فوت و فن خورشت اسفناج و راز خوشمزگی خورشت اسفناج خانگی
فوت و فن پنیر سوخاری و راز خوشمزگی پنیر سوخاری خوشمزه و خانگی
فوت و فن پنیر سوخاری فوت و فن پنیر سوخاری و راز خوشمزگی پنیر سوخاری خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پنیر سوخاری یکی …
مدل سارافون + زیباترین مدل های سارافون امسال را یکجا ببینید
مدل سارافون مدل سارافون + زیباترین مدل های سارافون امسال را یکجا ببینید در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. از آیتم های دیگری که می توانید با …
فوت و فن کیک تابه ای و راز خوشمزگی کیک تابه ای خوشمزه و خانگی
فوت و فن کیک تابه ای فوت و فن کیک تابه ای و راز خوشمزگی کیک تابه ای خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …
فوت و فن خورشت اسفناج
فوت و فن خورشت اسفناج و راز خوشمزگی خورشت اسفناج خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
خورشت آلو اسفناج یکی از دستورهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. بسیاری از ما به دنبال این هستیم که این خوراکی لذیذ را به لیست غذاهای هفتگی خود اضافه کنیم. این خورشت از دسته غذاهای آبدار به شمار میآید و با ترکیبی از سبزیجات سرخشده، حبوبات پخته و گوشت یا مرغ تهیه میشود. جالب است که واژه “خورشت” از واژه “خورش” مشتق شده است که در زبان فارسی به معنی خوردن استفاده میشود. اصطلاح “نان خورش” نیز از اینجا نشأت گرفته است، زیرا در گذشته نان قوت اصلی مردم ایران بوده است. اکنون، خورشتها معمولاً با برنج همراه میشوند.
مواد لازم برای پخت خورشت اسفناج
زمانی که شما از مواد اولیه خود برای تهیه خورشت آلو اسفناج آمادهاید، زمان لازم برای آمادهسازی حدود ۱۵ دقیقه خواهد بود. این غذا مناسب برای سرو در وعدههای ناهار و شام میباشد. برای پخت خورشت آلو اسفناج، زمان پخت و انتظار آن حدود ۲ ساعت است.
برای تهیه خورش آلو اسفناج، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
آلو خورشتی: ۲۰۰ گرم
اسفناج: ۵۰۰ گرم
آب: ۳ پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
تره: ۲۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
آموزش پخت خورشت آلو اسفناج
پس از آمادهسازی مواد اولیه، مراحل تهیه خورشت آلو اسفناج به این شکل است:
پوست پیازها را جدا کرده و آنها را به دقت شسته و تمیز کنید. یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.
قابلمهای مناسب را روی اجاق قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. اجازه دهید روغن به آرامی داغ شود. سپس پیاز خلالی را به قابلمه اضافه کرده و تا زمانی که نرم شود، تفت دهید. زردچوبه را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط خوب شود. تفت دادن را ادامه دهید تا مزه پیاز تغییر کند.
گوشت گوسفند را پاک کرده و با دقت شسته کنید. گوشت را روی تخته آشپزخانه به قطعات مناسب برش دهید و به قابلمه حاوی پیاز و روغن اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس ۳ پیمانه آب را به آن اضافه کنید و قابلمه را با درب بپوشانید. حرارت را تنظیم کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شود.
سیر را پوست کنید و خرد کنید. سیر را همراه با پیاز دیگر خرد شده به شکل نگینی خرد کنید.
تابهای مناسب را انتخاب کرده و روغن را در آن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و منتظر شوید تا روغن داغ شود. سیر و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
آلوهای خورشتی را بشویید و به قطعات مناسب خرد کنید.
نحوه آماده سازی سبزیجات
با شستشو و تمیز کردن اسفناج و تره، آنها را آماده کنید. سپس سبزیجات را خرد کرده و در تابهای روی تختۀ آشپزخانه قرار دهید. آنها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. حتماً به این نکته توجه کنید که حرارت تابه مناسب باشد تا سبزیجات به طور یکنواخت سرخ شوند و خواص خود را حفظ کنند.
سپس گوشت را بررسی کنید و مطمئن شوید که به طور کامل پخته شده است. اگر گوشت هنوز کامل نپزیده است، سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرام آرام پخت کنید تا خورشت به خوبی جا افتاده و غذا شود.
در همین حین، آلوها را به مدت حداقل نیم ساعت در آب خیس کنید تا آماده شوند. در ۲۰ دقیقه آخر پخت خورشت، آلوها را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در پایان، میتوانید با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا آبغوره تازه، طعم خورشت خود را بهتر و خوشمزهتر کنید. حالا خورشت شما آماده است. اکنون میتوانید از آن لذت ببرید!
راز خوشمزگی خورشت اسفناج
یکی از غذاهای مغذی و با ارزش، خورشت آلو اسفناج است. با این حال، برای حفظ خواص مفید سبزیجات در آن، نیاز به دقت در فرآیند آشپزی دارید. از پخته شدن زیاد اسفناج باید پرهیز کرده و تا حدی سرخی آن را حفظ کنید تا مواد معدنی موجود در آن کمتر از دست بروند. اگر خواستید، میتوانید خورشت آلو را بدون اسفناج نیز تهیه کنید.
برای تهیه خورشت آلو اسفناج، از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز میتوانید استفاده نمایید. این انتخاب برای افرادی که به گوشت قرمز حساس هستند یا مشکلات فشار خون دارند، مناسب است. به جای گوشت گوسفند، میتوانید ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون را انتخاب کنید.
در برخی شهرها و به ویژه مناطق شمالی ایران، خورشت آلو اسفناج با استفاده از رب انار و گردو سرو میشود. استفاده از رب انار اختیاری است و بسته به سلیقه میتوانید از آن استفاده کنید، اما توصیه میشود حتماً از گردو نیز استفاده کنید تا طعم و عطر خورشت غنیتر شود.
در صورتی که از رژیم گیاهی پیروی میکنید، میتوانید خورشت را بدون گوشت تهیه کنید. برای این منظور، تمام مراحل آشپزی را مطابق دستورالعمل اصلی انجام داده و به جای گوشت، از قارچ خرد شده به ابعاد درشت استفاده کنید.
همچنین، برای افزایش عطر و طعم خورشت، میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید. این کار را در مرحله نهایی و در هنگام سرو خورشت انجام دهید.
لازم به ذکر است که دستور آشپزی ارائه شده برای ۴ نفر میباشد، اما شما میتوانید نسبت مواد را به میزان مورد نظر خود تغییر دهید.
فوت و فن خورشت اسفناج
در صورتی که از مصرف گوشت قرمز لذت نمیبرید یا با مشکلات فشار خون روبهرو هستید، امکان دارد از گوشتهای سفید مثل مرغ یا بوقلمون بهره ببرید. به عبارت دیگر، به جای استفاده از گوشت گوسفند، میتوانید ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون را به جای آن به کار ببرید و دستورالعملهای اشتراکی را در بالا دنبال کنید.
در برخی مناطق شمالی کشور، به ویژه در گیلان، در تهیه خورشت آلو اسفناج از رب انار و گردو سابیده شده استفاده میشود. تصمیم انتخابی برای استفاده از رب انار در این غذا به دلخواه شما بستگی دارد، با این حال بسیار توصیه میشود که از گردو حتما استفاده نمایید. از آنجا که گردو طبع گرمی دارد، میتواند به خوبی در تعادل طبع خنک این خورشت کمک کند.
چاشنی خورشت آلو اسفناج
چاشنی اصلی خورشت آلو اسفناج، ترشی است. معمولا از آبغوره یا آبلیمو برای ترش کردن این خورشت استفاده میشود. اما میتوانید از ترشیهای دیگری مانند رب انار یا قرهقروت نیز استفاده کنید.
علاوه بر ترشی، از ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه نیز برای طعمدار کردن این خورشت استفاده میشود. برخی افراد به این خورشت کمی شکر نیز اضافه میکنند تا طعم ملستری داشته باشد.
در برخی مناطق، از چاشنیهای دیگری مانند گشنیز خشک یا نعنا خشک نیز برای طعمدار کردن خورشت آلو اسفناج استفاده میشود.