فوت و فن شله مشهدی و راز خوشمزگی شله مشهدی خوشمزه و خانگی
فوت و فن شامی بوقلمون و راز خوشمزگی شامی بوقلمون خوشمزه و خانگی
فوت و فن شامی بوقلمون فوت و فن شامی بوقلمون و راز خوشمزگی شامی بوقلمون خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. شامی بوقلمون یک …
فوت و فن سوپ شلغم و راز خوشمزگی سوپ شلغم خوشمزه و خانگی
فوت و فن سوپ شلغم فوت و فن سوپ شلغم و راز خوشمزگی سوپ شلغم خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سوپ شلغم، که در …
فوت و فن بستنی لیمویی و راز خوشمزگی بستنی لیمویی خوشمزه و خانگی
فوت و فن بستنی لیمویی فوت و فن بستنی لیمویی و راز خوشمزگی بستنی لیمویی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با بستنی …
فوت و فن شله مشهدی
فوت و فن شله مشهدی و راز خوشمزگی شله مشهدی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
شله مشهدی، که مردم مشهد آن را به سادگی با نام “شله” میشناسند، یکی از انواع آشها به شمار میرود. این غذا از ترکیب گوشت، انواع حبوبات و ادویههای گوناگون تهیه میشود و گاهی برای افزایش غنای طعم و ارزش تغذیهای، مغز قلم گاو به آن اضافه میشود.
با بررسی مواد تشکیلدهنده شله مشهدی، میتوان دریافت که این غذا قادر است سلایق مختلف را راضی کند. این غذا شامل تنوعی از حبوبات، برنج، گوشت و ادویهجات است، و هم به دوستداران غذاهای برنجی، هم طرفداران غذاهای آبکی، دوستداران غذاهای گوشتی و علاقمندان به غذاهای حاوی حبوبات، خوشایند است.
هرچند شله مشهدی در دستهبندیهای آش و حلیم در کتابهای آشپزی قرار دارد و شباهتهایی با خورشت قیمه، حلیم و آش دارد، ولی در واقع نوعی غذای مستقل است. این غذا به خاطر شباهتهایی که در فرمول پخت با این دستهبندیها دارد، در آنها جای میگیرد.
مواد لازم برای تهیه شله مشهدی
۵۰۰ گرم گوشت گوساله
۲ پیمانه نخود
۱ پیمانه لوبیا چیتی
۱ پیمانه لوبیا رشتی
۱ پیمانه لوبیا سفید
۱ پیمانه ماش
۱ پیمانه عدس
۳ پیمانه بلغور گندم
۱ ۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه
۱/۲ کیلو گرم پیاز
به مقدار لازم نمک و فلفل
۱ قاشق چای خوری رنده جوز هندی
۱ قاشق چای خوری زنجبیل
۱ قاشق چای خوری پودر دارچین
۱/۴ قاشق چای خوری پودر هل
طرز تهیه شله مشهدی
آش شله مشهدی، یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای محلی مشهد است که عمدتاً در مناسبتهای ویژه مذهبی و در ایامی چون ماه مبارک رمضان و محرم تهیه میگردد. این آش با داشتن ترکیباتی نظیر گندم، گوشت، برنج، انواع حبوبات و ادویهها، طعمی منحصربهفرد دارد. برای پخت آش شله، ابتدا حبوبات را خیسانده و آب آنها را چند بار عوض میکنیم تا نفخ آنها کاهش یابد. سپس گوشت را در کنار پیاز کامل و پوستکنده در یک قابلمه با آب میپزیم. پس از پختن، پیازها را دور ریخته و گوشت را ریشریش کرده و کنار میگذاریم.
در مرحله بعدی، بلغور گندم را در قابلمهای میریزیم و به آن آب گوشت اضافه مینماییم. پس از جوش آمدن، حرارت را کاهش داده و برنج نیمدانه را به آن اضافه میکنیم. بعد از اینکه برنج پخت، حبوبات پخته شده را به آش افزوده و مخلوط میکنیم تا حبوبات به خوبی له شوند. گوشت پخته و ریشریش شده نیز به ترکیب اضافه شده و مخلوط میگردد. در پایان، ادویههای انتخابی را با مقداری آب گرم مخلوط کرده و به آش افزوده میشود. پس از پخت کامل و اینکه آش به خوبی جا افتاد، آن را در ظروف سرو ریخته، با قیمه تزئین کرده و در زمان افطار سرو مینماییم.
فوت و فن شله مشهدی
برای اضافه کردن قیمه به عنوان تزئین بر روی آش شله، میتوانید از گوشت چرخکرده به جای گوشت معمولی قیمه استفاده کنید.
همانند حلیم، برای رسیدن به بافت غلیظ و همگن در آش شله، مهم است که به طور مداوم آن را هم بزنید.
اگر میخواهید آش شله خود را جذابتر و خوشطعمتر کنید، افزودن قلم گوساله یا گاو، همچنین استفاده از آب گوشت یا آب قلم، انتخاب خوبی است. اضافه کردن پودر هل به آش شله نیز میتواند عطر و طعم دلپذیری به آن اضافه کند.
برای تزئین آش شله، استفاده از گوشت قیمه متداول است. در صورت تمایل، میتوانید مقداری خورشت قیمه تهیه کرده و بر روی آش بریزید. این کار برای افزایش زیبایی و طعم آش انجام میگردد، اما لازم نیست و به سلیقه شما بستگی دارد.