; فوت و فن مرصع پلو و راز خوشمزگی مرصع پلو خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن خاگینه و راز خوشمزگی خاگینه و نکات پخت خاگینه

فوت و فن خاگینه و راز خوشمزگی خاگینه و نکات پخت خاگینه

فوت و فن خاگینه فوت و فن خاگینه و راز خوشمزگی خاگینه و نکات پخت خاگینه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. خاگینه، یکی از انواع خوراکی‌های لذیذ …

فوت فن کباب چنجه و راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه

فوت فن کباب چنجه و راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه

فوت فن کباب چنجه فوت فن کباب چنجه و راز خوشمزگی کباب چنجه و نکات پخت کباب چنجه در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. غذای چنجه یکی از …

فوت و فن آب دوغ خیار و راز خوشمزگی آب دوغ خیار خوشمزه و خانگی

فوت و فن آب دوغ خیار و راز خوشمزگی آب دوغ خیار خوشمزه و خانگی

فوت و فن آب دوغ خیار فوت و فن آب دوغ خیار و راز خوشمزگی آب دوغ خیار خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آب‌دوغ …

فوت و فن مرصع پلو

مرصع پلو رزا منتظمی مرصع پلو شیرازی تزیین مرصع پلو طرز تهیه مرصع پلو برای 10 نفر مرصع پلو با ماهیچه طرز تهیه مرصع پلو با هویج مرصع پلو با مرغ مرصع پلو با گوشت

فوت و فن مرصع پلو و راز خوشمزگی مرصع پلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

مرصع پلو، که به آن “جواهر پلو” یا “شیرین پلو” نیز گفته می‌شود، یک غذای سنتی ایرانی است که به خاطر ظاهر زیبا و طعم دلچسبش مشهور است. این غذا از ترکیب برنج سفید، زعفران، خلال بادام، خلال پسته، کشمش، زرشک، پوست پرتقال یا نارنج و گوشت مرغ یا گوسفند تهیه می‌شود.

نام “مرصع پلو” به معنی “پلو نگین‌کار” است و به دلیل تزیینات رنگارنگ این غذا با خلال‌های میوه و مغزیات به آن داده شده است. مرصع پلو اغلب به عنوان یک غذای مجلسی سرو می‌شود و در مناسبت‌های خاص مانند عید نوروز و یلدا طرفداران زیادی دارد.

تاریخچه مرصع پلو

تاریخچه دقیق مرصع پلو مشخص نیست، اما برخی معتقدند که این غذا از دوران صفویان به یادگار مانده است. در آن زمان، مرصع پلو به عنوان یک غذای لوکس در دربار پادشاهان سرو می‌شد.

مواد لازم برای مرصع پلو

برنج: ۳ پیمانه

مرغ یا گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم

زعفران: به مقدار لازم

خلال بادام: ۱/۲ پیمانه

خلال پسته: ۱/۲ پیمانه

کشمش: ۱/۲ پیمانه

زرشک: ۱/۲ پیمانه

پوست پرتقال یا نارنج: ۱/۴ پیمانه

پیاز: ۲ عدد

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه مرصع پلو

برنج را خیس کنید و به مدت چند ساعت کنار بگذارید.

مرغ یا گوشت را با پیاز، نمک و فلفل بپزید.

خلال بادام، خلال پسته، کشمش و زرشک را جداگانه خیس کنید.

پوست پرتقال یا نارنج را به صورت خلال برش دهید و در آب جوش بپزید تا تلخی آن گرفته شود.

زعفران را دم کنید.

برنج را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.

زعفران دم‌کرده را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

مرغ یا گوشت پخته شده را ریش ریش کنید.

خلال بادام، خلال پسته، کشمش، زرشک و پوست پرتقال یا نارنج را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

مرصع پلو را روی حرارت ملایم دم بکشید تا پخته شود.

مرصع پلو را با مرغ یا گوشت ریش ریش شده و زعفران دم‌کرده تزیین کنید.

فوت و فن مرصع پلو

می‌توانید از خلال‌های میوه‌ها و مغزیات دیگر مانند خلال گردو، خلال فندق و خلال بالنگ نیز برای تزیین مرصع پلو استفاده کنید.

اگر وقت کافی ندارید، می‌توانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دم‌کرده استفاده کنید.

مرصع پلو را می‌توانید با ماست یا سالاد سرو کنید.

مرصع پلو یک غذای خوشمزه و رنگارنگ است که می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و یا یک غذای مجلسی سرو شود. با کمی حوصله و دقت می‌توانید این غذای لذیذ را در خانه خودتان تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 3 اردیبهشت 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.