فوت و فن آبگوشت برنج و راز خوشمزگی آبگوشت برنج خوشمزه چیست
فوت و فن استیک و راز خوشمزگی استیک و نکات پخت استیک
فوت و فن استیک فوت و فن استیک و راز خوشمزگی استیک و نکات پخت استیک در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. استیک، نوعی گوشت راسته گاو با …
فوت و فن شکلات صبحانه و راز خوشمزگی شکلات صبحانه خوشمزه و خانگی
فوت و فن شکلات صبحانه فوت و فن شکلات صبحانه و راز خوشمزگی شکلات صبحانه خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شکلات صبحانه به عنوان …
فوت و فن پخت لازانیا در توستر و راز خوشمزگی پخت لازانیا در توستر
فوت و فن پخت لازانیا در توستر فوت و فن پخت لازانیا در توستر و راز خوشمزگی پخت لازانیا در توستر در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بسیاری …
فوت و فن آبگوشت برنج
فوت و فن آبگوشت برنج و راز خوشمزگی آبگوشت برنج خوشمزه چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت پلو یا چلو دیزی، یکی از غذاهای محلی مشهور کاشان است که بسیار خوشمزه است. اغلب افراد با شنیدن نام این غذا فکر میکنند که باید آبگوشت را با برنج سرو کنند، اما واقعیت این است که آبگوشت پلو تفاوتهای زیادی با آبگوشت معمولی دارد. این غذا از برنج، لوبیا سفید کاشان، گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان، پیاز، سیبزمینی استانبولی، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، نمک و روغن تشکیل شده است و برنج به صورت کته در آن پخته میشود.
این غذای محلی و خوشمزه را میتوان در وعدههای ناهار، شام، سحری و افطار در ماه رمضان سرو کرد. محل اصلی تولید آبگوشت پلو در یک دهکده به نام خالدآباد در کاشان قرار داشته است. در گذشته، برنج و گوشت مواد غذایی گرانبها بودند، اما با این حال، مردم کاشان این غذا را برای مناسبتهای خاص و مهم آماده میکردند و میهمانان خود را با آن پذیرایی میکردند. در ادامه، با نکات آبگوشت برنج با ما همراه باشید.
مواد لازم
۴ پیمانه برنج
یک و نیم پیمانه لوبیای سفید
۵۰۰ گرم گوشت آبگوشتی گوسفند یا بره با استخوان
۲ عدد پیاز پوست کنده و ۴ قاچ شده
۳۰۰ گرم سیبزمینی استانبولی پوست کنده
یک قاشق مرباخوری زردچوبه
یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ
یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
نمک و روغن به مقدار لازم
نحوه پخت آبگوشت برنج
برای آمادهسازی آبگوشت پلو یا چلو دیزی، ابتدا آن را حداقل ۴ ساعت قبل از طبخ، در آب گرم و کمی نمک خیس کنید. همچنین لوبیاها را نیز حداقل یک شب قبل از طبخ، در آب خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آنها برطرف شود.
یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و مقداری آب ریخته و به جوش بیاورید. سپس گوشت را درون آب قرار دهید و بعد از جوش آمدن آب، کف روی آب را جمع کنید و زردچوبه، فلفل سیاه و پیازهای خردشده را به گوشت اضافه کنید. گوشت و پیاز را به مدت یک ساعت بپزید.
پس از گذشت یک ساعت، سیبزمینیها را به قابلمه اضافه کنید.
در یک قابلمه جداگانه، مقداری آب را ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس لوبیاها را در آب جوشانده شده قرار داده و به مدت ۳ ساعت بپزید. سپس آنها را همراه با سیبزمینیها به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.
پس از گذشت نیمساعت از پخت سیبزمینی، نمک را به مخلوط گوشت و لوبیاها اضافه کنید.
آب برنج را خالی کنید و همراه با مقداری آب، نمک، زعفران دمکرده غلیظ و روغن، در قابلمه حاوی گوشت، لوبیا و سیبزمینی بریزید و بهصورت کته بپزید.
پس از دمکشیدن برنج، آبگوشت پلوی شما آماده است. این غذای لذیذ را همراه با سالاد شیرازی، ماست یا انواع ترشیها سرو کنید.
فوت و فن آبگوشت برنج
میتوانید بهجای لوبیا سفید، از لپه یا لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید تا آبگوشت پلو خود را تنوع بخشید.
برنج آبگوشت پلو بهصورت کته درست میشود و این امر باعث میشود تمام آب گوشت و بقیه مواد به خورد برنج میرود و آن را بسیار لذیذ میکند.
در گذشته از روغن در تهیه این غذا استفاده نمیشد؛ زیرا گوشت آبگوشتی بهاندازه کافی چربی داشت.
میتوانید در ابتدا پیازها را با کمی روغن تفت دهید و سپس زردچوبه و گوشتها را در آن بریزید. در ادامه لوبیاها و آب را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا با هم بپزند.
گوشت سردست یا ران بره بهترین گزینه برای طبخ آبگوشت پلو است.
در برخی از طرز تهیهها در آبگوشت پلو، سبزیهایی مثل شنبلیله و تره نیز استفاده میشود تا عطر و بویی بهتر به غذا بدهد.
گوشت و لوبیا یا «گوشت و لوبیاب» در گویش کاشانی، یکی از غذاهای محبوب دیگر کاشانی است که با استفاده از گوشت گوسفندی و لوبیا سفید درست میشود و معمولاً با شوید پلو یا نان سرو میشود.
میتوانید برای خوشمزهتر کردن آبگوشت پلو از کره یا روغن حیوانی بهجای روغن مایع استفاده کنید.
برخی افراد از دنبه در طبخ آبگوشت پلو استفاده میکنند.
شما میتوانید در مرحله اول طبخ گوشت از برگ بو استفاده کنید تا بوی زهم گوشت راحتتر گرفته شود.
برای هر پیمانه برنج کته، یک پیمانه و نیم تا ۲ پیمانه آب و ۲۰ گرم کره یا روغن لازم است.
میتوانید برنج را بهصورت آبکش درست کنید و مخلوط گوشت و لوبیا را در مرحله دم کردن برنج در لا به لای آن بریزید.
برای طبخ سریعتر آبگوشت پلو، میتوانید گوشت و لوبیا را در زودپز پخت.
آبگوشت پلو و خواصش
آبگوشت پلو حاوی ویتامینهای A و گروه B، همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین، نشاسته و آسپیرین و آنتیبیوتیک است. این غذا به عنوان یک منبع غنی از تغذیه شناخته شده و دارای فواید بسیاری است. میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آبگوشت پلو با ارائه انرژی قوی، به عنوان یک منبع انرژی مؤثر عمل میکند.
مصرف این غذا میتواند به حفظ و سلامت طحال کمک کند.
به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدویروسی که دارد، میتواند در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها مؤثر باشد.
ممکن است بهبود دهنده زخمهای قرنیه چشم باشد.
آبگوشت پلو به عنوان یک دفعکننده سدیم اضافی در بدن عمل میکند و کمک میکند تا تعادل سدیم و پتاسیم بهبود یابد.