فوت و فن نخود پلو و راز خوشمزگی نخود پلو خوشمزه و خانگی
فوت و فن آنچیلادا مرغ و راز خوشمزگی آنچیلادا مرغ خوشمزه و خانگی
فوت و فن آنچیلادا مرغ فوت و فن آنچیلادا مرغ و راز خوشمزگی آنچیلادا مرغ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آنچیلادا مرغ یکی …
فوت و فن شیرینی کشمشی و راز خوشمزگی شیرینی کشمشی خانگی
فوت و فن شیرینی کشمشی فوت و فن شیرینی کشمشی و راز خوشمزگی شیرینی کشمشی خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیرینی کشمشی به دلیل بافت نرم …
فوت و فن خوراک لوبیا و راز خوشمزه شدن خوراک لوبیا ساده با قارچ
فوت و فن خوراک لوبیا فوت و فن خوراک لوبیا و راز خوشمزگی خوراک لوبیا ساده با قارچ در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. با هدف بهبود طعم …
فوت و فن نخود پلو
فوت و فن نخود پلو و راز خوشمزگی نخود پلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
نخود پلو، که به عنوان “لوبیا پلو” نیز شناخته میشود، یک غذای ایرانی خوشمزه و مقوی است که از ترکیب نخود آب پز، برنج، گوشت (معمولاً گوشت گوسفند یا مرغ)، کشمش، زعفران و ادویه جات تهیه میشود. این غذا به دلیل داشتن حبوبات و گوشت، سرشار از پروتئین و فیبر بوده و میتواند یک وعده غذایی کامل و مغذی باشد.
نخود پلو در سراسر ایران محبوب است، اما ریشه آن را میتوان به منطقه الموت در شمال ایران نسبت داد.
در اینجا چند نکته جالب در مورد نخود پلو آورده شده است:
انواع مختلفی از نخود پلو وجود دارد: برخی از دستور پخت ها از گوشت گوسفند استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از مرغ یا حتی گوشت چرخ کرده استفاده می کنند. همچنین می توانید سبزیجاتی مانند هویج و فلفل دلمه ای را به غذا اضافه کنید.
نخود پلو را می توان به روش های مختلفی سرو کرد: معمولاً با ماست یا سالاد سرو می شود. همچنین می توانید آن را با ترشی یا دوغ میل کنید.
نخود پلو یک غذای نسبتاً آسان برای تهیه است: اگرچه مراحل مختلفی دارد، اما هر مرحله ساده است و زمان پخت نسبتاً کوتاهی دارد.
اگر به دنبال یک غذای ایرانی خوشمزه، مقوی و آسان برای تهیه هستید، نخود پلو گزینه عالی است.
مواد لازم برای نهیه نخود پلو
۲ پیمانه نخود
۴ پیمانه برنج
۵۰۰ گرم گوشت گوسفند یا مرغ
۱ پیمانه کشمش
۱/۲ قاشق چایخوری زعفران
۲ قاشق غذاخوری روغن
۱ عدد پیاز، خرد شده
۲ حبه سیر، رنده شده
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۱ قاشق چایخوری زیره
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۴ پیمانه آب
طرز تهیه نخود پلو
نخود را به مدت ۸ ساعت در آب خیس کنید.
آب نخود را خالی کرده و در قابلمه ای بریزید. به اندازه کافی آب اضافه کنید تا نخودها حدود ۲ اینچ پوشیده شوند. روی حرارت زیاد بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت یا تا زمانی که نخودها نرم شوند بپزید.
در حالی که نخودها در حال پخت هستند، برنج را بشویید و در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه یا تا زمانی که نرم و طلایی شود تفت دهید.
سیر، زردچوبه، زیره، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
گوشت را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای رنگ شود تفت دهید.
آب گوشت را اضافه کنید و روی حرارت زیاد بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت یا تا زمانی که گوشت پخته شود بپزید.
نخود پخته شده، کشمش و زعفران را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.
برنج را آبکش کنید و به قابلمه گوشت اضافه کنید. به آرامی مخلوط کنید تا برنج به طور مساوی پخش شود.
درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که برنج پخته شود و آب آن جذب شود بپزید.
نخود پلو را از روی حرارت برداشته و به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشید.
نخود پلو را با ماست یا سالاد سرو کنید.
فوت و فن نخود پلو
می توانید از نخود کنسروی نیز استفاده کنید. در این صورت، نیازی به خیساندن نخودها نیست.
اگر از گوشت مرغ استفاده می کنید، زمان پخت کوتاه تر خواهد بود.
می توانید از هر نوع کشمش که دوست دارید استفاده کنید.
زعفران را می توانید در کمی آب گرم خیس کنید تا عطر و طعم آن بهتر آزاد شود.
می توانید به جای گوشت از حبوبات دیگر مانند عدس یا لوبیا نیز استفاده کنید.