فوت و فن پخت خورش آلو مسما و راز خوشمزگی خورش آلو مسما در منزل
فوت و فن آش ترش مازندران و راز خوشمزگی آش ترش مازندران خانگی
فوت و فن آش ترش مازندران فوت و فن آش ترش مازندران و راز خوشمزگی آش ترش مازندران خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آش ترش کی …
فوت و فن کوکو سویا و راز خوشمزگی کوکو سویا خوشمزه و خانگی
فوت و فن کوکو سویا فوت و فن کوکو سویا و راز خوشمزگی کوکو سویا خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کوکو و کتلت به …
فوت و فن آبگوشت به و بادمجان قمی و راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی
فوت و فن آبگوشت به و بادمجان قمی فوت و فن آبگوشت به و بادمجان قمی و راز خوشمزگی آبگوشت به و بادمجان قمی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
فوت و فن پخت خورش آلو مسما
فوت و فن پخت خورش آلو مسما و راز خوشمزگی خورش آلو مسما در منزل در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
“غذای مسما یا خورشت آلو، یکی از پرطرفدارترین انواع غذا در فرهنگ غذایی ایرانی است و با طعم لذیذ خود در بین غذاهای مراسمی و مجلسی ایران جایگاه خاصی دارد. این غذا عمدتاً به عنوان یک خوراک مناطق شمالی ایران شناخته میشود، اما در مناطق مختلف این منطقه، تهیه آن با تفاوتهای کمی در روشها انجام میشود. با رعایت اصول پایه در دستور پخت خورشت آلو، میتوان به شکل خلاقانهای دیگر مواد و افزودنیهای مختلفی را به مقدارهای متفاوت اضافه کرد.”
آشنایی با گوشت مناسب برای تهیه خورشت آلو
در روش تهیه خورشت آلو با مرغ، شما میتوانید از بخشهای مختلف مرغ استفاده کنید، از جمله قسمتهای فیله و همچنین قسمت ران با استخوان مرغ. در این دستور آشپزی، ما از قسمت فیله مرغ استفاده کردهایم.
علاوه بر این، در تهیه خورشت آلو، میتوانید از گوشت قرمز (مانند گوسفند و گوساله)، کوفته قلقلی، اردک، بلدرچین و بوقلمون نیز استفاده کنید. با تغییر مواد اصلی، میتوانید تنوعی در طعمها و انتخابهای مختلف برای خورشت آلو خود تجربه کنید.”
آشنایی با آلو مناسب برای خورشت آلو
“برای آمادهسازی خورشت آلو مسما، آلوها را میتوانید بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید.
پیشنهاد میشود قبل از پخت، حتماً هستههای آلوها را جدا کنید تا در فرآیند پخت بهتر عمل کنید.
در مراحل تهیه خورشت آلو مسما، از آلوهای سیاه، زردآلو قیسی یا ترکیبی از هر دو نوع آلو استفاده کنید. این انتخاب به ترجیحات شما وابسته است و با تنوع در نوع آلوها، میتوانید طعم و رنگهای متنوعی در خورشت خود ایجاد کنید.”
نکات مهم برای پخت خورشت آلو
در مراحل اختتامی تهیه خورشت آلو مسما، زعفران دمکرده را به خورشت آلو اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کند.
برای تنظیم شیرینی خورشت آلویتان، میتوانید به میزان دلخواه خود شکر اضافه کنید. اگر تمایل دارید خورشت آلو ترش باشد، در ۱۰ دقیقه آخر، کمی آبغوره به خورش اضافه کنید.
تهیه خورش آلو معمولاً با آب کم یا به عبارت دیگر آب تنگ و غلیظ انجام میشود. اما اگر بخواهید، میتوانید مقدار آب بیشتری برای خورشت استفاده کنید و مقدار آب را به سلیقه خود تنظیم کنید.
استفاده از یک قاشق چایخوری گلاب در طرز تهیه خورشت آلو مسما طعم آن را بسیار دلپذیرتر میکند. شما میتوانید گلاب را جداگانه با آلوها بپزید و پس از آن به خورشت اضافه کنید.
برای افزایش لعاب در خورشت آلو مسما، میتوانید سیبزمینی نیز به آن اضافه کنید. در این حالت، بهتر است سیبزمینیها را به شکل نگینی خرد کنید و پیش از افزودن به خورشت، با کمی روغن یا کره تفت دهید تا در طول پخت ظاهر جذاب خود را حفظ کنند.
اگر تمایل دارید، میتوانید رب گوجهفرنگی را با گوجهفرنگی جایگزین کنید، اما بهتر است آن را حتماً پوره کنید. اگرچه در این حالت، رنگ خورش آلو به شدت قرمز نخواهد شد.
اضافه کردن زرشک و گردوی خرد شده در مرحله آخر به خورشت آلو، آن را مجلسیتر میکند. شما میتوانید هنگام تفت زرشک، شکر را به کمی روغن یا کره اضافه کنید.
خورشت آلو مسما معمولاً با برنج سرو میشود و میتوانید با انواع سالاد، ترشی و سبزیجات همراه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو با مرغ
فیله یا سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
آلو بخارا: ۱۵ عدد
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن یا کره: به میزان لازم برای طبخ غذا
روش تهیه خورشت آلو با مرغ
برای تهیه خورشت آلو با مرغ، آلوها را در آب گرم برای حداقل ۳۰ دقیقه تا حداکثر ۳ ساعت خیس کنید. سپس مرغ را پس از شستشو به قطعات مکعبی به اندازه ۲ سانتیمتر خرد کنید. میتوانید از ران مرغ هم استفاده کنید. در مرحله نخست از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ، مرغ را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید.
در تابه داغ، روغن را اضافه کنید و پس از داغ شدن، تکههای مرغ را به آن اضافه کنید. زردچوبه و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تا زمانی که مرغ طلایی و تفت خورده شود، آنها را سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکههای مرغ، آنها را از تابه بردارید.
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در تابه سرخ کنید. آلوها را آبکشی کرده و هسته آنها را بیرون بیاورید. آلوها را به تابه اضافه کنید و تا زمانی که تغییر رنگ داده و به رنگ طلایی درآید، تفت دهید. رب گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید و تا زمانی که رنگ باز کند و طعم خامی خود را از دست دهد، تفت دهید. اگر تمایل دارید، میتوانید از گوجهفرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. به مواد در تابه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
۲ لیوان دستهدار فرانسوی آب جوش را به مواد اضافه کنید و تکههای مرغ را در همین مرحله از طرز تهیه خورشت آلو با مرغ اضافه کنید. حرارت را به حالت ملایم تنظیم کنید. اگر تمایل دارید از سیبزمینی استفاده کنید، آن را پس از سرخ کردن به مواد اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورشت، زعفران دمکرده (و در صورت تمایل، یک قاشق چایخوری گلاب) را اضافه کنید. میزان شیرینی خورشت آلو را بچشید و اگر میخواهید شیرینتر باشد، به آن کمی شکر اضافه کنید. همچنین، میتوانید از رب انار در طرز تهیه خورشت آلو با مرغ استفاده کنید. پس از اینکه تمام مواد به حد کافی نرم شدند، حرارت را خاموش کرده و خورشت آلو با مرغ را در ظرف مناسب سرو کنید.
روش تهیه خورشت آلو با گوشت
برای تهیه خورش آلو با گوشت، ابتدا مرغ را حذف کرده و به جای آن، ۵۰۰ گرم گوشت قرمز (مانند گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله) را به تکههای کوچک برش دهید. یک پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیازها اضافه کرده و با کمی زردچوبه و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، آب جوش اضافه کرده و در ظرف را بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و به گوشت اجازه دهید به خوبی بپزد. در صورت تمایل، میتوانید از زودپز برای پختن گوشت استفاده کنید.
در این مرحله، سس خورشت را آماده کنید. یک پیاز دیگر را سرخ کنید و رب گوجه فرنگی و آلوهای خیسانده و بدون هسته را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن آلوها، آنها را با مقداری آب بپزید.
بعد از پختن گوشت، آن را از آب گوشت جدا کنید و به آلو و سس خورشت اضافه کنید. از آب گوشت به مقدار ۱ تا ۲ لیوان جدا کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از جوش آمدن آب، ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی بپزند و خورش آماده شود. در ۱۰ دقیقه پایانی، نمک و چاشنیهای دیگر را به خورش اضافه کنید.
حالا خورش آلو با گوشت آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
روش تهیه خورشت آلو شمالی
برای تهیه خورشت آلو مازندرانی یا شمالی، روش تهیه آن مشابه با روشهای قبلی است با این تفاوت که در این حالت از گوشت اردک یا مرغ به عنوان منبع پروتئین استفاده میشود و همچنین رب انار به عنوان چاشنی اصلی این خورشت به آن اضافه میشود. برای تزیین و افزایش طعم، میتوانید از زرشک سرخ شده یا دانههای انار قرمز نیز استفاده کنید. تهیه این خورشت با این تغییرات، تجربهای متفاوت و لذیذ را برای شما به ارمغان خواهد آورد.