فوت و فن سمنو و راز خوشمزگی سمنو و نکات پخت سمنو خوشمزه
فوت و فن برنج تایلندی و راز خوشمزگی برنج تایلندی چیست
فوت و فن برنج تایلندی فوت و فن برنج تایلندی و راز خوشمزگی برنج تایلندی چیست در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برای بهترین نتیجه در پخت برنج …
فوت و فن املت سیب زمینی و راز خوشمزگی املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی
فوت و فن املت سیب زمینی فوت و فن املت سیب زمینی و راز خوشمزگی املت سیب زمینی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. املت …
فوت و فن کوکو قارچ و راز خوشمزگی کوکو قارچ خوشمزه و خانگی
فوت و فن کوکو قارچ فوت و فن کوکو قارچ و راز خوشمزگی کوکو قارچ خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کوکو یک غذای محبوب …
فوت و فن سمنو
فوت و فن سمنو و راز خوشمزگی سمنو و نکات پخت سمنو خوشمزه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
سمنو، به عنوان یکی از جزءهای اساسی میز هفتسین در جشن نوروز، از عصاره جوانه گندم به دست میآید. این ماده غذایی ارزشمند بهعنوان نمادی از قدرت و برکت در این مناسبت معنوی شناخته میشود. در مناطق مختلف ایران، مخصوصاً در پایان سال، سمنو به صورت گروهی تهیه و مصرف میشود.
سمنو، دارای ویتامینها و آنتیاکسیدانهای متنوعی است که به طور چشمگیری ارزش غذایی آن را افزایش دادهاند. طب سنتی این ماده را به دارای خاصیت گرمتن و تعادلدهنده طبع تصنیف میکند. هر ۱۰۰ گرم از سمنو، حاوی تقریباً ۳۰۰ کیلوکالری، ۰٫۶ گرم پروتئین و ۵۲ گرم کربوهیدرات است.
با توجه به فواید بیشماری که دارد، سمنو بهعنوان نمادی از جشنهای ایرانی، بهویژه نوروز، بسیار مهم شده است. این دسر خوشمزه میتواند جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات شیرین در برنامههای تغذیهای معتبرتر باشد. ارزش افزوده این دستور غذایی در آن است که هیچ نیازی به افزودن شیرین کنندههای صناعی ندارد و طعم شیرین آن به طور طبیعی از خود جوانه گندم بهدست میآید.
مواد لازم برای تهیه سمنو
گندم: ۱ لیوان
آرد مخصوص سمنو، آرد گندم یا آرد نان سنگک: ۲ لیوان
آب: ۵ لیوان
روش پخت سمنو
برای تهیه سمنو خانگی، نیازی به افزودن شکر ندارید و طعم شیرینی آن از جوانه گندم بدست میآید. فرآیند تهیه سمنو خانگی به روش زیر انجام میشود:
گندمها را دقیقاً تمیز کنید و با آب سرد بشوید. دانههای شکسته گندم را جدا کرده و اطمینان حاصل کنید که همه دانهها سالم هستند.
گندمهای شسته شده را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی آنها مقداری آب بریزید. میزان آب روی گندم باید تقریباً دو انگشت باشد. ظرف را در مکان خنک و کم نور قرار دهید و گندمها را به مدت دو روز سبز کنید.
در طول این دو روز، ۴ تا ۵ بار آب گندمها را تعویض کنید. در این زمان، گندمها شروع به جوانه زدن میکنند و رنگ آنها سفید میشود.
گندمهای جوانه زده را به مدت ۲۴ ساعت در یک پارچه تنظیف مرطوب قرار دهید تا دانهها ریشه کمی بزنند. در این مدت، پارچه را همیشه مرطوب نگه دارید.
پس از گذشت یک روز، گندمها را در آبکش بریزید. توجه داشته باشید که گندمها نباید روی یکدیگر تلنبار شوند. ارتفاع گندمها در آبکش باید تقریباً ۲ سانتیمتر باشد.
گندمها را با فشار ملایم آبکش بشویید. فشار آب نباید زیاد باشد تا جوانهها آسیب نبینند. سپس گندمها را در همان آبکش نگه دارید و روی آنها پارچهای مرطوب قرار دهید. این پارچه همیشه باید مرطوب باشد. گندمهای جوانه زده باید ۲ تا ۳ روز در این حالت باقی بمانند.
در این مدت، چند بار روی پارچه آب تنظیف بریزید تا پارچه بوی نامطبوع نگیرد. به یاد داشته باشید که اگر گندمها خیلی سبز و بلند شوند و از پارچه بیرون زده شوند، سمنو تلخ و کمشیرین میشود. برای بهتر شدن طعم سمنو، تمام میکشد و جوانه زنی گندم مهم است.
جوانهها را زیر آب شیر بگیرید، خوب بشوید و سپس گندمهای جوانه زده را تکهتکه کنید. سپس گندمها را همراه با کمی آب گرم در مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید.
گندمهای میکس شده را در صافی پارچهای بریزید و با فشار دادن شیرهای که خارج میشود، به طور کامل شیره را جدا کنید. سپس شیره گندم را به تدریج روی آرد گندم یا آرد سنگک بریزید و خوب مخلوط کنید. اگر آرد گوله شد، از الک یا صافی رد کنید.
مواد فوق را همراه با ۵ لیوان آب در ظرف مناسبی قرار دهید و روی حرارت متوسط قرار دهید. مدام مخلوط کنید. وقتی مخلوط به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به طور مکرر مخلوط کنید تا سمنو غلیظ شود.
زیر قابلمه شعله پخشکن را قرار داده و درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید. این کار باعث بهبود رنگ سمنو و دهنده رنگ زیبا به آن میشود. سمنو را به مدت یک ساعت دمکشیده و در این بازه زمانی چندین بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در نیم ساعت اخیر پخت، برای بهتر شدن طعم و عطر سمنو، چند عدد بادام یا گردو با پوست داخل سمنو بریزید.
با اجرای بهترین روش پخت سمنو، که هم سمنو را شیرین متعادل و هم بدون شکر تولید میکند، میتوانید یک وعده غذایی مغذی و مقوی را در خانه تهیه کنید. این سمنو، به ویژه برای کودکان و زنان باردار، یک گزینه سالم و خوشمزه است که از تجربهی آشپزی خود لذت ببرید.
فوت و فن سمنو
در مناطق مختلف ایران، برای تهیه آرد سمنو، از روش زیر استفاده میشود: گندمها را در پارچه یا کیسهای از نخ قرار میدهند و به طور متناوب آب روی آنها پاشند. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار میکنند تا گندمها خیس شوند و جوانه بزنند. بهخاطر داشته باشید که جوانه نباید بیش از حد رشد کند؛ زیرا این موضوع میتواند سبب تلخ شدن آرد سمنو شود.
بعد از جوانهزدن گندم، آنها را از پارچه نخی خارج کرده و در یک مکان گرم و خشک به طور گسترده پهن میکنند تا خشک شوند. پس از خشک شدن، گندمها را آسیاب میکنند و آرد حاصله را در تهیه سمنو به کار میبرند.
برای تزیین و ایجاد رنگ زیباتر در سمنو، سه ساعت قبل از دم کردن آن، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن حیوانی به مخلوط اضافه میکنند. این اقدام باعث خوشرنگ شدن رنگ سمنو میشود.
در هنگام پختن سمنو، بهیاد داشته باشید که به آرامی و تدریجی سمنو را پخته کنید. برای اینکار، صبور باشید زیرا پخت سمنو نیازمند زمان طولانی است و باید حداقل ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت باقی بماند.
دلیلی که سبب کشدار شدن سمنو میشود، وجود جوانه گندم در آن است. جوانه گندم دارای ویتامینها و خواصی متعدد است که به سلامتی بدن کمک میکند.
بعضی افراد باور دارند که اضافه کردن یخ به سمنو، به زیباتر شدن ظاهر آن کمک میکند.
اگر نسخهای بهتر و سریعتر از روش تهیه سمنو خانگی دارید، حتماً آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
تهیه سمنو خانگی از پارچه نخی برای خیساندن گندمها توصیه میشود و هر چند ساعت یکبار پارچه را مرطوب کنید تا جوانهزنی به خوبی انجام شود.
بعد از پختن سمنو خانگی، مرحله تزیین آن میآید. شما میتوانید از گردو، بادام و پسته خردشده برای تزیین سمنو استفاده کنید.
در صورت غلظت بالای سمنو، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید و منتظر باشید تا دوباره به جوش آید.
بهیاد داشته باشید که اگر جوانه گندم به طور زیادی رشد کند، سمنوی شما تلخ خواهد شد.
راز خوشمزگی پخت سمنو
جهت تهیه سمنو، توصیه میشود از گندمهای تازه و با کیفیت استفاده کنید.
استفاده از قابلمه مسی در فرآیند پخت سمنو باعث تغییر رنگ آن به رنگ قرمز میگردد.
مدت زمان لازم برای خیساندن گندمها در آب وابسته به دمای هوا است. در تابستان، حدود ۲ روز خیساندن گندمها کافی است.
استفاده از پارچه نخی توصیه میشود؛ زیرا پارچه نخی بهتر از نایلون نم را نگهداشته و جلوی چسبندگی آن را میگیرد.
پس از قرار دادن گندم در پارچه، پارچه را در آبکش قرار دهید تا از گندم آب جاری شود.
برای کنترل نم روی پارچه میتوان از اسپری آب استفاده کرد.
جهت تهیه سمنو، توصیه میشود از گندم شمال استفاده کنید؛ زیرا این نوع گندم به نسبت گندمهای جنوب، دارای میزان شیرینی بیشتری است.
اگر سمنوی تان بسیار غلیظ شد، با اضافه کردن کمی آب و جوشاندن آن، مشکل حل خواهد شد.
در صورتی که قصد نگهداری سمنو برای مدت ۳ یا ۴ ماه را دارید، سمنو باید غلیظتر باشد تا به مدت طولانیتری خوب نگهدارد و از کپک جلوگیری شود.
مهم است توجه داشته باشید که جوانههای سبز نروید؛ زیرا این امر موجب افزودن طعم تلخ و سبزی به سمنو میشود.
تفالههای گندم را نگهدارید؛ زیرا این تفالهها حاوی مقدار زیادی سبوس گندم هستند که فواید بسیاری دارند.
برای حاصلی همگن از ترکیب شیره گندم و آب ولرم، آنها را بهخوبی مخلوط و ترکیب کرده تا به صورت گلولهگلوله باشند.
خواص سمنو برای استخوان
استفاده صحیح از سمنو میتواند منجر به افزایش تقویت عمومی بدن، به ویژه استخوانها، شود. این تقویت به دلیل حاوی بودن سمنو از مقادیر غنی کلسیم و پتاسیم رخ میدهد و میتواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. افراد میانسالی که در خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند، با مصرف متناسب سمنو میتوانند از این بیماری جلوگیری نموده و استخوانهای خود را تقویت کنند.
خواص سمنو برای لاغری
با توجه به میزان فیبر بالا در سمنو، این غذای مغذی میتواند برای کاهش وزن مفید باشد. این امکان به دلیل ایجاد حس سیری بلندمدت و کاهش ریزه خواری، واکنشی ایجاد میکند که از پرخوری جلوگیری میکند. با این حال، افرادی که دارای اضافه وزن هستند، باید به میزان مناسبی سمنو مصرف کنند و از افراط در مصرف آن خودداری کنند، زیرا تعادل در مصرف تمامی غذاها برای حفظ سلامتی بدن بسیار مهم است.