; فوت و فن حمص و راز خوشمزگی حمص خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن حلوا ارده و راز خوشمزگی حلوا ارده خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا ارده و راز خوشمزگی حلوا ارده خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا ارده فوت و فن حلوا ارده و راز خوشمزگی حلوا ارده خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آیا به عنوان گزینه‌های …

فوت و فن دلمه برگ مو و چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم

فوت و فن دلمه برگ مو و چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم

فوت و فن دلمه برگ مو  فوت و فن دلمه برگ مو و چاشنی دلمه برگ مو را کی اضافه کنیم و نکات پخت دلمه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه …

فوت و فن شربت ریحان و راز خوشمزگی شربت ریحان خوشمزه و خانگی

فوت و فن شربت ریحان و راز خوشمزگی شربت ریحان خوشمزه و خانگی

فوت و فن شربت ریحان فوت و فن شربت ریحان و راز خوشمزگی شربت ریحان خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شربت ریحان، نوشیدنی اصیل …

فوت و فن حمص

طرز تهیه حمص چیست حمص را با چی بخوریم طرز تهیه حمص نواب ابراهیمی طریقه تحضیر حمص بطحینه طرز تهیه هوموس نی نی سایت تغذیه حمص کالری حمص رژیمی طرز تهیه حمص بدون ارده

فوت و فن حمص و راز خوشمزگی حمص خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

حمص، یک دیپ یا پراکنده بسیار خوش طعم، از ترکیباتی مانند نخود، ارده، لیمو و انواع ادویه‌ها ساخته می‌شود و عمدتاً در منطقه خاورمیانه و مدیترانه محبوب است. این حمص لذیذ لبنانی یکی از شناخته‌شده‌ترین و خوش طعم‌ترین پیش‌غذاها و خوراک‌های کشور لبنان است که برای اولین بار آن را امتحان کرده‌اند، به زودی طرفدار آن می‌شوند. حمص به عنوان یک غذای مقوی و انرژی‌زا با ترکیب نخود و ارده شهرت دارد و یکی از غذاهای محبوب در خاورمیانه به حساب می‌آید.

حمص از چی تشکیل شده

نخود اصلی‌ترین ماده در تهیه حمص است و با پختن نخود تا حدی که نرم شود، به شکل خمیر صاف درمی‌آید. در دستور پخت ما، هم از نخود کنسروی و هم از نخود خانگی می‌توانید استفاده کنید. من اغلب این دو نوع نخود را جایگزین یکدیگر می‌کنم و معمولاً با نخود خانگی، طعم کمی متفاوتی حاصل می‌شود.

ارده، که از دانه‌های کنجد آسیاب شده به دست می‌آید، به حمص طعمی عمیق و خوشمزه می‌بخشد. ارده‌ای که از کنجد برشته محلی ساخته شده، می‌تواند از فروشگاه‌های محلی تهیه شود و در تهیه این دیپ از ابتدا به کار می‌رود.

استفاده از آب لیموی تازه در حمص اهمیت زیادی دارد، چرا که آب لیموی بطری‌شده طعم مناسبی ندارد. همچنین می‌توانید مقدار کمی سیر تازه به حمص اضافه کنید. من معمولاً یک قطعه کوچک سیر می‌افزایم، و شما نیز می‌توانید با افزودن سیر برشته، به آن طعم و عطر بیشتری ببخشید. زیره آسیاب شده و نمک نیز به طعم آن کمک شایانی می‌کنند، زیرا زیره آسیاب شده طعم و ارزش غذایی بیشتری به آن می‌افزاید.

روغن زیتون باعث بهبود بافت حمص می‌شود و شما می‌توانید در زمان سرو، کمی روغن زیتون روی آن بریزید. من شخصاً ترجیح می‌دهم از روغن زیتون با طعم ملایم و میوه‌ای در تهیه حمص استفاده کنم. علاوه بر این، می‌توانید به حمص خود مواد دیگری نیز اضافه کنید. من شخصاً علاقه‌مند به افزودن فلفل قرمز برشته به حمص خود هستم.

فوت و فن حمص

جدا کردن پوست نخود در تهیه حمص یکی از مهم‌ترین مراحل این دستور غذایی است. اگرچه این مرحله ممکن است کمی وقت‌گیر باشد اگر شیوه صحیح آن را ندانید، با استفاده از روش جوش‌شیرین می‌توانید این فرآیند را به آسانی و سریعتر انجام دهید.

حمص به عنوان یک غذای محبوب در خاورمیانه شناخته می‌شود و قرن‌هاست که در این منطقه مورد استفاده است. این غذا هم به عنوان پیش‌غذا و هم به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود و اغلب با نان پیتا گرم و زیتون تازه سرو می‌شود. علاوه بر این، گاهی حمص به همراه فلافل تازه سرخ‌شده و یک غذای دیگر به نام فول‌مدامس در یک ظرف مخلوط به نام حمص‌فول سرو می‌شود.

در کشورهای غربی، حمص معمولاً به عنوان یک پیش‌غذا یا مکمل غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اغلب همراه با سبزیجات تازه، چیپس و نان پیتا سرو می‌شود. گرچه در گذشته حمص به این اندازه محبوب نبود، اما اخیراً نسخه‌های آماده حمص با طعم‌های متنوع در فروشگاه‌های مواد غذایی مختلف عرضه می‌شوند. این نسخه‌های آماده شامل طعم‌های متفاوتی مانند فلفل دلمه‌ای کبابی، هالاپینو، ریحان و غیره هستند. در ایران، این نسخه‌های آماده به طور معمول در دسترس نیستند، اما در سایر کشورها به راحتی یافت می‌شوند. بنابراین، با یادگیری دستور تهیه حمص اصلی، شما می‌توانید نسخه‌های مختلفی با طعم‌هایی مانند حمص با طعم آووکادو-گشنیز یا حمص با طعم فندق بسازید. وقتی اصول اساسی تهیه حمص را یاد بگیرید، می‌توانید در انتخاب طعم‌های متنوع آزادانه عمل کنید.

مواد لازم برای تهیه حمص

سه و نیم فنجان نخود کنسروی یا خیس‌خورده و پخته‌شده؛

یک قاشق غذاخوری جوش شیرین برای جدا کردن پوست نخود؛

یک‌سوم فنجان خمیر ارده یا طحینه؛

هشت حبه سیر کبابی یا بیشتر (در صورت تمایل به طعم سیر می‌توانید یک تا سه حبه سیر خام استفاده کنید)؛

یک‌چهارم فنجان آبلیموی تازه یا بیشتر برای طعم‌دهندگی به حمص؛

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون خالص و کمی بیشتر برای تزئین؛

سه‌چهارم قاشق چای‌خوری زیره؛

نصف قاشق چای‌خوری (یا بیشتر) نمک؛

اندکی فلفل تند؛

پاپریکا و جعفری خردشده برای تزئین (اختیاری).

روش تهیه حمص

اگر از نخود کنسروی استفاده می‌کنید، اولین گام تخلیه آب کنسرو و شستشوی نخود با آب است. پس از پختن نخودها، آب اضافی آن‌ها را دور ریزید و اجازه دهید نخودها تا رسیدن به دمای اتاق خنک شوند. جدا کردن پوست نخود اختیاری است اما برای حمصی با بافت یکدست‌تر توصیه می‌شود. برای جدا کردن پوست، نخودها را درون یک قابلمه قرار دهید، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه کنید و مطمئن شوید که همه نخودها با جوش شیرین پوشیده شده‌اند. نخودها را به مدت دو تا سه دقیقه تحت حرارت ملایم قرار دهید تا پوست آن‌ها جدا شود.

پس از جدا شدن پوست، نخودها را در کاسه بزرگی ریخته و با آب سرد بشویید تا پوست نخود به راحتی جدا شود. این روش مؤثری برای جدا کردن پوست نخودها است. روش دستی نیز وجود دارد که در آن هر نخود را به صورت جداگانه از پوست خارج می‌کنید که اگرچه وقت‌گیر است، بافت حمص را یکدست‌تر می‌کند.

به منظور تزئین، حدود پانزده تا بیست نخود را کنار بگذارید. سپس نخود، خمیر ارده، سیر کبابی، آب‌لیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک، زیره، و فلفل تند را در دستگاه غذاساز با تیغه مخلوط‌کن اضافه کرده و مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست و یکنواخت حاصل شود.

طعم مخلوط را چک کنید و در صورت نیاز برای ارتقاء طعم، به سلیقه خود نمک، فلفل یا آب‌لیمو اضافه کنید. در صورتی که مخلوط خیلی غلیظ است، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.

حمص را در ظرف مناسبی بریزید و با قاشق در وسط آن گودی ایجاد کنید. سپس آن را با نخودهای کنار گذاشته، روغن زیتون، پاپریکا و جعفری خرد شده تزئین نمایید. حمص را با نان پیتا، نان‌های ترد، و سبزیجات تازه سرو کنید که بسیار خوش طعم خواهد بود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 20 آذر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.