فوت و فن شیرینی ساوارین و راز خوشمزگی شیرینی ساوارین خوشمزه و خانگی
فوت و فن سوپ شلغم و راز خوشمزگی سوپ شلغم خوشمزه و خانگی
فوت و فن سوپ شلغم فوت و فن سوپ شلغم و راز خوشمزگی سوپ شلغم خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوپ شلغم، که در …
فوت و فن پیتزا و فوت کوزه گری خمیر پیتزا و راز خوشمزگی پیتزا
فوت و فن پیتزا فوت و فن پیتزا و فوت کوزه گری خمیر پیتزا و راز خوشمزگی پیتزا و نکات پخت پیتزا در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …
فوت و فن چیپس و راز خوشمزگی چیپس خوشمزه و خانگی
فوت و فن چیپس فوت و فن چیپس و راز خوشمزگی چیپس خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. تهیه چیپس سیب زمینی در خانه هم …
فوت و فن شیرینی ساوارین
فوت و فن شیرینی ساوارین و راز خوشمزگی شیرینی ساوارین خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
ساوارین، نوعی دسر فرانسوی به شکل دایره است که با استفاده از خمیر مخمری آماده میشود. این شیرینی دارای بافتی شبیه به خمیر بریوش، یک نوع نان فرانسوی که با تخممرغ و کره غنی شده، است ولی نسبت به آن لطیفتر و نرمتر میباشد. با این حالت، خمیر به آسانی درون قالبهای کوچک توسط کیسه قنادی جای میگیرد و نیازی به ضخامت و کشسانی خمیر نان سنتی نیست. ساوارین را میتوان با خامه، میوههای تازه، کارامل یا شکلات تزئین کرد. در ادامه، نحوه آمادهسازی این دسر خوشمزه به شکل قدم به قدم توضیح داده شده است.
مواد لازم برای آماده سازی شیرینی ساوارین
۱۰ گرم مخمر تازه خرد شده (یا کمی کمتر از ۳.۵ گرم / ۱ قاشق چای خوری مخمر خشک)
۵۰ گرم / سه قاشق غذاخوری و یک قاشق چای خوری شیر پرچرب تازه در دمای اتاق
۲۴۰ گرم/ ۲ فنجان آرد کیک یا آرد ساده / همه منظوره
۲ گرم/ ۱ قاشق چای خوری نمک
۱۰ گرم / ۱ قاشق غذا خوری عسل
۱۸۰ گرم تخم مرغ زده شده (۳ عدد تخم مرغ بزرگ یا ۵/۳ عدد تخم مرغ متوسط) نگهداری شده در دمای اتاق
۶۵ گرم/ ۵/۴ قاشق غذاخوری کره نرم شده
مرحله اول آماده سازی شیرینی ساوارین
برای تهیه شیرینی ساوارین، شروع با حل کردن مخمر در شیر میباشد (میتوانید شیر را کمی گرم کنید، اما دقت کنید که نه خیلی سرد و نه خیلی داغ باشد تا به مخمر آسیب نزند)، هم زدن را ادامه دهید تا مخمر کاملا در شیر حل شود.
آرد را به آهستگی از الک عبور دهید و در کاسهای بریزید. نمک و عسل را به آن اضافه کنید و تمامی مواد را برای چند ثانیه با هم مخلوط کنید.
تخم مرغها را به تدریج به مخلوط افزوده و به آرامی آنها را با یکدیگر ترکیب نمایید.
پس از آن، سرعت همزن را کاهش دهید و برای حدود پنج دقیقه ادامه دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شده و حجم پیدا کنند.
مخلوط شیر و مخمر را آرام آرام به خمیر اضافه کرده، پس از هر بار افزودن، خوب هم بزنید و این کار را برای پنج دقیقه دیگر ادامه دهید.
هنگامی که خمیر از دیواره کاسه جدا شود، کره نرم شده را کمکم اضافه کنید و پس از هر اضافه کردن، مجددا هم بزنید و این کار را برای پنج دقیقه دیگر تکرار کنید.
مقدار آرد لازم برای خمیر به دما و رطوبت محلی بستگی دارد. خمیر باید از نان معمولی نرمتر و به اندازهای غلیظ باشد که بتوان آن را در قالب ریخت، اما نه آنقدر رقیق. اگر خمیر بیش از حد مایع شد، کمی آرد بیشتری اضافه کنید و دوباره هم بزنید. اگر خمیر بیش از حد خشک بود، کمی شیر به آن افزوده و مجددا هم بزنید.
اگر لازم باشد، میتوانید با استفاده از وردنه، خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و سپس دوباره جمع آوری کنید تا بهتر ورز داده شود، اگرچه این کار ممکن است باعث چسبندگی خمیر شود. با این روش، خمیر انعطافپذیرتر شده و راحتتر از سطح جدا میشود. آرد اضافی فقط در صورت نیاز و اگر خمیر بسیار مایع است اضافه شود، چرا که خمیر بدون آرد اضافی، بافتی سبکتر خواهد داشت. یا ممکن است برای ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر، با استفاده از همزن خمیر را ورز دهید.
خمیر را در کاسهای بزرگ و تمیز قرار دهید و در محیطی گرم با دمای تقریبی ۳۰ درجه سانتیگراد نگه دارید تا برای ۳۰ دقیقه استراحت کند و حجم پیدا کند.
مرحله دوم آماده سازی شیرینی ساوارین
خمیر را روی یک سطح صاف و تمیز قرار دهید و آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. نیمی از خمیر را داخل یک کیسه قنادی یکبار مصرف مجهز به نازل اندازه متوسط قرار دهید و از آن برای پر کردن هشت قالب کوچک تا یکسوم ارتفاع هر یک استفاده نمایید.
قسمت باقیمانده از خمیر را با احتیاط و به آهستگی در قالب بزرگتری بگذارید و آن را به طور یکنواخت در کل سطح قالب پخش کنید، به گونهای که تنها حدود یک چهارم یا یک پنجم حجم قالب را پر کند.
سپس، هر دوی این ساوارینها را در جایی گرم (در دمای حدود ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا حجمشان دو برابر شود، که ممکن است بین نیم ساعت تا یک ساعت طول بکشد. در زمان نزدیک به پایان این مرحله، فر را برای پختن ساوارینهای کوچک به ۱۸۰ درجه سانتیگراد و برای ساوارین بزرگتر به ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
مرحله سوم آماده سازی شیرینی ساوارین
پخت ساوارینهای کوچک باید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد تا زمانی که به رنگ طلایی متمایل به قهوهای برسند، یا وقتی که یک خلال دندان فرو کرده در وسط آنها بدون اینکه چیزی به آن بچسبد، پاک بیرون بیاید. ساوارین بزرگتر برای پخت کامل به زمان بیشتری، در حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، نیاز دارد.
وقتی پخت به پایان رسید، ساوارینها را برای خنک شدن کامل روی یک توری خنککننده قرار دهید.
برای تزیین ساوارینها، میتوانید از انواع میوههای دلخواه خود مانند توت فرنگی، تمشک، کیوی، انگور و یا سایر میوهها استفاده کنید.