دستور پخت سنتی آن است، هرچند که امکان جایگزینی زردچوبه با زعفران نیز وجود دارد.
مواد اولیه برای پخت حلوای اوماج
آرد ۲ پیمانه
شیر پرچرب ۲ پیمانه
روغن ۱ پیمانه
زردچوبه ۱ ق غذا خوری
مواد اولیه برای آماده سازی شربت حلوای اوماج
آب ۲ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
فوت و فن حلوای اوماج
ابتدا، آب و شکر را در ظرفی مخلوط نمایید و آن را روی شعله گاز بگذارید تا شکر به طور کامل در آب حل گردد. لازم نیست شربت به جوش آید یا غلیظ شود، چرا که این کار ممکن است باعث شود حلوا خشک شود.
آرد را به همراه زردچوبه مخلوط کنید و آن را داخل یک سینی بریزید. پس از آن، شیر را در داخل یک اسپری بریزید و بر روی مخلوط آرد اسپری کنید تا زمانی که آرد به صورت دانههای ریز شکل بگیرد (این دانههای آرد به نام “اوماج” شناخته میشوند). سپس سینی را به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خشک شود، بعد محتویات سینی را درون یک غذاساز یا آسیاب بریزید و آن را به صورت پودر درآورید.
سپس در یک قابلمه، روغن را اضافه کرده و آن را روی شعله قرار دهید تا داغ شود. مخلوط آرد آماده شده را به آن افزوده و تقریباً برای ۱۰ دقیقه تفت دهید. دقت کنید که آرد زیادی تیره نشود؛ تنها کافی است بوی خامی آرد از بین برود. پس از آن، شربت را به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید. در این مرحله، شعله را کم کنید تا حلوا شروع به غلیظ شدن کند.
وقتی حلوا به قوام مطلوب رسید، یک دمکنی روی قابلمه قرار دهید و آن را برای مدت یک ساعت دم کنید. در این زمان، چندین بار حلوا را هم بزنید تا از چسبیدن و سوختن آن در ته قابلمه جلوگیری شود. پس از اینکه حلوا خنک شد، آن را درون ظرف مورد نظر بکشید و بر اساس سلیقه خود آن را تزئین نمایید.
راز خوشمزگی حلوای اوماج
پس از پخت حلوای اوماج، به سادگی امکان ریختن آن در قالبهای مورد نظر وجود دارد.
در صورتی که حلوای اوماج به طور ناخواسته سفت شده باشد، افزودن مقداری آب جوش میتواند به نرم شدن آن کمک کند.
هنگامی که آرد را تفت میدهید، مراقب باشید که زیادی قهوهای نشود، زیرا این امر ممکن است منجر به سخت شدن حلوا گردد.
برای دادن رنگ زیباتر به حلوا، امکان استفاده از زعفران دم کرده غلیظ وجود دارد.
علاوه بر این، در دستور حلوا میتوانید از شیره انگور به جای سایر شیرینکنندهها بهره ببرید.