فوت و فن لوبیا چیتی و راز خوشمزگی لوبیا چیتی و لعاب انداختن آن
فوت و فن چیکن برگر و راز خوشمزگی چیکن برگر خوشمزه و خانگی
فوت و فن چیکن برگر فوت و فن چیکن برگر و راز خوشمزگی چیکن برگر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. چیکن برگر یکی از …
فوت و فن پخت آبگوشت گندم و راز خوشمزگی آبگوشت گندم خانگی
فوت و فن پخت آبگوشت گندم فوت و فن پخت آبگوشت گندم و راز خوشمزگی آبگوشت گندم خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آبگوشت گندم، یکی از …
فوت و فن سوپ هویج و راز خوشمزگی سوپ هویج خوشمزه و خانگی
فوت و فن سوپ هویج فوت و فن سوپ هویج و راز خوشمزگی سوپ هویج خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. هویج به عنوان یک …
فوت و فن لوبیا چیتی
فوت و فن لوبیا چیتی و راز خوشمزگی خوراک لوبیا چیتی و لعاب انداختن آن در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خوراک لوبیا چیتی یکی از غذاهای بسیار محبوب و خوشمزه در ایران است. این غذا میتواند به عنوان صبحانه، عصرانه یا غذای اصلی سرو شود. خوراک لوبیا چیتی به دلیل مقوی و سالم بودنش توجه بسیاری را به خود جلب میکند و میتوانید به راحتی آن را به صورت ساده یا با اضافه کردن قارچ و سیب زمینی تهیه کنید. علاوه بر این، نمونههای کنسروی لوبیا چیتی نیز در بازار موجود هستند که بسیار خوشمزه هستند. با این حال، با یادگیری تمام ترفندها و روشهای تهیه آن، میتوانید یک خوراک لوبیا چیتی لذیذ و خوش طعم در خانه تهیه کنید.
فوت و فن خوراک لوبیا چیتی
برای به دست آوردن یک خوراک لوبیا چیتی با لعاب و طعم بیشتر، روش زیر را میتوانید اجرا کنید:
لوبیا چیتی را قبل از پخت حداقل چند ساعت در آب خیس کنید. میتوانید آن را در آب سرد قرار دهید و برای ۸ تا ۱۰ ساعت خیس بگذارید. در طول این مدت، آب لوبیا را چندین بار تعویض کنید تا نفخ آن کاهش یابد.
پیاز را در روغن داغ به صورت خرد شده تفت دهید تا به رنگ طلایی برسد.
قارچها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آبی که از آنها جدا میشود بخشی ازشان بشود و به حدی سرخ شوند.
سیب زمینیها را به صورت خلالی یا به قطعات کوچک اضافه کنید و همراه با قارچ و پیاز تفت دهید تا سیب زمینی نیز سرخ شود.
لوبیا چیتی را به قابلمه اضافه کنید و آب مورد نیاز (حدود ۲-۳ پیمانه) را به آن اضافه کنید.
زردچوبه، نمک و فلفل را بر حسب طعم دلخواهتان اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار داده و آن را به جوش بیاورید. سپس شعله را کم کرده و خوراک را با حرارت ملایمی میل کنید. زمان پخت لوبیا ممکن است میان ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد. در طول پخت، چند بار خوراک را هم بزنید تا لوبیاها له شوند و به آن لعاب بیشتری ببخشید.
در طول این مدت، میتوانید یک سیب زمینی را به صورت درسته داخل خوراک قرار داده و با گوشتکوب آن را له کنید. سپس با کمی آب خوراک مخلوط کنید و به خوراک اضافه کنید تا لعاب بیشتری به آن بدهد.
برای سرو خوراک لوبیا چیتی، میتوانید از تزئیناتی مانند زرشک استفاده کنید. همچنین، معمولاً خوراک لوبیا با لیموترش، گلپر و کره سرو میشود که میتواند طعم و لذت آن را تکمیل کند.
در صورتی که زمان کافی برای تهیه خوراک ندارید، میتوانید از دستگاه زودپز استفاده کنید تا فرآیند پخت لوبیا را به صورت سریعتر انجام دهید.
برای افزایش رنگ زیبای خوراک، میتوانید ابتدا لوبیا را به صورت نیمه پخت کنید و سپس رب را به همراه ادویهها جداگانه تفت داده و به آن اضافه کنید تا رنگ خوراک زیباتر شود.
راز خوشمزگی لوبیا چیتی
تا بتوانید خوراک لوبیا را مثل بیرون یا مدلهای بازاری تهیه کنید، باید رعایت نکات زیر را در نظر داشته باشید:
حتماً از پیاز رنده شده استفاده کنید تا به خوراک لعاب بیشتری ببخشد.
اگر قصد اضافه کردن قارچ به خوراک لوبیا را دارید، باید آنها را به صورت اسلایس برش داده و در کره و سیر تفت دهید تا به خوراک عطر و طعم بینظیری ببخشید.
برای ایجاد نفخ در خوراک، میتوانید در انتها کمی پودر دارچین هم اضافه کنید.
بهتر است ادویهها را با قارچها تفت داده و سپس به خوراک اضافه کنید.
میتوانید از عصاره قلم یا گوشت آماده استفاده کنید. همچنین، میتوانید یک قلم را بپزید و آب آن را صاف کنید و با آن خوراک را تهیه کنید.
از افزودن بیش از حد رب به خوراک پرهیز کنید، زیرا ممکن است باعث تیرگی خوراک شود.
وقتی لوبیاها به خوبی پخته و نرم شدند، خوراک شما آماده است.
مواد لازم
لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: چهار لیوان
روش پخت خوراک لوبیا چیتی
برای تهیه خوراک لوبیا، بهتر است از شب قبل لوبیا را خیس کنید و آن را حدوداً ۲۴ ساعت در آب ولرم خیسانید. در صورت محدودیت زمان، میتوانید لوبیا را در قابلمهای با آب جوش بریزید و به مدت ۵ دقیقه جوشانده، سپس آبکش کنید.
سپس پوست پیاز را بردارید و آن را خرد کنید یا رنده کنید. پیاز خرد شده را در قابلمه قرار داده و مقداری روغن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت دهید تا نرم و سبک شود.
پس از طلایی شدن پیاز، رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا را به قابلمه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. به مدت حدود دو تا سه دقیقه اجازه دهید تا رب گوجهفرنگی با پیاز سرخ شود. برای حفظ رنگ و طعم بهتر، مهم است که رب گوجهفرنگی را بیش از حد تفت ندهید. هنگامی که رب گوجهفرنگی رنگ خود را نشان داد، دیگر نیازی به سرخ کردن آن نیست.
در این مرحله، لوبیای چیتی را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و رب چند دقیقه تفت دهید. سپس آب جوش را به آن اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق را کم کنید تا لوبیا کمکم بپزد. یک ساعت پس از آغاز جوشاندن لوبیا، سیب زمینی را پوست کنید و به صورت درسته به قابلمه خوراک لوبیا اضافه کنید. سپس حرارت اجاق را کم کنید و اجازه دهید خوراک لوبیا با شعله کم پخته شود و آماده و خوشمزه شود.
یک ساعت پس از اضافه کردن سیب زمینی، آن را از قابلمه خارج کرده و به یک کاسه منتقل کنید. سپس یک یا دو قاشق آب لوبیا را همراه با سیب زمینی در کاسه بریزید و آن را با استفاده از یک چنگال یا قاشق به طور کامل له کنید تا سیب زمینی پوره شود. سپس پوره سیب زمینی را به قابلمه خوراک لوبیا برگردانده و اجازه دهید خوراک بجوشد و لعاب بیشتری بیاندازد. در این مرحله، اگر متوجه شدید که خوراک لوبیا بیش از حد سفت و کمآب شده است، میتوانید یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اما بهتر است از اضافه کردن آب بیش از حد به خوراک لوبیا پرهیز کنید، زیرا در مراحل آخر پخت با اضافه کردن قارچ، خوراک لوبیا کمی آب میاندازد.
در نیم ساعت پایانی پخت، قارچهای خرد شده و شسته شده را به خوراک لوبیا اضافه کرده و اجازه دهید حدود نیم ساعت با قارچ جوش بیاورد. در انتهای پخت، اجاق گاز را خاموش کنید. در این مرحله، خوراک لوبیا غلیظ و خوشمزه کاملاً آماده سرو است. برای افزودن عطر و طعم به خوراک لوبیا، میتوانید آن را با آبلیمو یا آب نارنج تازه و گلپر میل کنید. لذت ببرید!