فوت و فن کیک انگلیسی و راز خوشمزگی کیک انگلیسی خوشمزه و خانگی
فوت و فن ترشی گوجه فرنگی و راز خوشمزگی ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی
فوت و فن ترشی گوجه فرنگی فوت و فن ترشی گوجه فرنگی و راز خوشمزگی ترشی گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ترشی …
فوت و فن ته چین گوشت و راز خوشمزگی ته چین گوشت خوشمزه و خانگی
فوت و فن ته چین گوشت فوت و فن ته چین گوشت و راز خوشمزگی ته چین گوشت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. ته …
فوت و فن هلو کباب و راز خوشمزگی هلو کباب خوشمزه و خانگی
فوت و فن هلو کباب فوت و فن هلو کباب و راز خوشمزگی هلو کباب خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. هلو کباب، یکی از …
فوت و فن کیک انگلیسی
فوت و فن کیک انگلیسی و راز خوشمزگی کیک انگلیسی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
کیک دو رنگ به عنوان یکی از پرطرفدارترین و معروفترین انواع کیک پس از نسخههای ساده آن مطرح میشود. پخت این نوع کیک در خانه هم آسان است و عموماً با استفاده از مواد اولیه متداول و قابل دسترس انجام میپذیرد. با بافتی نرم و خوشمزه، کیک دو رنگ به عنوان یک انتخاب عالی برای صبحانه یا عصرانه مطرح است. این کیک به دلیل استقبال فراوانی که از آن میشود، در این قسمت، روش آمادهسازی آن را توضیح خواهیم داد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا با یک دستور پخت ساده و لذیذ آشنا شوید.
مواد لازم برای آماده سازی کیک انگلیسی
تخممرغ: ۴ عدد
کره: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
پودر قند: ۲۰۰ گرم
آرد: ۲۴۰ گرم
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
بکینگپودر: ۲ قاشق چایخوری
شیر: یکدوم پیمانه
آب جوش: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: یکدوم قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال یا لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
نمک: یکهشتم قاشق چایخوری
روش تهیه کیک انگلیسی
هنگامی که مواد لازم برای پخت کیک دو رنگ آماده شدند و تصمیم به شروع کار گرفتید، نخستین گام گرم کردن فر است؛ این کار باید حدود ۲۰ دقیقه قبل از ورود کیک به فر صورت گیرد. گاهی ممکن است فراموش کنیم از ابتدا فر را گرم کنیم. در صورتی که فرتان به سرعت داغ میشود و خطر افزایش بیش از حد دما وجود دارد، میتوانید دمای اولیه را کمی پایینتر تنظیم کرده و به محض آماده شدن کیک برای پخت، دما را به مقدار مورد نیاز در دستور تنظیم کنید.
زرده و سفیده تخممرغها را با احتیاط از هم جدا کنید، مطمئن باشید که زرده به هیچ وجه با سفیده تماس ندارد. جداسازی زرده از سفیده نیاز به دقت دارد و اگر برای اولین بار این کار را انجام میدهید، باید صبور باشید زیرا این مهارت با تمرین به دست میآید.
ابتدا سفیدهها را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرند، پس از حدود ۵ دقیقه، یک سوم از شکر الک شده را به آن اضافه کنید و دوباره بزنید تا سفت شود و هنگام برگرداندن کاسه، سفیده نریزد. نشانه خوبی از فرم گرفتن سفیده این است که رد همزن بر روی آن باقی بماند. پس از فرم گرفتن کامل سفیدهها، آنها را در یخچال قرار دهید تا از ریزش آنها جلوگیری شود.
اگر ابتدا با زردهها کار کردید و سپس به سراغ سفیدهها رفتید، همزن را کاملا بشویید. پس از شستشو، همزن را خشک کنید و سپس سفیدهها را بزنید. هر گونه چربی یا رطوبت میتواند مانع فرم گرفتن سفیدهها شود. همچنین، کاسهای که سفیدهها در آن زده میشوند، باید کاملا تمیز و خشک باشد.
کره را زده تا نرم و یکدست شود، سپس باقیمانده شکر را افزوده و دوباره بزنید. زردههای تخممرغ، وانیل و رنده پوست پرتقال یا لیمو را اضافه کنید و دوباره بزنید. اگر رنده پوست ندارید، میتوانید این قسمت را حذف کنید. مخلوط باید تا جایی هم بخورد که به رنگ سفید کرمی متمایل شود. سپس مخلوط کره و شکر را اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر بزنید.
در این مرحله، نصف روغن مایع را اضافه کرده و یکبار دیگر هم بزنید. سپس دو قاشق آب جوش را اضافه کنید، دقت کنید که آب جوش را به آرامی و از فاصله بالا به مخلوط اضافه نمایید تا تخممرغها نپزند. پس از اضافه کردن آب، مواد را برای یک دقیقه دیگر هم بزنید. اضافه کردن آب جوش بوی تخممرغ را از بین میبرد.
سفیدهها را از یخچال بیرون آورده و اجازه دهید چند دقیقه به دمای اتاق برسند. آرد و نشاسته ذرت الک شده را به همراه سفیده و شیر به زردهها اضافه کرده، کمی از سفیدهها را به مخلوط اضافه نمایید و با لیسک به آرامی هم بزنید. سپس آرد و نشاسته را اضافه کرده و دوباره به صورت دورانی هم بزنید.
بقیه شیر را اضافه کنید و به همین ترتیب ادامه دهید. در این فرایند، نمک و بکینگپودر را به مخلوط اضافه کنید. پودر کاکائو را جداگانه الک کرده و برای تیرهتر کردن آن، بقیه روغن مایع را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر تمایلی به تیرهتر شدن رنگ ندارید، کل روغن مایع را به زردهها اضافه نمایید.
هم زدن مواد باید یکدست و به آرامی انجام گیرد تا کیک به خوبی پف کند. مواد باید به طور کامل با هم ترکیب شوند تا آرد به صورت گلولهای باقی نماند. اگر مواد کاملا ترکیب نشوند، پس از پخت گلولههای آرد در بافت کیک دیده میشود که ناخواسته است.
قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید یا با روغن جامد چرب کنید. مواد را به صورت یکنواخت در قالب پخش کنید. پس از ریختن نیمی از مواد، کاکائو را اضافه کرده و بقیه مواد را بریزید. برای ایجاد طرح در مواد، از یک سیخ چوبی مرطوب شده با روغن استفاده کنید. اگر دوست دارید، میتوانید روی کیک مقداری خلال بادام، پسته یا کنجد بپاشید.
قالب را به آرامی چندین بار به زمین بزنید تا هوای اضافی خارج شود؛ سپس کیک را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. برای تست پخت، از یک سیخ چوبی استفاده کنید. اگر سیخ تمیز بیرون آمد، کیک پخته شده است.
پیش از خارج کردن کیک از فر، فر را خاموش کرده و درب آن را باز گذاشته تا کیک چند دقیقه در فر خاموش با درب باز بماند. این امر جلوگیری میکند از اینکه پف کیک فرو بریزد. پس از انتقال کیک به خارج از فر، اجازه دهید به تدریج سرد شود. برای خارج کردن کیک از قالب، ابتدا لبههای آن را با یک چاقو جدا کرده و سپس کیک را روی توری برگردانید تا کاملا خنک شود.
چرا کیک من در حین پخت پف نکرد؟
برای دستیابی به نتیجه مطلوب در پخت هر نوع کیک، حیاتی است که مواد اولیه که به صورت سرد نگهداری میشوند، نظیر تخممرغ، دست کم ۳۰ دقیقه قبل از شروع پخت از یخچال خارج شوند. در نتیجه، اگر کیک شما به خوبی پف نکرده، ممکن است استفاده از تخممرغ سرد به طور مستقیم از یخچال یکی از عوامل باشد.
در ابتدای پخت، میزان هم زدن مواد باید در حد مناسبی باشد، نه آنقدر کم که مواد به خوبی ترکیب نشوند و نه آنقدر زیاد که ساختار مواد آسیب ببیند؛ و در مراحل نهایی ترکیب، از هم زدن زیاد مواد اجتناب ورزید، مواد تنها باید تا حدی که با یکدیگر ترکیب شوند، هم زده شوند.
دمای فر نیز باید دقیقاً تنظیم شود؛ نه بیش از حد گرم که موجب سوختن سطح کیک قبل از پخت کامل داخل آن شود و نه آنقدر کم که کیک ابتدا پف کند و سپس نتواند شکل خود را حفظ کند و فرو بنشیند. اطمینان حاصل کنید که فر پیش از قرار دادن کیک به خوبی گرم شده باشد.
دیگر نکته کلیدی، پیروی دقیق از ترتیب افزودن مواد طبق دستور پخت است، چرا که این ترتیب بر روی نتیجه نهایی پف کیک اثرگذار است.
میزان بکینگ پودر استفاده شده نیز باید دقیق باشد، زیرا این ماده نقش اساسی در ایجاد پف کیک دارد.
اندازه قالب باید به گونهای انتخاب شود که با حجم مواد کیک همخوانی داشته باشد، نه خیلی وسیع که موجب پخش شدن بیش از حد مواد شود و نه خیلی تنگ که فضای کافی برای پف کردن کیک وجود نداشته باشد.
علاوه بر این، زمانی که بین آمادهسازی مواد و قرار دادن آنها در فر میگذرد، نباید طولانی باشد تا از از دست رفتن اثر بکینگ پودر جلوگیری شود.
چرا پف کیک بعد از پخت سریعا خوابید؟
در دستور پخت استفاده شده، میزان شکر نسبت به سایر مواد بیش از لزوم بالا بوده است.
کیک پیش از آنکه به طور کامل بپزد، از داخل فر بیرون آورده شده است.
طی فرآیند پخت، در فر مدتی باز بوده است.
آرد به کار رفته در دستور کیک، نسبت به سایر مواد اولیه، کمتر بوده است.
مقدار بکینگپودر در نسبت به مواد دیگر در دستورالعمل، زیاد بوده است.
کیفیت بکینگپودری که استفاده شده، در حد مطلوبی نبوده است.
دلیل فرو رفتگی وسط کیک
فر قبل از آغاز به پخت به درستی گرم نشده بود.
دمای تنظیم شده برای فر کمتر از آنچه در دستور پخت توصیه شده بود، بوده است.
آرد به کار رفته برای پخت کیک از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده است.