; فوت فن خورشت قیمه نثار و راز خوشمزگی خورشت قیمه نثار - موسوی ها
فوت و فن شیر برنج مجلسی و راز خوشمزگی شیر برنج رستورانی

فوت و فن شیر برنج مجلسی و راز خوشمزگی شیر برنج رستورانی

فوت و فن شیر برنج فوت و فن شیر برنج مجلسی و راز خوشمزگی شیر برنج رستورانی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شیر برنج یک غذای ساده …

فوت و فن سالاد لوبیا سفید و راز خوشمزگی سالاد لوبیا سفید خوشمزه و خانگی

فوت و فن سالاد لوبیا سفید و راز خوشمزگی سالاد لوبیا سفید خوشمزه و خانگی

فوت و فن سالاد لوبیا سفید فوت و فن سالاد لوبیا سفید و راز خوشمزگی سالاد لوبیا سفید خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سالاد …

فوت و فن کباب قفقازی و راز خوشمزگی کباب قفقازی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کباب قفقازی و راز خوشمزگی کباب قفقازی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کباب قفقازی فوت و فن کباب قفقازی و راز خوشمزگی کباب قفقازی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با کباب …

فوت فن خورشت قیمه نثار

قیمه نثار حرفه ای طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر خلال نارنج برای قیمه نثار طرز تهیه قیمه نثار خانم صرافها قیمه نثار معروف قزوین طرز تهیه ته چین قیمه نثار طرز تهیه قیمه نثار برای 20 نفر

فوت فن خورشت قیمه نثار و راز خوشمزگی خورشت قیمه نثار در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

یکی از خورشت‌های محبوب و سنتی ایران، خورشت قیمه می‌باشد که تعداد زیادی طرفدار دارد. این خورشت با استفاده از گوشت، رب گوجه‌فرنگی و پیاز به‌عنوان مواد اصلی تهیه می‌شود. با این وجود، در مناطق مختلف، تفاوت‌های ظریفی در تهیه و پخت این خورشت وجود دارد. اکثر خانم‌ها با خورشت قیمه سیب‌زمینی آشنا هستند و اغلب در مناسبت‌ها و مهمانی‌ها این نوع خورشت را تهیه می‌کنند. قیمه بادمجان نیز به‌عنوان یک گزینه پرطرفدار در مهمانی‌ها شناخته می‌شود و بسیاری از افراد آن را دوست دارند.

در اینجا، قصد داریم روش تهیه قیمه نثار، یکی از غذاهای محبوب منطقه قزوین، را به شما آموزش دهیم. بدون شک، پس از یک‌بار تهیه این غذا، شما نیز به شدت با طعم و عطر منحصر به فرد آن وابسته خواهید شد. برای پختن خورشت قیمه نثار در قزوین، موادی مانند گوشت گوسفندی یا گاوی، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک به مصرف می‌رسد. این مواد را می‌توان به‌عنوان تزئینات روی برنج استفاده کرده و برنج را به شکل‌های خاصی طراحی نمود. در ادامه، نکات مهم در پخت و تهیه خورشت قیمه نثار را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مواد مورد نیاز برای خورشت قیمه نثار قزوینی

گوشت راسته گوسفندی ۳۰ تکه خورشتی یا ۵۰۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

پیاز ۲ عدد متوسط

برنج ۶ پیمانه

خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته ۱ قاشق غذاخوری

خلال پوست پرتقال یا نارنج ۱ قاشق غذاخوری

زرشک ۲ قاشق غذاخوری

گلاب ۱ قاشق غذاخوری

زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری

شکر ۱ قاشق غذاخوری

هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان کافی

روغن یا کره به میزان کافی

روش پخت خورشت قیمه نثار قزوینی

در ابتدا، پیازها را خوب بشویید و سپس آن‌ها را به شکل نگینی یا خرد شده یکدست کنید.

پس از کامل خرد کردن پیازها، قابلمه را روی حرارت قرار داده و روغن را در آن گرم کنید. سپس پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آن‌ها را تا زمانی که سبک و طلایی شوند، تفت دهید.

تکه‌های گوشت خردشده را به پیازها اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند و بوی زهم گوشت کم شود.

سپس رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا مواد ترکیب شوند. به مواد اجازه دهید تا رنگ رب تغییر کند و از قرمز به طلایی درآید.

ادویه‌جات از جمله دارچین، زردچوبه، فلفل و هل را به مواد اضافه کنید و همه را مخلوط کنید. در پایان، هل‌ها را از خورشت بردارید تا در زمان سرو زیر دندان نیاید.

حالا آب جوش را به مقداری که نصف قابلمه را بپوشاند، به مواد اضافه کنید. قابلمه را ببندید و با شعله ملایم، خورشت را آرام‌آرام پخته کنید.

خلال پسته و بادام که قبل از این خیس کرده و آب آن را ریخته‌اید، را در یک ماهی‌تابه با زرشک تفت داده و به‌جای روغن کره در ماهی‌تابه بریزید.

خلال پوست پرتقال یا نارنج را در آب جوش بجوشانید و از طریق صافی گذر دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس خلال پوست نارنج یا پرتقال را با زرشک در ماهی‌تابه تفت داده و به خورشت اضافه کنید. مقداری از این مواد را نیز برای تزئین برنج کنار گذاشته تا در نهایت از آن استفاده کنید.

برنج را که قبل از اینکه شروع به پختن کنید، خیس کرده‌اید، آبکش کرده و با روش معمول آماده کنید. در انتها، مقداری نمک و زعفران را به خورشت اضافه کنید تا طعم و رنگ آن بهتر شود.

روش تزیین قیمه نثار قزوینی

به آماده‌سازی دیسی نیاز دارید. نصفی از برنج دم‌شده را به دیس بریزید و به‌طور یکنواخت در آن توزیع کنید.

سپس خورشت آماده شده را به صورت لایه‌ای بر روی برنج در دیس بریزید و مواد را به‌طور متساوی پخش کنید.

نصف باقی‌مانده از برنج را به‌صورت مساوی روی خورشت در دیس قرار دهید تا یک لایه میانی از برنج ایجاد شود. سپس لایه دیگری از خورشت را به همان روش بریزید.

حالا برنج را با آب زعفران مخلوط کنید تا به آرامی رنگ زعفران در سراسر برنج توزیع شود و سپس این برنج را به‌صورت یک لایه روی خورشت در دیس بریزید.

در صورت تمایل، می‌توانید خلال‌های آماده شده را با برنج مخلوط کرده و این ترکیب را به عنوان طبقه‌ای اضافی روی طبقه آخر برنج در دیس بریزید تا ظاهر غذا زیبا و جذاب شود.

فوت و فن خورشت قیمه نثار

علاوه بر خلال بادام، خلال پسته و زرشک، امکان استفاده از خلال پوست پرتقال نیز وجود دارد تا به قیمه عطر و طعم متفاوتی بدهید.

در هنگام آماده‌سازی گوشت، حتماً از اضافه کردن نمک خودداری کنید؛ زیرا ممکن است باعث کندپزی ناهموار و طولانی‌تر گوشت شود.

اگر از تکه‌های کوچک گوشت استفاده می‌کنید، نیازی به ریش‌ریش کردن آن‌ها نخواهید داشت.

برای افزایش بی‌نظیر عطر قیمه، به مخلوط خلال بادام و پسته، گلاب نیز اضافه کنید.

دستور تهیه قیمه به‌منظور تهیه غذایی مناسب برای چهار نفر طراحی شده است. اگر تعداد افراد کمتر یا بیشتر است، می‌توانید نسبت مواد اولیه را تغییر داده و آن را به تعداد افراد تنظیم کنید.

قیمه نثار حرفه ای طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر خلال نارنج برای قیمه نثار طرز تهیه قیمه نثار خانم صرافها قیمه نثار معروف قزوین طرز تهیه ته چین قیمه نثار طرز تهیه قیمه نثار برای 20 نفر

بهترین گوشت برای پخت قیمه نثار

از گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی بدون چربی می‌توانید برای تهیه خورشت قیمه نثار استفاده کنید.

تفاوت قیمه نثار و چلو گوشت در چیست؟

قیمه نثار به‌طور مشابهی به چلوگوشت لایه پلو سرو می‌شود، اما تفاوت اساسی آن در استفاده از مخلوط متنوعی از خلال‌های مغزی مختلف است. به اختصار، در تهیه قیمه نثار انواع مختلف خلال‌های مغزی به‌کار می‌رود که در چلوگوشت معمولاً استفاده نمی‌شوند.

ادویه قیمه نثار

ادویه قیمه نثار ترکیبی از ادویه‌های معطر است که عطر و طعم منحصربه‌فردی به این غذای اصیل قزوینی می‌بخشد. این ادویه معمولا شامل موارد زیر است:

دارچین: ۲ قاشق چایخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

هل: ۱/۲ قاشق چایخوری (پودر شده)

میخک: ۱/۴ قاشق چایخوری (پودر شده)

جوز هندی: ۱/۴ قاشق چایخوری (پودر شده)

زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری (پودر شده)

فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری

گل محمدی: ۱ قاشق غذاخوری (خشک شده و پودر شده)

نکات:

می‌توانید مقدار هر کدام از ادویه‌ها را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.

برای ماندگاری بیشتر عطر و طعم ادویه، بهتر است آن را در ظرف دربسته و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

می‌توانید از این ادویه برای طعم دار کردن انواع خورشت‌ها و پلوها نیز استفاده کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 12 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.