; فوت و فن پخت برشتوک و راز خوشمزگی برشتوک خوشمزه و خانگی - موسوی ها
فوت و فن دسر هلو و راز خوشمزگی دسر هلو خوشمزه و خانگی

فوت و فن دسر هلو و راز خوشمزگی دسر هلو خوشمزه و خانگی

فوت و فن دسر هلو فوت و فن دسر هلو و راز خوشمزگی دسر هلو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. گستره دسرها واقعاً گسترده …

فوت و فن کباب لا پلویی و راز خوشمزگی کباب لا پلویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کباب لا پلویی و راز خوشمزگی کباب لا پلویی خوشمزه و خانگی

فوت و فن کباب لا پلویی فوت و فن کباب لا پلویی و راز خوشمزگی کباب لا پلویی خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

فوت و فن پیتزا پپرونی و راز خوشمزگی پیتزا پپرونی خوشمزه خانگی

فوت و فن پیتزا پپرونی و راز خوشمزگی پیتزا پپرونی خوشمزه خانگی

فوت و فن پیتزا پپرونی فوت و فن پیتزا پپرونی و راز خوشمزگی پیتزا پپرونی خوشمزه خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پیتزا پپرونی اکنون به عنوان …

فوت و فن پخت برشتوک

طرز تهیه برشتوک لوزی طرز تهیه برشتوک با پیمانه لیوان طرز تهیه برشتوک با ارد سفید طرز تهیه برشتوک برای مجلس ختم طرز تهیه شیرینی برشتوک ساده طرز تهیه برشتوک با آرد گندم طرز تهیه برشتوک سنتی طرز تهیه برشتوک عروس

فوت و فن پخت برشتوک و راز خوشمزگی برشتوک خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

برشتوک، یک شیرینی سنتی ایرانی بسیار لذیذ است. اگر طعم این شیرینی را چشیده باشید، شاید شگفت‌زده شوید که روش تهیه برشتوک چقدر ساده است. این شیرینی معمولاً در عید نوروز تهیه و مصرف می‌شود و یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های محلی محسوب می‌شود.

فرآیند تهیه برشتوک بسیار آسان است و نتیجه آن بسیار خوشمزه است. این شیرینی بدون نیاز به استفاده از فر تهیه می‌شود و به عنوان یک شیرینی خانگی بسیار پرطرفدار است. برشتوک در انواع مختلفی مانند برشتوک نخودچی، برشتوک شکلاتی، برشتوک آرد گندم و برشتوک دو رنگ تهیه می‌شود.

مواد لازم برای پخت برشتوک نخودچی

آرد نخود چی ۱۳۰ گرم

کره ۸۰ گرم

پودر قند ۵۰ گرم

پودر هل یک قاشق غذا خوری

آموزش پخت برشتوک نخودچی

در این روش تهیه برشتوک، ابتدا باید آرد نخودچی را الک کنید تا به شما اجازه تهیه‌ی شیرینی خانگی داده شود. یک تابه را با حرارت کم روی شعله قرار دهید و آرد را داخل آن بریزید. در این مرحله، باید آرد را به طور مداوم هم بزنید. این کار را انجام دهید تا زمانی که بوی خامی آرد نخودچی احساس شود که معمولاً حدود ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. توجه داشته باشید که باید به اندازه‌ای سریع هم بزنید تا آرد تغییر رنگ ندهد. اگر مدام آرد را هم بزنید، پس از این مدت، عطر خوبی از آرد تفت داده شده حس خواهید کرد.

پس از احساس عطر آرد، آن را از روی حرارت بردارید. سپس زمان آن رسیده که کره را در یک حرارت ملایم ذوب کنید. پس از ذوب شدن کره، آرد را به آن اضافه کنید. برای مخلوط کردن دقیق‌تر، آرد را روی کره الک کنید و سپس با هم آنها را ترکیب کنید.

پس از ترکیب کره و آرد، تابه را از روی حرارت بردارید و پودر قند به همراه هل را اضافه کنید. اطمینان حاصل کنید که پودر قند از قبل الک شده باشد. در این مرحله، مواد را با یک قاشق چوبی به اندازه‌ای که ترکیبی یکدستی ایجاد شود هم بزنید. حالا مواد آماده‌اند تا در قالب مورد نظر قرار بگیرند.

در این روش تهیه برشتوک، مواد به حدود یک ساعت زمان نیاز دارند تا کاملاً بسته شوند و در دمای یخچال قرار بگیرند. پس از گذشت این مدت، می‌توانید این شیرینی خوشمزه را از قالب جدا کرده و مورد سرو قرار دهید.

فوت و فن پخت برشتوک نخودچی

قالب سیلیکونی بهترین انتخاب برای تهیه شیرینی برشتوک است؛ این نوع قالب به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی بعد از خنک شدن شیرینی، آن را از قالب جدا کنید. در صورتی که قالب سیلیکونی در دسترس نباشد، می‌توانید از هر ظرف عمق دار دیگر به عنوان قالب استفاده کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که احتمالاً برشتوک به راحتی از ظرف جدا نشود و شما ممکن است مجبور شوید آن را در همان ظرف سرو کنید.

قالب‌های پلاستیکی یخ نیز گزینه مناسبی برای تهیه برشتوک هستند که در اندازه‌های مختلف موجود و قابل استفاده هستند. اگر از قالب یا ظرف دیگری استفاده می‌کنید، جزئیات بیشتری را باید مدنظر داشته باشید. بهتر است برشتوک را مدت زمان بیشتری در یخچال قرار دهید تا از ظرف جدا شود.

همچنین می‌توانید از ظرف منعطف و شکستنی به عنوان قالب استفاده کنید؛ به این ترتیب، در صورت نیاز می‌توانید ظرف را وارونه کرده و با وارد کردن ضربه‌های آرام، برشتوک را از آن خارج کنید.

برای بهترین نتیجه در این روش تهیه برشتوک، استفاده از آرد نخودچی خانگی توصیه می‌شود. برای تهیه آرد نخودچی، نخودچی را در دستگاه آسیاب قرار دهید و پودر آن را الک کنید؛ آرد نخودچی خودتان آماده است.

همچنین می‌توانید با استفاده از همین روش پودر هل مورد نیاز را خودتان تهیه کنید؛ این کار باعث می‌شود شیرینی بسیار خوش عطر و طعمی داشته باشد.

از انواع مغزها به عنوان یکی از محتویات برشتوک استفاده کنید؛ به عنوان مثال، مغز گردو را پیشنهاد می‌دهیم.

مواد لازم برای پخت برشتوک مجلسی

۲۵۰ گرم آرد سفید

۱۰۰ گرم پودر قند

۱۵۰ گرم کره

یک سوم قاشق مربا خوری پودر دارچین

یک سوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل

۲ قاشق غذا خوری پودر کاکائو

۴ قاشق غذاخوری پودر نارگیل

خلال بادام و پسته برای تزئین

آموزش پخت برشتوک مجلسی

در این روش تهیه برشتوک، ابتدا آرد را الک کنید تا به بافت نرمی برسد. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را تفت دهید. در طی این مدت، آرد را هم بزنید تا رطوبت جذب شود و رنگ آن تیره‌تر شود. پس از تفت دادن آرد، آن را از حرارت بردارید و دوباره الک کنید تا گلوله‌های آردی شکل گیرند و آرد به صورت یکنواخت ترکیب شود. اگر این کار را انجام ندهید، گلوله‌های آرد به مواد دیگر ترکیب نخواهند شد.

پس از آن، ۱۵۰ گرم کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید. بعد از ذوب کره، آرد الک شده را به کره اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا آرد تفت داده شود و رنگش تغییر کند. بعد از تفت دادن آرد و سرخ شدن آن، تابه را از حرارت بردارید.

پودر قند را الک کنید و به ترکیب آرد و کره اضافه کنید. با مخلوط کردن مواد به صورت یکنواخت، ترکیبی همگن به دست آورید. اگر ترکیب هنوز به شکل پودری باقی مانده است، یک قاشق سوپ‌خوری روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند.

حالا ترکیب مواد را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. به یکی از این قسمت‌ها پودر زنجبی اضافه کنید و دقیقاً هم بزنید تا پودر با سایر مواد مخلوط شود. به قسمت دوم مواد پودر نارگیل و دارچین را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. در نهایت، قسمت آخر و سوم را با پودر کاکائو ترکیب کرده و دقیقاً ورز دهید تا همه مواد به خوبی با پودر کاکائو مخلوط شوند.

برای دادن شکل به برشتوک‌ها می‌توانید از قالب استفاده کنید و مواد را در آن ریخته و یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت یک ساعت، برشتوک‌ها را از قالب خارج کرده و سرو کنید. روش دیگری برای شکل دادن به برشتوک‌ها این است که مواد را به اندازه یک گردو بردارید و با دست‌هایتان آن‌ها را گرد کنید. سپس برشتوک‌های گرد شده را در داخل کپسول‌های مخصوص قرار دهید و با پودر نارگیل و خلال بادام تزئین کنید.

راز خوشمزگی برشتوک

برشتوک را می‌توانید به مدت دو هفته در یخچال در ظرف مناسب نگه داری کنید و نیم ساعت قبل از سرو، آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد. اگر می‌خواهید برشتوک را بیشتر از این مدت نگه دارید، به جای کره از روغن جامد بهره‌بری کنید.

در صورتی که از دو نوع آرد مختلف در کنار هم برای تهیه برشتوک استفاده می‌کنید، توجه داشته باشید که باید آن‌ها را جداگانه تفت دهید. این کار به دلیل متفاوت بودن زمان مورد نیاز برای گرفتن بوی خامی هر کدام از این دو نوع آرد انجام می‌شود.

استفاده از آرد نخود چی بدون آرد گندم باعث می‌شود برشتوک طعم خالص نخود چی را به خود بگیرد. از طرف دیگر، استفاده از آرد گندم در کنار آرد نخود چی باعث می‌شود برشتوک چسبندگی بیشتری داشته باشد و بافت سبک‌تری داشته باشد.

به علاقه‌تان بستگی دارد که آیا از پودر کاکائو برای تهیه برشتوک استفاده کنید یا نه. اگر می‌خواهید برشتوک طعمی شکلاتی داشته باشد، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو را به همراه پودر قند الک کنید تا برشتوک طعمی شکلاتی پیدا کند.

برای تزئین برشتوک‌ها می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، پودر شکلات و یا پودر دارچین استفاده کنید. سپس برشتوک‌ها را در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شوند.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 9 مهر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام موسوی‌ها و لینک مستقیم بلا مانع است.