فوت و فن لواشک و راز خوشمزگی لواشک و علت سفت شدن لواشک خانگی
فوت و فن پخت مربای انجیر و راز خوشمزگی مربای انجیر خوشمزه و خانگی
فوت و فن پخت مربای انجیر فوت و فن پخت مربای انجیر و راز خوشمزگی مربای انجیر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مربای انجیر …
فوت و فن برنج پاکستانی و راز خوشمزگی برنج پاکستانی
فوت و فن برنج پاکستانی فوت و فن برنج پاکستانی و راز خوشمزگی برنج پاکستانی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. فوت و فن برنج پاکستانی فوت و …
فوت و فن استیک گوشت و راز خوشمزگی استیک گوشت خوشمزه و خانگی
فوت و فن استیک گوشت فوت و فن استیک گوشت و راز خوشمزگی استیک گوشت خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. راسته گاو، که به …
فوت و فن لواشک
فوت و فن لواشک و راز خوشمزگی لواشک و علت سفت شدن لواشک خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
لواشک، یکی از خاطرات جدا نشدنی اکثر ایرانیان، به ویژه در دوران کودکی، است. حتی امروز، به ندرت شخصی را میتوان یافت که وقتی لواشک را میبیند یا اسم آن را میشنود، سیراب به دهانش نشود. این خوراکی در هر زمانی از سال، به راحتی در بازار قابل دسترسی است. انواع مختلفی از لواشک موجود هستند؛ از لواشکهای پرورده و بسته بندی شده برای مواقع خاص و میزبانیهای شیک، تا لواشکهای سنتی که هنوز هم به روش قدیمی روی نایلونهای بزرگ آویزان از طناب به فروش میرسند. البته نباید فراموش کنیم که سینیهای بزرگ لواشک خانگی نیز وجود داشتند که مادرانمان آنها را در پشت بام قرار میدادند و ما قادر به مقاومت در برابر خوردن آنها نبودیم!
اکنون میتوانید به راحتی لواشک را در منزل تهیه کنید و از کیفیت و سلامت آن مطمئن شوید. با این اقدام، میتوانید از میوههای بسیار رسیده، نرم یا شکل افتاده استفاده کنید و آنها را به یک خوراکی زیبا و خوشمزه تبدیل کنید که همه دوستش دارند. تعداد طرفداران لواشکهای خانگی در حال حاضر بسیار بیشتر شده است و میتوانید آن را حتی به عنوان یک منبع درآمد در نظر بگیرید! تقریباً با هر نوع میوهای که به ذهنتان میرسد، میتوانید لواشک تهیه کنید و از آن لذت ببرید. در هر فصل، قادر خواهید بود انواع مختلفی از لواشک میوه را تهیه کنید و به آن لذت ببرید.
تاریخچه لواشک چیست
تاریخ ابداع اولین روش تهیه لواشک به طور دقیق مشخص نیست؛ اما مدارک تاریخی حاکی از استفاده از میوههای خشک شده است. از زمانهای قدیم، مردم میوهها را پس از برداشت هسته، زیر نور خورشید خشک میکردند تا در فصلهای سرد از آنها بهرهبرداری کنند. میوهها برای خشک شدن، به صورت سالم یا همراه با گوشت و پوست در ظروف سنگی یا سفالی قرار میگرفتند و به شکل ورقههای نازک و چرمی خشک میشدند.
حتی در جیرههای نظامی، از نوارهای لواشک برای تقویت قوا و به دست آوردن انرژی توسط سربازان استفاده میشد. در مناطق روستایی کشورهای شرقی مانند چین و ژاپن، مردم میوههای مختلفی مانند خرمالو و سیب را به همراه شکر یا نبات به صورت مایهپرورده خشک میکنند.
مواد لازم
آلوی زرد، قرمز یا جنگلی: یک کیلوگرم
نمک: به میزان دلخواه
آب: دو لیوان
روش تهیه لواشک آلو
در مرحله اول تهیه لواشک، مواظب باشید که هنگام خرید آلو، میوههایی را که نزدیک به رسیدن و له شدن هستند، انتخاب کنید؛ این کار نه تنها میوههایی که بیزبان هستند را از دور ریختگی نجات میدهید، بلکه بافت و طعم نهایی لواشک شما نیز بهبود مییابد. بسته به سلیقه خود، میتوانید یک نوع یا چند نوع آلو را برای تهیه لواشک استفاده کنید؛ آلوهای قرمز به لواشک رنگ زیبایی میبخشند.
ابتدا میوهها را به دقت بشویید و چوب آلوها را جدا کنید. سپس آنها را درون یک قابلمه بزرگ قرار دهید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از رسیدن آب به جوش، شعله را کاهش دهید. یک قاشق غذاخوری نمک را روی آلوها بریزید و آنها را به خوبی هم بزنید؛ اضافه کردن نمک به مایه جلوی رشد قارچ در لواشک را میگیرد.
مطمئن شوید که قابلمه در لبه قرار نگیرد تا آب و کف آلوها از آن بیرون نریزد و روی اجاق پخش نشود. هر چند دقیقه یکبار، آلوها را هم بزنید، اما دیگر آب اضافه نکنید. مایه باید به جوش برسد تا غلیظ شود. هرچه غلظت مایه بیشتر باشد، طعم و عطر نهایی لواشک بهتر خواهد بود.
پس از یک یا دو ساعت که مایه آلوها شبیه آش شده است، شعله را خاموش کنید. در این مرحله از روش تهیه لواشک، هسته آلوها به راحتی از گوشت آنها جدا میشود. قابلمه را کنار بگذارید تا مایه خنک شود. در این فاصله، یک جفت دستکش، آبکش و لگنی با حجم مناسب برای مایه آماده کنید. اگر از آبکش فلزی استفاده میکنید، بهتر است.
میوههای پخته را در آبکش بریزید و با دست آنها را فشار دهید و هم بزنید. گوشت میوهها از پوست و هسته جدا میشود و مایه آن در لگن جمع میشود. تا زمانی که آب و گوشت آلوها کاملاً جدا شوند و فقط پوست و هستهها در آبکش باقی بمانند، به هم زدن را ادامه دهید. نیازی به اضافه کردن آبلیمو، آب انار یا هر ماده ترش دیگری به لواشک نیست.
در مرحله سوم روش تهیه لواشک، یک سینی یا ظرف بزرگ با حجم مناسب برای مایه لواشک را انتخاب کنید. یک لایه نایلون تمیز را بر روی سینی بگسترانید. سپس مایه لواشک را داخل سینی بریزید. میتوانید سینی را تکان دهید تا مایه به طور یکدست پخش شود.
در انتخاب مکان قرار دادن سینی، اگر امکانش وجود دارد، آن را در مکانی قرار دهید که به طور مستقیم نور آفتاب به آن تاباند. اگر امکان دسترسی به نور آفتاب نیست، سینی را در محلی گرم قرار دهید تا آب در آن به سرعت تبخیر شده و مایه خشک شود. همچنین، بهتر است روی ظرف یک پارچه توری نازک بگذارید تا گرد و خاک یا حشرات وارد لواشک نشوند.
با توجه به رطوبت محیط، لواشکها طی ۲ تا ۶ روز خشک خواهند شد. هر روز سینی را بررسی کرده و وضعیت را بررسی کنید. مراقب باشید که لواشکها بیش از حد خشک نشوند.
لواشکهای خشک شده و آماده را میتوانید با چاقو یا قیچی به شکل نوارهای باریک ببرید. توصیه میکنیم لواشکها را در داخل یک ظرف با درب یا ظرف پلاستیکی نگهداری کنید.
روش تهیه لواشک سیب
می توانید از انواع میوههای گوشتدار مختلفی مانند سیب، آلوچه ها، آلبالو، گیلاس، گلابی، زغال اخته، زرشک و کیوی برای تهیه لواشک استفاده کنید. با توجه به مقدار و رقیق بودن مواد، باید مواد را تا رسیدن به غلظت مناسب مایه، بجوشانید.
روش تهیه لواشک انار
انار به عنوان یکی از میوههای اصیل ایران، یک میوه بسیار محبوب و ارزشمند از نظر تغذیه است. همچنین، رب انار نیز از انار تهیه میشود و در بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی استفاده میشود. برای تهیه لواشک انار، باید توجه داشت که آب انار را باید جدا کرده و آن را به اندازهای بجوشانید که به یک رب غلیظ تبدیل شود. سپس رب را روی یک سطح مناسب به صورت یکنواخت پهن کنید و منتظر بمانید تا کاملاً خشک شود.
روش تهیه لواشک در فر
در صورتی که امکان استفاده از نور آفتاب یا محیط گرم برای خشک کردن لواشک وجود ندارد، میتوانید از فر استفاده کنید. به این منظور، فر را در دمای پایینترین درجه حرارت گرم کنید و سینی حاوی لواشک را درون فر قرار دهید. در این مرحله، به مدت یک ساعت به آن نظارت کنید و به طور مکرر سرکشی کنید تا از خشک شدن یکنواخت سطح و مغز لواشک اطمینان حاصل شود. با این حال، در هر صورت باید به خاطر داشته باشید که برای حفظ مزه و خواص مفید لواشک، توصیه میشود از خشک شدن طبیعی و به مدت زمان طولانی استفاده کنید.
فوت و فن لواشک
مایه لواشک به تنهایی توانایی ایجاد طعم خوب را دارد و نیازی به اضافه کردن مزهدهندهها ندارد؛ اما در صورت تمایل، میتوانید در مرحله پخت میوه، مقداری شکر به مایه اضافه کنید تا به طور کامل طعم بگیرد.
کیوی به دلیل داشتن خاصیت اسیدی بیشتر، زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد. برای بهبود کیفیت لواشک، میتوانید مقداری مایه آلو را به کیوی اضافه کنید.
اگر سینی بزرگی در اختیار ندارید، میتوانید یک سفره را به صورت صاف پهن کنید و روی آن نایلون بگسترانید. سپس مایه لواشک را روی نایلون بریزید. در حین این کار، حتماً مراقب باشید تا سفره در مسیر عبور و جابجایی نباشد و هیچ چیزی داخل آن نیفتد تا لواشک به طور کامل خشک شود. همچنین، میتوانید یک توری روی لواشک قرار دهید.
در آپارتمان، برای خشک کردن لواشک میتوانید از پنکه استفاده کنید.
هنگام ریختن مایه، توجه کنید که ضخامت آن را نه خیلی زیاد و نه خیلی کم بگذارید. مایه ضخیم ممکن است زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز داشته باشد و مایه خیلی نازک پس از خشک شدن شبیه به پلاستیک عمل کند.
لواشک خاصیت اسیدی دارد. پس از مصرف آن، مناسب است مقداری آب بنوشید تا باقیماندهها از روی دندانها شسته شوند. باقیمانده ترکیبات اسیدی در دهان میتوانند مینای دندانها را ضعیف کرده و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهند.
علت سفت شدن لواشک خانگی
سفت شدن لواشک خانگی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی، استفاده از میوههای نارس یا کمآب است. میوههایی که به اندازه کافی رسیده و آبدار نباشند، لواشک سفتی تولید میکنند. همچنین، حرارت دادن بیش از حد پوره میوه باعث از بین رفتن رطوبت آن و در نتیجه سفت شدن لواشک میشود. ضخامت زیاد لواشک نیز میتواند باعث سفت شدن آن شود، زیرا خشک شدن لایههای زیرین به کندی صورت میگیرد. استفاده کم از شکر یا مواد شیرینکننده دیگر نیز میتواند باعث سفت شدن لواشک شود. در نهایت، خشک کردن لواشک در آفتاب شدید یا در محیطی با رطوبت کم نیز میتواند باعث سفت شدن آن شود.