; فوت و فن آش دوغ و برای اینکه آش دوغ نبرد چه کنیم - موسوی ها
فوت و فن چکدرمه و راز خوشمزگی چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک

فوت و فن چکدرمه و راز خوشمزگی چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک

فوت و فن چکدرمه فوت و فن چکدرمه و راز خوشمزگی چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پلو چکدرمه ترکمنی، به …

فوت و فن ترشی کلم قرمز و راز خوشرنگ شدن و ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز

فوت و فن ترشی کلم قرمز و راز خوشرنگ شدن و ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز

فوت و فن ترشی کلم قرمز فوت و فن ترشی کلم قرمز و راز خوشرنگ شدن و ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار …

فوت و فن حلوا عربی و راز خوشمزگی حلوا عربی خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا عربی و راز خوشمزگی حلوا عربی خوشمزه و خانگی

فوت و فن حلوا عربی فوت و فن حلوا عربی و راز خوشمزگی حلوا عربی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. حلوای عربی که ابتدا …

فوت و فن آش دوغ

برای اینکه آش دوغ نبرد چه کنیم طرز تهیه آش دوغ سرعین آش دوغ کرمانشاهی آش دوغ برای 15 نفر آش دوغ نذری برای ۵۰ نفر طرز تهیه آش دوغ ساده با برنج آش دوغ مجلسی

فوت و فن آش دوغ و برای اینکه آش دوغ نبرد چه کنیم و نکات آش دوغ در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آش دوغ (یا آیران آشی) یکی از خوراک‌های سنتی استان اردبیل است. این آش با حبوباتی مانند نخود و عدس، سبزی‌ها، پونه کوهی ،تره، آویشن و سیر، انواع سبزی‌های کوهی و محلی پخته می‌شود و در نهایت از دوغ (محلی) برای مزه‌دهی استفاده می‌شود. آش دوغ در مناطق مختلف ایران مانند تبریز، ارومیه، زنجان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، مازندران، گیلان، مازندران، اصفهان، همدان، شیراز، چهارمحال وبختیاری ، کرج و قزوین نیز پخته می‌شود.

در ماه مبارک رمضان، زنان برای پخت غذاهایی که برای روزه‌داران خانواده مفیدتر هستند، اغلب سؤال می‌کنند. آش دوغ یکی از غذاهای مناسب در این ایام است، زیرا آن همچنین شامل گوشت، سبزیجات، حبوبات، لبنیات و غلات است که ترکیب کاملی از مواد مغذی را فراهم می‌کند.

برای تهیه آش دوغ بهتر است توجه به نکات زیر را داشته باشید تا آش تهیه شده سالم‌تر و مغذی‌تر باشد:

ابتدا آرد را در کمی آب گرم حل کنید.
در ظرف دیگر، تخم مرغ را با برنج مخلوط کرده و به آرد حل شده اضافه کنید.
سپس دوغ و ماست را با کمی آب به این مخلوط اضافه کنید و آن را هم بزنید تا ماست برنده نشود. این کار را تا جوش آمدن محتویات ادامه دهید.
در ظرف دیگر، نخود را که به مدت ۱۲ ساعت در آب خیسانده‌اید، با سبزی‌های خرد شده و کمی آب بپزید و پس از پخت، آن را به مخلوط ماست اضافه کنید.
در آخر، نمک و حبه‌های سیر کوبیده را به محتویات بیفزایید و بعد از گذشت نیم ساعت آش را سرو کنید.
فراموش نکنید که از قبل گوشت را نیز با کمی ادویه طعم دار کرده و آن را تفت داده و با کمی روغن به آش اضافه کنید.
توجه داشته باشید که این غذا تقریباً ۱۶۵۰ کیلوکالری دارد و با تقسیم کردن آن به ۴ قسمت، هر نفر ۴۰۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌کند. هرچند که هرچه آش ضخیم‌تر باشد، انرژی دریافتی کمتر خواهد بود، اما اگر آن را با تکه‌های نان مصرف کنید، کالری بیشتری دریافت خواهید کرد.

نکات مهم تهیه آش دوغ

اگر تمایل دارید، می‌توانید در پخت آش از بلغور به جای برنج استفاده کنید. بلغور طعم خوبی دارد و ارزش غذایی قابل توجهی دارد. این تغییر در آش به شما تجربه جدیدی خواهد داد.

در صورت استفاده از برنج در پخت آش، بهتر است از برنج خرد شده یا نیم دانه استفاده کنید تا جوش خوبی در آش ایجاد شود. همچنین، اگر آش شما زیاد غلیظ شد، می‌توانید با اضافه کردن مقداری دوغ، آن را رقیق‌تر کنید و مجدداً آش را به جوش بیاورید تا قلی باشد. در کل، باید به یاد داشته باشید که آش بلغور در مقایسه با آش‌های دیگر مانند آش رشته، باید رقیق‌تر باشد.

همچنین، برای حفظ رنگ سفید آش به شکل اصیل، بهتر است تعداد ادویه‌های رنگی را کمتر کنید و از دوغ سفید استفاده کنید. این کار باعث می‌شود رنگ سفید آش به خوبی حفظ شود.

مواد لازم آش دوغ

برای تهیه آش دوغ، این مواد را باید استفاده کرد:

۱٫۵ پیمانه نخود پخته شده

۱ پیمانه برنج (برنج ایرانی)

۲ لیتر ماست (پرچرب)

۲ لیتر دوغ محلی (ترجیحا)

نیم کیلو سبزیجات شامل تره، گشنیز، برگ سیر تازه

۱ عدد تخم مرغ

۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده با چربی کم

نعنا خشک (برای تزیین) به مقدار لازم

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

پیاز (رنده و آب گرفته شده) ۱ عدد پیاز

روغن (برای سرخ کردن گوشت قلقلی) به مقدار لازم.

آموزش پخت آش دوغ

ابتدا ماست را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با همزن برقی یا دستی بزنید تا کاملاً شل شود. سپس کم کم دوغ را به ماست اضافه کرده و باز هم می‌زنید تا کاملاً یکدست شوند. یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم می‌زنید تا کاملاً تخم‌مرغ باز شود.

مخلوط دوغ و تخم‌مرغ را روی حرارت زیاد قرار دهید و با قاشق چوبی هم بزنید. استفاده از قاشق چوبی به دلیل نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله مناسب است، زیرا دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود و دست شما نمی‌سوزد.

در همین زمان، برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کرده و مرتب آن را هم می‌زنید تا دوغ بندهد. زمانی که دوغ به غلظت مناسب رسید و قل زد، گوشت چرخ کرده را با روغن در تابه جداگانه سرخ کرده و به مواد روی اجاق اضافه می‌کنید.

سپس با ادامه مراحل تهیه آش دوغ، ماست شکسته و اضافه کردن دوغ و تخم مرغ، پختن برنج خام و قل زدن گوشت قلقلی، ادامه می‌دهید. برای تهیه گوشت قلقلی، ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری نمک و فلفل و یک قاشق مربا خوری نعنا خشک را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک فندق قلقلی می‌کنید و کمی در روغن سرخ می‌کنید.

بعد از افزودن گوشت قلقلی به آش دوغ، می‌توانید سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. اگر برگ سیر تازه در دسترس دارید، می‌توانید آن را هم به آش اضافه کنید، زیرا طعم ویژه‌ای به آش می‌دهد.

بعد از افزودن سبزی‌ها، نوبت به اضافه کردن نخود پخته شده می‌رسد. نخودهای خیسانده و پخته شده را به آش دوغ اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

بعد از جوشیدن آش، حرارت را کاهش داده و به آش اجازه دهید تا رنگ سبزی‌ها تیره شود. حداقل نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید.

وقتی آش دوغ آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و سیر داغ روی آن را تزیین کنید.

برای اینکه آش دوغ نبرد چه کنیم طرز تهیه آش دوغ سرعین آش دوغ کرمانشاهی آش دوغ برای 15 نفر آش دوغ نذری برای ۵۰ نفر طرز تهیه آش دوغ ساده با برنج آش دوغ مجلسی

فوت و فن آش دوغ

برای تهیه آش دوغ، می‌توانید از سبزی‌های مختلفی مانند سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعناع و کمی شوید استفاده کنید. همچنین می‌توانید سبزی‌های محلی و مورد علاقه خود را هم به آش اضافه کنید.

در صورت استفاده از سیر خشک، آن را با نمک بکوبید و له کنید یا ریز خرد کنید و با سبزی‌ها به آش اضافه کنید. همچنین، برای آش دوغ از دوغ بدون گاز استفاده کنید و از دوغ شیرین یا بسیار ترش خودداری کنید. با این حال، می‌توانید بسته به سلیقه خود، از دوغ محلی کمی ترشتر برای پخت آش استفاده کنید.

برای پخت آش دوغ، پیشنهاد می‌شود از برنج ایرانی استفاده کنید، زیرا عطر و طعم بهتری دارد و زودتر پخته می‌شود. همچنین، می‌توانید از خرده برنج که جدا شده از برنج‌هاست، استفاده کنید.

در صورتی که نمی‌خواهید از برنج استفاده کنید، می‌توانید به جای آن از بلغور پخته شده به همان میزان استفاده کنید. با توجه به نیاز آش به هم زدن، استفاده از قابلمه تفلونی توصیه نمی‌شود.

در دستور فوق، می‌توانید نخود را حذف کنید و یا همراه با نخود یا بدون آن، از یک پیمانه لپه یا لوبیای پخته (مانند لوبیا چیتی یا چشم بلبلی) استفاده کنید، که بسته به سلیقه و ذائقه افراد قابل تغییر است.

برای تهیه آش دوغ، توصیه می‌شود آش را هم‌زدن کنید و از تخم مرغ برای نبریدن دوغ استفاده کنید. تعداد تخم مرغ بستگی به اندازه تخم مرغ ریز یا درشت دارد، اما در اکثر موارد یک تخم مرغ کافی به نظر می‌رسد.

راز خوشمزگی آش دوغ

بهتر است گوشت را به صورت کوفته‌ای و نه ریزه‌ای استفاده کنید، زیرا باعث می‌شود طعم و عطر بهتری به آش بدهد و ظاهر آش را زیباتر کند.

در صورت تمایل، می‌توانید گوشت را با پیاز سرخ کرده و به صورت گوشت ماکارونی‌ای سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری به آش بدهد.

در دستور آش دوغ، آش ترخینه نیز به عنوان نوع دیگری از آش دوغ معرفی شده است که با اضافه کردن بلغور پخته به دوغ تهیه می‌شود و در مناطق مختلف کشور متفاوت است.

به عنوان یک دستور آشپزی ایرانی، در توصیف دستور آش دوغ به سلامتی افراد توجه شده است.

در صورت تمایل، می‌توانید فلفل را به آش دوغ اضافه کنید تا طعم تندتری به آن بدهد و سردی دوغ را برطرف کند.

برای تزیین آش دوغ، می‌توانید از کمی روغن و ادویه‌هایی مانند فلفل سیاه، قرمز یا پاپریکا استفاده کنید.

همچنین، آش ماست نیز یک نوع آش دوغ محسوب می‌شود.

در بعضی از استان‌ها، آش دوغ بدون سبزی و با اضافه کردن نعناع داغ پخته می‌شود.

در صورت استفاده از دوغ کم چرب، آش دوغ دارای کالری کمتری می‌شود و برای افرادی که رژیم کم کالری دارند، غذای مناسبی محسوب می‌شود.

نکات طلایی آش دوغ

برای افزودن طعم خاص و خوشمزه‌ای به آش دوغ، می‌توانید ۶ حبه سیر رنده شده را با نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به آش دوغ اضافه کنید.

استفاده از گوشت قلقلی اجباری نیست و می‌توانید از آن صرف نظر کنید.

برای تزیین آش دوغ، می‌توانید تره و گشنیز تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.

در طول پخت آش دوغ، باید صبور و حوصله داشته باشید و مدام آش را هم بزنید.

استفاده از نعنا و سیر داغ برای تزیین آش اختیاری است.

در دستور آش دوغ، توصیه می‌شود هرگز از جعفری استفاده نکنید، زیرا طعم آش دوغ را به طور کل عوض می‌کند.

در صورتی که دوغ محلی در دسترس نباشد، می‌توانید از دوغ های پاکتی بدون گاز استفاده کنید.

همچنین، معمولاً توصیه می‌شود آش دوغ را همراه با نان بربری سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 10 خرداد 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.