فوت و فن باقلا قاتق و راز خوشمزگی باقلا قاتق خوشمزه و خانگی
فوت و فن رب نارنج و راز خوشمزگی رب نارنج خوشمزه و خانگی
فوت و فن رب نارنج فوت و فن رب نارنج و راز خوشمزگی رب نارنج خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. رب نارنج، چاشنی …
فوت و فن قرابیه انجیر و راز خوشمزگی قرابیه انجیر خوشمزه و خانگی
فوت و فن قرابیه انجیر فوت و فن قرابیه انجیر و راز خوشمزگی قرابیه انجیر خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آشنایی با قرابیه …
فوت و فن سوپ برش لبو و راز خوشمزگی سوپ برش لبو خوشمزه و خانگی
فوت و فن سوپ برش لبو فوت و فن سوپ برش لبو و راز خوشمزگی سوپ برش لبو خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …
فوت و فن باقلا قاتق
فوت و فن باقلا قاتق و راز خوشمزگی باقلا قاتق خوشمزه و خانگی در سایت موسوی ها .امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
باقلاقاتوق، که در برخی از مناطق به آن “گل در چمن” نیز اطلاق میشود، از غذاهای معروف و سنتی منطقه شمال کشور است. این خورشت دارای سابقهای طولانی بوده و توسط ساکنین بومی شمال با دقت و مهارت خاصی پخته میشود. مواد اصلی این خورش شامل لوبیا سبز یا پاچ باقلا، سیر، شوید تازه یا خشک شده، تخممرغ، روغن، نمک و انواع ادویهجات است.
باقلاقاتوق که به عنوان یک غذای مغذی و سرشار از پروتئین شناخته میشود، به راحتی با ابزار آشپزی ابتدایی و در زمانی کوتاه قابل تهیه است و عمدتاً در وعدههای ناهار یا شام سرو میشود. این خورشت به دلیل بالا بودن میزان نمک و پروتئین، برای روزهداران در ماه رمضان انتخاب مناسبی است. باقلاقاتوق معمولاً با برنج کته ایرانی سرو میشود و در بسیاری از رستورانها به عنوان یکی از غذاهای اصلی عرضه میگردد. بنابراین، اگر قصد سفر به شمال کشور را دارید، توصیه میکنیم در رستورانهای مطرح این خورشت خوشعطر و طعم را امتحان کرده و از طعمهای منحصر به فرد آن لذت ببرید.
مواد لازم برای پخت باقلا قاتق
پاچ باقلا ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
کره و یا روغن زیتون ۵۰گرم
سیر ۴ حبه
آب ۱ لیتر
زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دارچین به میزان دلخواه
روش پخت باقلا قاتق
هنگام آغاز به پخت باقلاقاتوق، اولین قدم برداشتن پوست باقلاها و سپس سرخ کردن آنها در کمی روغن یا کره در یک قابلمه یا تابه مناسب است.
پوست سیرها را کنده و پس از تمیز کردن، آنها را رنده کرده و به باقلاهایی که در حال تفت هستند اضافه کنید تا عطر سیر به خوبی در آنها نفوذ کند.
شوید خشک شده را به آرامی به ترکیب باقلا افزوده و به خوبی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند.
همچنین، افزودن زردچوبه و نمک به ترکیب باقلاقاتوق ضروری است، بگذارید مواد به خوبی با هم تفت داده شوند تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
برای دلپذیرتر کردن طعم، میتوانید فلفل سیاه و احتمالاً دارچین را به مخلوط اضافه کنید، اگرچه استفاده از دارچین به ذائقه فرد بستگی دارد و در صورت تمایل میتوان آن را حذف کرد.
سپس، به مخلوط یک لیتر آب اضافه نمایید تا باقلاها به اندازه کافی پخته شوند و مایع به جوش بیاید.
در این مرحله، تخممرغها را به خورش در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا تخممرغها کاملاً در میان مواد پخته و با آنها ترکیب شوند، به گونهای که در بافت نهایی خورش به طور کامل ادغام یافته باشند.
نکات تکمیلی پخت باقلا قاتق
پاچ باقلای خشک را میتوان از مغازههایی که مواد غذایی به فروش میرسانند تهیه نمود.
دو نوع پاچ باقلا در دسترس است: نخست، پاچ باقلا محلی که پس از پخت، حالت اولیه خود را حفظ میکند، و دوم، پاچ باقلا تولیدی که پخت آن آسان است ولی در صورت پخت بیش از حد به حالت له شده درمیآید.
هنگام اضافه کردن تخممرغ به خورش، باید از هم زدن آن درون غذا خودداری کرد، چرا که این عمل در صورت افزودن تخممرغ بیش از اندازه میتواند به ایجاد مزه تلخ در خورش منجر شود.
نباید شوید بیش از اندازه به خورش اضافه شود، چرا که احتمال دارد به خورش مزه تلخ بدهد.
استفاده از باقلای تازه بومی نیازمند خیساندن قبلی نیست، اما در صورت استفاده از باقلای خشک، لازم است آن را از شب قبل در آب خیساند تا پوستش به راحتی جدا شود.
استفاده از باقلا مختص به مازندران برای تهیه این خورش مناسب نیست.
این خورش را معمولاً همراه با ماهی شور، زیتون پرورده، سیر ترشی، ماست و خیارشور سرو میکنند.
فوت و فن باقلا قاتق
استفاده از شوید تازه یکی از راههای بهبود عطر خورشت باقلاقاتق است. هنگام استفاده از شوید تازه در دستور، مقدار آن را دو چندان شوید خشک در نظر بگیرید.
برای افزایش غنای خورشت، اضافه کردن تکههای مرغ به خورشت میسر است و به جای آب معمولی میتوانید از آب مرغ استفاده کنید. مرغ را همراه با ادویهها و روغن سرخ کرده و آب حاصله را به خورشت اضافه کنید تا هم مرغ و هم خورشت به خوبی پخته شوند.
برای حفظ ید در نمک، اضافه کردن نمک به خورشت در مراحل نهایی پخت توصیه میشود.
در خورشتهای سنتی منطقه شمالی، سیر به عنوان یکی از اجزای کلیدی در باقلاقاتق شناخته میشود و استفاده از سیر تازه، طعم و بوی ویژهای به این خورشت میبخشد.
در صورت تمایل به استفاده از لوبیای کشاورزی یا لوبیای چشمبلبلی به جای باقلا سبز، آنها را از قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را تعویض نمایید تا نفخ آنها گرفته شود و زمان پخت کاهش یابد.
توصیه میشود در تهیه باقلاقاتق از باقلا سبز استفاده نشود، چرا که نوع اصیل این خورشت با لوبیای کشاورزی یا پاچ باقلا آماده میشود که طعمی دلپذیرتر به خورشت میدهد.
برای اضافه کردن طعم روغن حیوانی یا کره محلی به خورشت، میتوانید این چربیها را به جای روغن گیاهی در تهیه باقلاقاتق به کار ببرید.
اگر تمایل دارید بدون افزودن مرغ، طعم خورشت را تقویت نمایید، اضافه کردن یک دانه عصاره مرغ به خورشت میتواند عطر و طعم لذتبخشی به آن ببخشد.