; فوت و فن ترشی لیته و خوشمزه ترین ترشی لیته و راز خوشمزگی - موسوی ها
فوت و فن پوره سیب زمینی و راز خوشمزگی پوره سیب زمینی حرفه ای

فوت و فن پوره سیب زمینی و راز خوشمزگی پوره سیب زمینی حرفه ای

فوت و فن پوره سیب زمینی فوت و فن پوره سیب زمینی و راز خوشمزگی پوره سیب زمینی حرفه ای در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی از …

فوت و فن چیپس کدو سبز و راز خوشمزگی چیپس کدو سبز خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیپس کدو سبز و راز خوشمزگی چیپس کدو سبز خوشمزه و خانگی

فوت و فن چیپس کدو سبز فوت و فن چیپس کدو سبز و راز خوشمزگی چیپس کدو سبز خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن گوشفیل و راز خوشمزگی گوشفیل و نکات پخت گوشفیل خانگی

فوت و فن گوشفیل و راز خوشمزگی گوشفیل و نکات پخت گوشفیل خانگی

فوت و فن گوشفیل فوت و فن گوشفیل و راز خوشمزگی گوشفیل و نکات پخت گوشفیل خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گوش فیل یکی از دسرهای …

فوت و فن ترشی لیته

خوشمزه ترین ترشی لیته طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز ترشی لیته شمالی طرز تهیه ترشی لیته اصل ترشی لیته چرخ شده انواع ترشی لیته مخلوط طرز تهیه ترشی لیته شیرازی طرز تهیه ترشی لیته بندری

فوت و فن ترشی لیته و خوشمزه ترین ترشی لیته و راز خوشمزگی ترشی لیته در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

ترشی یا لیته یک غذای ترش و شور است که از بادمجان پخته و کوبیده تهیه می‌شود. در گذشته، ترشی به انواع مختلف غذاها نیز اطلاق می‌شد، اما امروزه به طور عمده به سبزیجات و صیفی‌جات ترشی شده اشاره می‌کند. این روش تهیه غذا به ما امکان می‌دهد تا مدت طولانی‌تری از مصرف آن بهره‌برداری کنیم و در بسیاری از کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترشی‌ها دارای متروژیات و طعم‌های متنوعی هستند و در طبخ‌های مختلف استفاده می‌شوند. آنها به عنوان چاشنی‌های اصلی در غذاهای آسیایی به کار می‌روند. استفاده از سرکه در ترشی‌ها، عمر مفید آنها را افزایش می‌دهد و امکان استفاده از این مواد غذایی در فصولی که دسترسی به صیفی‌جات تازه محدود است، فراهم می‌سازد.

تاریخچه ترشی به قدمتی حدود ۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و از آن زمان تا کنون در بسیاری از فرهنگ‌ها و کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد غذایی، علاوه بر افزایش مدت نگهداری، به غذاهای مختلف طعم و مزه خاصی می‌بخشند.

برای تهیه ترشی لیته چی نیاز داریم

بادمجان گوشتی بی‌دانه یک کیلوگرم

فلفل دلمه‌ای سبز بزرگ یک عدد

فلفل دلمه‌ای قرمز بزرگ یک عدد

فلفل دلمه‌ای زرد بزرگ یک عدد

هویج متوسط سه عدد

سیر چهار حبه

گل کلم یک‌دوم یک گل کلم متوسط

فلفل سبز تند دو عدد

مرزه (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

نعناع (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

ترخون(خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

گشنیز (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

جعفری (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

پونه (خشک‌شده) یک قاشق غذاخوری

سرکه انگور به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

زردچوبه به مقدار لازم

روش تهیه ترشی لیته

ابتدا، بادمجان‌ها را به دقت بشویید. سپس آن‌ها را بر روی زغال یا گاز کبابی قرار داده و پزید.

پوست بادمجان‌ها را بکنید و سپس بادمجان‌های پخته شده را همراه با حبه‌های سیر در چرخ‌آسیاب قرار دهید و آن‌ها را خرد کنید.

خوشمزه ترین ترشی لیته طرز تهیه ترشی لیته بادمجان تبریز ترشی لیته شمالی طرز تهیه ترشی لیته اصل ترشی لیته چرخ شده انواع ترشی لیته مخلوط طرز تهیه ترشی لیته شیرازی طرز تهیه ترشی لیته بندری

فلفل دلمه‌ای، گل کلم، فلفل سبز تند و هویج را به صورت ریز خرد شده در نظر بگیرید.

بادمجان و سیر خرد شده را به مواد سبزیجات خرد شده اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید.

سبزی‌های خشک‌شده، نمک و زردچوبه را به مواد ترشی اضافه کرده و همزنی کنید.

مواد آماده شده را درون شیشه بریزید.

سرکه را به مقدار کافی روی ترشی بریزید تا سطح آن کاملاً پوشیده شود.

شیشه ترشی را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. سپس ترشی را برای یک هفته تا ده روز در یک محیط خنک قرار دهید.

فوت و فن ترشی لیته

مقدار فلفل سبز تند ترشی را می‌توانید با توجه به ذائقه خودتان کمتر یا بیشتر کنید.

برای کبابی کردن بادمجان، می‌توانید از فر هم استفاده کنید.

می‌توانید از سبزی‌های تازه برای ترشی استفاده کنید. فقط باید سبزی‌ها را به‌خوبی شسته و خشک کرده و سپس آنها را خرد کرده و به ترشی اضافه کنید.

می‌توانید همه مواد ترشی را با همزن یا مخلوط‌کن مخلوط کنید تا شبیه ترشی لیته اصیل شود.

برای بیشتر کردن عطر و طعم ترشی لیته، می‌توانید از ادویه‌های ترشی نیز استفاده کنید.

ترشی لیته را حتماً با غذاهای کتلت، آبگوشت، کوفته و دیگر غذاهای نانی امتحان کنید.

انواع ترشی لیته مخلوط

ترشی لیته مخلوط یکی از چاشنی‌های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم و عطر بی‌نظیرش در کنار انواع غذاها سرو می‌شود. این ترشی خوشمزه در مناطق مختلف ایران با دستورها و مواد اولیه متنوعی تهیه می‌شود که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم:

ترشی لیته شمالی: این نوع ترشی با سبزیجات متنوعی مانند بادمجان، گوجه‌فرنگی، هویج، گل کلم، فلفل سبز و سیر تهیه می‌شود. از ادویه‌های اصلی این ترشی می‌توان به سیاه دانه، گلپر، تخم گشنیز و زردچوبه اشاره کرد. ترشی لیته شمالی معمولاً طعم تند و تیزی دارد.

ترشی لیته جنوبی: در تهیه این ترشی از سبزیجاتی مانند بادمجان، هویج، فلفل دلمه‌ای، سیر و گشنیز استفاده می‌شود. همچنین تمبر هندی، رب انار و ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز و زردچوبه به آن طعم و رنگ منحصربه‌فردی می‌بخشند. ترشی لیته جنوبی معمولاً طعم ترش و ملس دارد.

ترشی لیته بندری: این ترشی با بادمجان، گوجه‌فرنگی، سیر، فلفل سبز تند و ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز، زردچوبه و تخم گشنیز تهیه می‌شود. ترشی لیته بندری معمولاً طعم تند و آتشین دارد.

ترشی لیته بادمجان و گل کلم: این ترشی ترکیبی از بادمجان، گل کلم، هویج، سیر، فلفل سبز و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، سیاه دانه و گلپر است. این ترشی طعم ملایم و دلپذیری دارد.

ترشی لیته بادمجان و کدو: این نوع ترشی با بادمجان، کدو حلوایی، هویج، سیر، فلفل سبز و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، سیاه دانه و گلپر تهیه می‌شود. ترشی لیته بادمجان و کدو طعم شیرین و ملایمی دارد.

در نهایت، تنوع در انواع ترشی لیته مخلوط به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد و می‌توان با تغییر در نوع و مقدار سبزیجات و ادویه‌ها، ترشی‌های متنوع و خوشمزه‌ای را تهیه کرد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 18 مهر 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.